Fórum témák
» Több friss téma |
Hali Mindenkinek!
Van egy Hauser H-2006 típusú hűtő-fűtő ventilátorom.Nagyon jól szuperál csak egy gond van vele.Tág határok között kapcsol benne a bimetál. Kocsiban éjszakázom és így ezt használom a hajnalban amikor hűlik a levegő. A probléma. A hőmérséklet már lemegy 17 fokra a kocsiban amikor bekapcsol és kb 26 fok amikor lekapcsol a bimetál.Szóval nagy a elég tartomány.Lehetne-e valami mással helyettesíteni ezt a hőkapcsolót? És esetleg lehet-e okosítani hogy pl.: kb 21 fok fölött hűtsön alatta pedig fűtsön? Köszi!
Szerbusz, ha jól tudom a bimetálokon van álltalában csavaros állítási lehetőség, de én nem szívesen nyúlnék bele :no:
Szia tudsz a bimetálon állítani.Nekem is volt egy hasonló ott meg túl gyakran kapcsolt.
Jut eszembe, ha túl gyakran kapcsol ki-be fűtés esetén akkor meg elég biztosíték vezetéke.
Köszönöm a válaszokat.Majd belekukkantok.Nagyon nem akarom babrálni de megnézem.
Sajnos nincs benne semmi csavar amivel lehetne kicsit állítani.Ebben csak műanyag távtartó van ami fix.
Kell hozzá építeni egy műveleti erősítős vezérlő elektronikát. Annyira nem is nehéz. Van topicja, ott segítenek neked összehozni. Ugorj át oda! Bővebben: Link
A bimetal tengelyének közepében van egy "lyuk", ha állítható tipus. Ezt egy kis csavarhúzóval tudod tekerni.
(finoman)
Szia cserélj benne bimetált. Küldj egy fotót, hogy lássam milyen a mérete és lehet tudok küldeni neked ugyan olyan méretűt ami állítható. üdv.
Van benne egy egy kis csavar, csak valami szilikonnal ki volt öntve.De az csak egy finombeállító csavar (sűrű menettel). Sok szerepe nincs. Viszont a rugalmasságon állítottam egy picit (hajlítottam). Az eddigi 1.5 cm fordulat holtjáték helyett most kb 5-6 mm a fordulat kattanástól kattanásig.Igaz most egy kicsit gyengébben szorítja a kalapácsot a fix felületre de azt még majd nappal megcsinálom.Finom tűreszelővel megcsinálom laposra hogy ne csak kis ponton (felületen adja át 1-es fokozaton 4-5 Ampert, 2-es fokozaton meg a 9-10 ampert). Köszi!
Idézet: „.....de azt még majd nappal megcsinálom.” Már megcsináltad, vetettél rá egy keresztet
Akkor egy rövid előzmény.Kb 10 C fok "tartományban" kapcsolt a bimetál.Ez nagyon sok egy kb 6.5 légköbméter autó fülkéhez.Ez a rövid verziója az első írásomnak. Amikor a kb 16 nm-es fürdőben használtam kiegészítőnek a rendes radiátoros fűtés mellé akkor ez nem jelentett gondot.Bekapcsoltam és 28 fok körül lekapcsolt de akkor már a radiátor röhögve tartotta a hőmérsékletet.
A lényeg. Most hogy megbuheráltam (és működőképes maradt egy kisebb finomítás után még az utolsó írásom óta) ez a kb 10 fok "tartomány" lecsökkent kb 4 fokra. Nem mindegy hogy egyszer még a gatya is lerohad rólam, vagy 25-30 perc elteltével amikor már kellően hideg van akkor megfagyok és nagy nehezen bekapcsol (vagy pedig én vagyok hozzá a külső termosztát és bekapcsolom) és a ciklus ismét útjára indul.Megfázásra pont jó ez a történet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |