Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Hogyan lehetne csökkenteni a ZVS-el hajtott sorkimenő kimeneti feszültségét? Több menet már nem fér fel, és 12 voltról megy a ZVS.
Ok, de hány V , és A, vagy mA-el kell neked?
Akkor méretezni kell. De azt tudom, a mag területét kell osztani valamien számmal. Aztán megkapod 1/x menet ,
majd szorozd meg a kívánt kV-al. De nézz utána a ferrit magú trafók méretezésének.
Nem akarok új tekercset csinálni, és a primerre se fér több. Azóta már csináltam egy nagyon rossz hatásfokú meghajtót és azzal elértem a kívánt feszültséget.
Semmikepp ne probalj ivet huzni viz alatt!Csak levegoben,legures terben vagy nemes gazzokban pl neon,xenon nitrogen,argon,szen-dioxid,nem mas nemgyulekony nem ego gazokban!
Mi a gond a víz alatti ívhúzással? Felrobban a víz? A víz alatti hegesztés ezek szerint nem egy okos dolog. Na meg a légüres térben azért elég nehéz ívet húzni...
Nem robban fel a viz,de tonkremehet a sorkimeno
Pont fordítva, a sorkimenőt és általában az összes nagyfeszültségű trafót az ívhúzás terheli le nagyon, a belső ellenállásuknál fogva ezek inkább áramgenerátorként viselkednek, mint feszültséggenerátorként (lásd áramváltók). Ezt ki is lehet mérni.
A regi tv sorkimeno feszultsegsokszorozoval meg 12-30 cm-es ivet is fenntarthat
Bocsi de ezt egy tesla tekercs, bejfőtesüveggel a tetején.
Igen , de itt láthatod, hogy milyen a plazma alakja a különféle anyagokban. A felsorolás ott van alul . De hogy melyik-melyik, ne kérdezd .
De az már régi hozzászólás, különben is elméleti volt.
Nehogy feladjad . Javaslom terelgesd a elméleteidet gyakorlati síkra. Komoly tudósok is foglalkoznak a hideg fúzióval. Tudod : kibicnek áll a vásár (ez az én szólásom ). Amúgy én is hiszek benne.
Sziasztok!Sajnos csak uj fajta sorkimenom van.Ez vajon jo lesz plazmagombhoz?
Jónak jó lenne, csak túl nagy fesz, és az áram.
Köss sorba egy pár megaohm-s ellenállás a sorkimenő, és a gömb közzé. Valamint növeld a frekit 50khz fölé. Amúgy vagy egy ezzel a témával foglalkozó topik, további infó ott.
50 khz foltt afrekvencia?Es menny kv kell hozza?
Általában 1-3kV és 1-2mA(ez a lényeg).
Ezt nézzétek mit találtam. Agy srác fogott egy halogén tápot , és a 12VAC kimenetét rákötötte sorkimenő 6 mBővebben: Linkenetes primerére.
Na ezt én is kipróbálom, mert nehezen hiszem el.
Ha gyors ki próbáltam, de nem is működik.
Nem csodálkozom rajta, mert a ferritmagot nem 50Hz-re találták ki. De! Ha egy kapcsitáp szekunder AC fezsültségét (lelopva) tálán működhet. Csak még kell párdolgot változatin. Az egyik, hogy növelni kell sorkimenő primerét (15-20menet) A másik, hogy a táp és a sorkimenő kell egy pár ohm-s ellenállás (sorba kötve). Idézet: „Nem csodálkozom rajta, mert a ferritmagot nem 50Hz-re találták ki.” Nem 50Hz-en megy, inkább 50kHz-en. A ferritnek bírnia kéne. Hasonlót én is szerettem volna, hogy egy alapos nagyfeszültségű leválasztást adjon a ferrit trafó egy higanygőz egyenirányító fűtéséhez (12V -> 5V, négy szekunder tekercs), de az előtét folyton lekapcsolt. Az induktív terhelés az oka. A kérdés az, hogy mindegyik előtét ilyen háklis-e, vagy van, amelyik tolerálja az induktív terhelést az ohm-os helyett. Az önrezgők biztos nem (többnyire ilyenek vannak, mert kisebbek-olcsóbbak), de a vezéreltek... hát, legfeljebb eldurrannak a fet-ek
Kipróbáltam kapcsitáppal, hát egy-két szikrak ki jött, de le is állt a táp.
En mar sokszor probaltam ilyent egy AC12v-os/6.8 A-es trafoval de egysszer sem sikerult!Es a halogentrafo folytotekercsnek vagy neontrafonak tunik
A "halogén táp" általában egy lebutított kapcsolóüzemű táp. Szerintem lehet olyan típust találni amivel működik a dolog.
Lényegében mag miatt nem ment. Ha fémből készítenék magot akkor nagyobb az esélye.
Neontrafó?? Na ne, az nagyobb feszültséget ad le kicsi árammal, a pár menetes primer szimplán rövidrezárná.
A fojtó se stimmel, azt meg sorba kötik a fogyasztóval, nem beszélve róla, hogy 50 Hz-en nem menne a sorkimenő.
Lehet, hogy telítésbe ment a ferrit. Annak alacsony - nagyjából az ötöde! - a maximális megengedett mágneses gerjesztése, mint a trafólemeznek. Olyan 0,2 T.
Volt légrés a magfelek között? Kell oda. Vagy tekerj föl több menetet primernek, bár ez sem garancia. Idézet: „Ha fémből készítenék magot akkor nagyobb az esélye.” Az örvényáram miatt elfűtenéd a betáplált teljesítményt, a normál trafólemezek 4-5 kHz-nél meghalnak. Nem véletlen a nagyobb frekvenciákon a minimum porvas, de inkább ferrit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |