Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtő-fűtő ventilátor szabályozás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Emberke hozzászólása Aug 13, 2012 /

Hali Mindenkinek!

Van egy Hauser H-2006 típusú hűtő-fűtő ventilátorom.Nagyon jól szuperál csak egy gond van vele.Tág határok között kapcsol benne a bimetál. Kocsiban éjszakázom és így ezt használom a hajnalban amikor hűlik a levegő. A probléma. A hőmérséklet már lemegy 17 fokra a kocsiban amikor bekapcsol és kb 26 fok amikor lekapcsol a bimetál.Szóval nagy a elég tartomány.Lehetne-e valami mással helyettesíteni ezt a hőkapcsolót? És esetleg lehet-e okosítani hogy pl.: kb 21 fok fölött hűtsön alatta pedig fűtsön?

Köszi!

H-2006.jpg

(#) koboraram1221 válasza Emberke hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szerbusz, ha jól tudom a bimetálokon van álltalában csavaros állítási lehetőség, de én nem szívesen nyúlnék bele :no:
(#) konam válasza Emberke hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szia tudsz a bimetálon állítani.Nekem is volt egy hasonló ott meg túl gyakran kapcsolt.
(#) konam válasza Emberke hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Jut eszembe, ha túl gyakran kapcsol ki-be fűtés esetén akkor meg elég biztosíték vezetéke.
(#) Emberke hozzászólása Aug 15, 2012 /

Köszönöm a válaszokat.Majd belekukkantok.Nagyon nem akarom babrálni de megnézem.
(#) Emberke válasza konam hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Sajnos nincs benne semmi csavar amivel lehetne kicsit állítani.Ebben csak műanyag távtartó van ami fix.
(#) Kovidivi válasza Emberke hozzászólására (») Aug 18, 2012 / 1

Kell hozzá építeni egy műveleti erősítős vezérlő elektronikát. Annyira nem is nehéz. Van topicja, ott segítenek neked összehozni. Ugorj át oda! Bővebben: Link
(#) Emberke válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Köszönöm
(#) dcsabi válasza Emberke hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

A bimetal tengelyének közepében van egy "lyuk", ha állítható tipus. Ezt egy kis csavarhúzóval tudod tekerni.
(finoman)
(#) konam válasza Emberke hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia cserélj benne bimetált. Küldj egy fotót, hogy lássam milyen a mérete és lehet tudok küldeni neked ugyan olyan méretűt ami állítható. üdv.
(#) Emberke válasza konam hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Van benne egy egy kis csavar, csak valami szilikonnal ki volt öntve.De az csak egy finombeállító csavar (sűrű menettel). Sok szerepe nincs. Viszont a rugalmasságon állítottam egy picit (hajlítottam). Az eddigi 1.5 cm fordulat holtjáték helyett most kb 5-6 mm a fordulat kattanástól kattanásig.Igaz most egy kicsit gyengébben szorítja a kalapácsot a fix felületre de azt még majd nappal megcsinálom.Finom tűreszelővel megcsinálom laposra hogy ne csak kis ponton (felületen adja át 1-es fokozaton 4-5 Ampert, 2-es fokozaton meg a 9-10 ampert). Köszi!
(#) niedziela válasza Emberke hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Idézet:
„.....de azt még majd nappal megcsinálom.”

Már megcsináltad, vetettél rá egy keresztet
(#) Emberke válasza niedziela hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Akkor egy rövid előzmény.Kb 10 C fok "tartományban" kapcsolt a bimetál.Ez nagyon sok egy kb 6.5 légköbméter autó fülkéhez.Ez a rövid verziója az első írásomnak. Amikor a kb 16 nm-es fürdőben használtam kiegészítőnek a rendes radiátoros fűtés mellé akkor ez nem jelentett gondot.Bekapcsoltam és 28 fok körül lekapcsolt de akkor már a radiátor röhögve tartotta a hőmérsékletet.
A lényeg.
Most hogy megbuheráltam (és működőképes maradt egy kisebb finomítás után még az utolsó írásom óta) ez a kb 10 fok "tartomány" lecsökkent kb 4 fokra. Nem mindegy hogy egyszer még a gatya is lerohad rólam, vagy 25-30 perc elteltével amikor már kellően hideg van akkor megfagyok és nagy nehezen bekapcsol (vagy pedig én vagyok hozzá a külső termosztát és bekapcsolom) és a ciklus ismét útjára indul.Megfázásra pont jó ez a történet.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem