Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Vidéki vagyok így kicsit korlátozott a mozgástér de azért körül nézek. Köszi a válaszod!
Elkészült , de az eredeti is ilyen ettől ne várj jobbat , de nyomtatáskor , és esetleg vasaláskor nem fogod látni.Persze ha kiteszed a szemed a papírra , akkor lehet.
Ha jó a maszkod, és jól levilágítod, levakarni is nehéz, nemhogy az előhívó roncsolná!
A nyákgyárban is pont így történik, csak ott az előhívásnál spriccelik rá az előhívót 1 bar nyomással. Ezt helyettesítheted az ecsettel.
Igen feltéve ha nagyon tutin fel van téve a fólia a legelején , mert egy kicsi hiba is van , az már a végeredményben is benne lesz.Egyébként jó a dry is ,csak a műveletek kevesebbek vasalással , vagy még ha két üveg lap közt melegítve is. Ettől függetlenül jó a dry is , és ha kell persze azzal is eltudom érni ugyan ezt a minőséget.
Igen jó dolgok ezek akkoriban , ha ez meg lett volna ,amikor asztali lámpa mellett kézzel rajzoltam /tuk/ mit megadtunk volna ilyen technikákért.
Csőtoll (Nem Rotring! Tollszáras.) zöld tussal. Fííínom. Mikor az egész 2 napig rajzolt nyákrajz úszik a vasklorid oldat tetején.
Hú szép kis arzenál.Nálam még szerepelt az indigó , másolásnak , és a tus stb.
Vasalásos módszer előnyeit szerettem volna más területen is hasznosítani. Sikerült, voltak kétségeim, nagy felület és a hajlított lemez miatt. Itt is tökéletesen működik, érdemes kipróbálni.
Ez egy ékszer doboz vétek hozzá nyúlni vitrinben a helye
Köszönöm...
Vasalásban lévő lehetőségek miatt mutattam. A papír sem maradt vissza, itt sósavas technika nem lehetséges, polírozott réz felületét megviselte volna. Nem gondoltam, hogy elsőre ilyen jól sikerül.
És melyik is volt ez a vasalásos technika ?. Mert van egy pár.
Közben én is kísérleteztem még tovább a dolgot mégpedig , hogy sima papírral is lehet vasalni nagyon nagyon vékony vonalakat is , és nem muszáj most már műnyomó papír.Persze a technika nem új keletű , csak azoknak alternatíva akik nem tudnak hozzá jutni műnyomó papírhoz stb stb stb.
Sima vékony műnyomó, vasló max. hőfokon, kb 5 perc vasalás, majd kefés, vizes tisztítás. Ha jól sikerült , akkor kefe nem szedi le a festéket. Nyákot is pontosan így készítem, javítani sem kell, vékony vonalak is tökéletesek. Szerintem a nyomtató, toner por minősége döntően meghatározza az eredményt.
Értem hát finom kefe lehetett , hogy nem karcolta össze a polírozott réz felületet.
A mostani próbálkozásom ennek pont ellent mond, mivel direkt egy sima natúr másoló papírral próbálkoztam, ami elvileg magában tartaná a toner port mivel beleolvad. De megoldható , hogy ne így legyen , és minden Lézer típusú nyomtatóhoz jó legyen , mert ugye pont ez volt mindig a gond , hogy a toner por nem eredeti utántöltőt stb . És a sima natúr papírra való nyomtatáskor minden használt ,és utántöltőt toner stb , is jó nyomtatást készít.A vasalástól egyezik a dolog , de a kinyomtatott papír, és a vasalás előkészítéséig már eltérés van .De lehet erről majd csinálok egy videót , mert ezt elég érdekes lenne elmagyarázni. Egyébként a legutóbbi nyákrajzot amit feltettem , azt csináltam újra sima natúr másoló papírral , és nincs különbség , és eltérés a reprodukálhatóság 5% , vagy az alatti .
Sziasztok, azt szeretném kérdezni , hogy mivel lehet a legjobban nyákot vágni? Én fotonyákot szeretnék darabolni , de nemtudom mi a legjobb módszer.
KöszI!
Szia!
Nekem az asztali csempevágó "jött be". Az eredeti vágótárcsa helyett tettem rá 125-s 1mm-s vágó korongot. Viszi mint a vajat és nyílegyenesen vág. Egy hátránya van, hogy lehetőleg szabadban kell vágni a finom por miatt.
Ahogy előttem is írták, a legszebb vágási felületet ollóval lehet elérni. Az nem mindenkinél van otthon, és használtan is elég drága, valamint a sima karos ollón elég nehéz úgy nyákot vágni hogy az valóban egyenes legyen, mert nincs hova felfektetni és rögzíteni sem lehet. Léteznek olyan kazánlemezek amik edzettek, más anyagból vannak, és a "hagyományos"-nál jóval keményebbek. Ha ebből tudsz kivágatni két ollónak való csíkot és csináltatsz neki némi élt, tökéletes nyákvágó ollód lesz. Az enyém is ilyenből készült, csak nem a legjobban lett összerakva (nagy az élszöge), így csak kb. 15-17cm hosszan tudok vele tökéletesen egyenesen vágni.
Nekem asztalos a nagybácsim, és cirkula gépen szoktuk vágni a panelt, aztán pedig csiszológéppel átcsiszoljuk. Persze ilyen nincs mindenkinek. A lemezvágó olló nem a legjobb, mert nagyon görbít, nem túl egyenes, és csúnya lesz a nyák tőle. Lehet még vasfűrésszel is vágni, csak ajánlott egy satut beszerezni, anélkül veszélyes.
Létezik a tapétavágós megoldás is, de énnekem sose sikerült. (Lehet én vagyok az ügyetlen :nemtudom: )
Nekem van egy lemezvágóollóm, csak nem túl hosszan tudok vele vágni az az egyetlen bajom vele, de sebaj, jön a suli, majd a technikatanárom karos lemezvágójához besettenkedek
Csak óvatosan, az veszélyes egy szerkezet! :yes:
Főként virágvágónak használtuk - eddig...
Sok módon lehet:
- lemezvágó olló, (karos, kézi, vagy nagy, üzemi) - maró (CNC, vagy egy fúrógépbe befogva a marófejet, állványon vagy kézben) - vasfűrész - sarokcsiszoló, becenevén flex (állványos vagy kézben tartott, pici/közepes/nagy) - fúrógéppel lukak, plusz reszelővel a maradék eltüntetése (ez nagyon sziszifuszi meló)
Majd kiviszek a nagyfúróhoz egy maró fejet, majd azt is kipróbálom.
Kivágtam, a kezdőoldalon a 60mm 60mm lett (digitális tolómérővel mérve) a vége 60 ből 60,95mm
a átlós oldalon az eleje 60 ből 61,05mm a végén 60mm ből 61,22mm . Igen, ez egy 60x60 mm -es panel Szerintem kézivágóhoz képest az az 1 mm nem sok...
Én a múltkor kínomban a képen látható alkalmatossággal daraboltam. Ez egy a3-as ipari papírvágó olló. Pár napja raktam is fel képeket ebbe a topicba, gyönyörű sorjamentes, nyílegyenes és derékszögű paneleket sikerült vele csinálni. Régebben a laminált műnyomókat is ezzel vágtam, hasonló minőségben, ráadásul ötösével.
Nem félted az élét? Ugyanis nekem is van egy ilyen szerkezetem, de rettegtem vele vágni, nehogy tönkre tegye az élét.
Féltem egy kicsit, de túlélte. Azért kétszer is meggondolom, vágok-e még ilyen vastag üvegszálas panelt vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |