Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1120 / 2501
(#) reloop válasza libertitas hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Az izzót akkor vedd ki, ha már szól az erősítőd. A tápesés terhelés hatására egész biztos be fog következni.
(#) Gyula77 hozzászólása Aug 26, 2012 1 /
 
Üdv minden erősítő építőnek!

Meg lehet kövezni ezért az írásomért, de azt gondoltam, hogy talán ez lesz a legjobb hely neki.
Költözés illetve időhiány miatt az erősítő építési projektemet sajnos fel kell függesztenem Quad 405. Az alkatelemek (alkatrészek, végfok, hűtőborda, transzformátor, doboz,...) számomra (sajnos) feleslegessé váltak.
Aki most szeretne belevágni házi HiFi erősítő épetésbe annak jó alapanyag lehet.
Amennyiben valakit érdekelne akkor azt kérem, hogy írjon és részére e-mailben fotókat, listát és egyéb tájékoztatást adok.
Ezen túlmenően szívesen válaszolok kérdésekre és segítek erősítő, keverő, stb... építésnél felmerülő kérdésekben.

Tisztelet minden építőnek.

Gyula
(#) Elektro Boy hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, miszerint építettem egy TDA7381 alapú erősítőt, mindent bekötöttem úgy ahogy kell, viszont mikor hangszórót kötök rá, semmi hangot sem ad ki. Az Ic abszólút nem melegedik, márpedig ha rossz lenne, akkor hirtelen melegedne és egyből tűz forró lenne.
Légyszíves segítsetek
(#) peter1995 hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok. Van egy 2 csatornás hangszínem egy Beag 453-ból. Van egy másik erősítőm ahova fel akarom használni ezt a hangszínt. Be is kötöttem neki, de piszkosul torzul szólalt meg. Tápnak 12V-ot adtam rá PC tápról. Jelnek laptopot használtam. Mi lehet a torzítás oka? Működik ezzel a bekötéssel a hangszín csak nagyn torz.
(#) compaqamplifier hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Üdv, most érkeztek meg a vermona rtf 25 va-s hangszórók, vermona diszkós ládába fog helyet kapni, 102 dB-sek, milyen erősítőt ajánlotok hozzá? Van itthon egy tda 7293-6n2p-s erősítőm, ehhez csak táp kell vagy egy vf3at építsek hozzá, mert van itthon +-12 voltos kapcsolóüzemű tápom, vagy egy quadot rakjak be hozzá +-22 voltra?
(#) Elektro Boy válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Szia. Lehet, hogy a Pc táp nem tettszik neki. Vagy ami miatt még csinálhaja, hogy árnyékolt kábellel kell átkötni a hangszínről az erősítőre a cuccost. Próbáld meg, hátha sikerül. Tápnak pedig adj neki egy sima 12V-os trafót.
(#) blasz hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Bocs az ostoba kérésért de egyszerűen nem találok el a rajzokig. Segítenétek? köszi
(#) blasz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Nagyon köszönöm, hiába öregszem
(#) peter1995 válasza Elektro Boy hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Nem az volt a baj. Hanem hogy túl sok volt neki a bemenő jel. Ugye ennek gyárilag van egy illesztő trafója . Mivel én azt nem kötöttem be, de még eghy potit sem csak simán rááeresztettem a laptopot így túl sok lett a végfok számára a jel és betorzult. Betettem egy potit a hangszín elé amivel leszabályoztam a jelet és úgy jó volt. Csak az a kár hogy mono ez a hangszín...
(#) reloop válasza Elektro Boy hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Szia! Így próbáld.

TDA7381.GIF
    
(#) Haliapu hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok, egy zenekari keverő vonal kimenetét kellene összekötnöm egy limiter vonal bemenetével 30m,er jel kábelen keresztül jel veszteség nélkül és zaj mentesen. A limiter után van egy osztó erősítő és ez után a végfokok. Az lenne a kérdésem, hogy lehet ezt megoldani. Vagy a nagyok hogy oldják ezt meg. A válaszokat előre is köszönöm. És a duplán árnyékolt szimmetrikus (mikrofon) jel kábel alkalmas-e erre a megoldásra.
(#) levaitamas válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szimmetrikus mikrofon kábelen meg tudod oldani.
(#) Haliapu válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia, lehetne egy kicsit bővebben, mert ugyan is én attól félek, hogy ilyen nagy távolságon a sima (miki) kábel XLR, vagy 6,3 Jack csatlakozás már nagyon kevés. És összeszed majd nekem minden zajt.
(#) szamóca válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
A zajérzékenységet, nem a csatlakozó típusa határozza meg. A szimmetrikus kialakítás teszi zajmentessé ezt a jelátviteli konstrukciót. Ami azonban gondot okozhat, az a jelszintcsökkenés, ilyen hosszú kábelezés esetén, ezért szoktak vonalmeghajtó feszültségerősítőket, (trafós, félvezetős) illeszteni a miki után.
(#) tollaska hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
hali mindenkinek valaki csinált már 2sc5200 és 2sa1943 mal valami franko végfokot ? szeretnék kapcsolást meg rajzokat .
köszi előre
(#) reloop válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia! A szimmetrikus nem szed össze zajt. Szerelt kábel is kapható. Írj a hangosítósoknak
(#) Moderátor hozzászólása tollaska hozzászólására (») Aug 27, 2012
 
Én meg nagy kezdőbetűket szeretnék látni Tőled!
Köszi utólag.
(#) proksa1 válasza tollaska hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Teljesítmény igen? Terhelő impedancia? Valamivel konkrétabban is fogalmazhatnál.

http://electro-bnl.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=45

Google rengeteg találatot hoz...., gyári erősítőkben is szívesen alkalmazzák, elektrotanyán pl. fentvan a DAP Palladium P700 rajza.
(#) Elektro Boy válasza reloop hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Köszönöm, ez így bíztos működni fog? Nem tudom, lehet hogy én választottam rossz Ic-t, mert egy blaupunkt autórádióból szedtem ki, ami rossz volt, mert mikor autóba kötöttük be és bekapcsoltuk, akkor kivágott egy biztosítékot az autóban
(#) Haliapu válasza reloop hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia, kedves kolléga nekem az a igazi problémám, hogy az egész rendszeremet magam építettem a ti segítségetekkel ( amit köszönök is) és egyedül csak a keverőm gyári. És sajnos nem láttam annyira előre, hogy ekkora igény lesz a lomjaimra ezért én csak aszimmetrikus ki és bemeneteket szereltem az összes berendezésre a limiter aktív hangváltó és vég fokok mind aszimmetrikus ki és bemenetekkel rendelkeznek, és igény van most arra, hogy távolról kellene vezérelnem (ez kb, 30m). Nézegettem én már több internetes oldalt és láttam ezeken aktív és passzív DI-boksz, kat de engem igazán az érdekelne, hogy mi dorombol ezekben mert lehet, hogy olcsóbban jönnék ki ha össze ütnék egyet csak sajnos még nem láttam ilyet belülről vagy esetleg szimmetrizáló vagy illesztő transzformátor de sajnos meg ilyet sem láttam, mert ha tudnál ebben segíteni nagyon meg köszönném. És szerintem nagyon sok amatőr hangosító kolléga is meg köszönné.
(#) reloop válasza Elektro Boy hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
A 4 és 22 lábakra legalább 3,5V feszültséget kell kapcsolni ahhoz, hogy megszólaljon. Nézd meg az adatlapját. Ha így sem működik akkor a bekötés rossz, vagy az IC.
(#) Haliapu válasza tollaska hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia,Parancsolj
(#) sound.man válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szép kis cucc. Mélyládákra gondolom ráhidalsz 2-2 300as modult.
(#) Haliapu válasza szamóca hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Köszönöm, és pont erre lennék kiváncs, hogy nézki egy ilyen illesztő berendezés.
(#) Haliapu válasza sound.man hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia, a mélyládikókat 500W,os N-fetessel hajtom csak az nincs benne a rack-ban.
(#) reloop válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
A keverőd gondolom rendelkezik szimmetrikus kimenettel. A fogadására kell az áramkör. Mellékelem a szükséges minimális kapcsolást.
(#) Elektro Boy válasza reloop hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Én az IC-re saccolok, de ellenőrizni fogom. Köszönöm a segítséget!
(#) Haliapu válasza reloop hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia, nagyon szépen köszönöm és még az érdekelne, ha két aszimmetrikus kellene össze kapcsolnom az, hogy tehetném meg ezzel a kapcsolással ( aszimmetrikus ki és be menetre gondoltam).
(#) reloop válasza Haliapu hozzászólására (») Aug 27, 2012 / 1
 
A szimmetrikus jeltovábbítás dióhéjban. A küldendő jelet előállítjuk ellentétes fázisban is egy egyszerű egyszeres erősítésű fázisfordítóval. A továbbító kábelen mindkét jelre rakódnak hibák, mivel együtt futnak - azonos mértékben. Nincs más dolgunk a fogadó állomáson mint a fordított fázisú jelet visszaállítani és összegezni az eredeti fázisúval. Ekkor történik a csoda: a hasznos jelek összeadódnak, a hibák pedig kivonódnak egymásból, gyakorlatilag eltűnnek.
Itt egy cikk róla.
(#) szamóca válasza reloop hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ilyen egyszerű formában leírva még nem láttam! [OFF]
Következő: »»   1120 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem