Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ARM - Miértek hogyanok

Témaindító: gtk, idő: Jún 26, 2007
Lapozás: OK   16 / 177
(#) _vl_ válasza Gezaba hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Ha USB-t akarsz, érdemesebb inkább egy 1043-at venni. Abban ráadásul alapból 8MB-os a flash chip, mindjárt el lehet rajta férni, ha nem akar az ember torrentezgetni...
(#) Gezaba válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Igazad volt soc8as tokozásu spansion FL032PIF van rajta.
Egyszerűbbnek egyszerűbb a 1043 de 3db 741 est lehet venni az árából. SD kártya meg meg ígyis úgyis kell hőmérséklet adatokat rögzíteni. Azt nem tudjátok, hogy ezekben van-e valós idejű óra?
(#) cpt.zoltan.simon válasza Gezaba hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Igen. Tényleg mega gyors volt amikor a DMA tolta az adatokat az FSMC-vel a kijelzőre. De ez a memória "hiánya" miatt mindig csak egy szín volt, kvázi törlés.
A memória azért "hiány", mert az nem ment DMA-SRAM viszonylatban hogy a DMA proci sebrességen töltse fel az SRAM-ot. Időzítési gondok miatt - 70ns az ugye nagyon tetű - a FLASHbe letárolt konstans képtartalom átmásolásakor az SRAM-ba hülyeségek jelentek meg, miközben 2-3 sor hosszú asm-re fordított (eredetileg C) értékadó utasítások rendesen tudták írni az adott SRAM cellákat. Ebből, és a Litván kolléga tapasztalatából (és tanácsára) arra jutottam hogy SRAM csere. Most azt várom hogy Peppe felforrassza (mert le tudja szedni a 70ns BGA-t) és visszapostázza.
(#) cpt.zoltan.simon válasza Gezaba hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Minden mai routerben van, mert netről időt szedni csupán opció. Én igy tapasztaltam. ARM-okon (is) az RTC modult 32.768 kvarccal hajtják. Ha találsz ilyet akkor nyertél. De legegyszerűbb a router proci adatlapját nézni.
(#) kovacsj hozzászólása Aug 26, 2012 /

Sziasztok!

STM32F4Discovery linuxos eclipse-s programozásával kapcsolatban van valakinek pozitív tapasztalata?

Köszönöm előre is!
(#) kovacsj válasza kovacsj hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Vagy esetleg a Keil jobb mint az Atollic True Studio?
Melyikkel érdemesebb?
(#) cpt.zoltan.simon válasza kovacsj hozzászólására (») Aug 26, 2012 / 1

Hi!

Én még csak egy éve nyomom ARM, de azért van pár tapasztalat:
- Nem szeretek szívni az IDE-vel. Azz szeretem ha feltelepítem és megy. Ebből a szempontból KEIL a legjobb. Teljesen egyben van.
- Eclipse egy kicsit olyan mint a svájci bicska. Mindenre jó kicsit, szememben semmire igazán. Persze ez így egy kicsit lenéző lehet, elnézést kérek érte de az univerzalitása miatt olyan szinten vagy elbonyolodva, hogy a rövid katonás hajam is csomóban hullik. Nekem nem áll kézre valahogy ahogy MPLAB után az MPLABX se volt valahogy az igazi.
- Sajna Eclipse-t neked kell összerakni. Minden szempontból, azaz IDE-Compler-Debugger. Aztán ha működik akkor szerencsés vagy.
- Egy két fordítót tudok hozzá a GNU ARM toolchain, és vagy a YAGARTO. Mindkettőt 2009 környéki verzióban láttam csak. Fejlesztik egyáltalán?
- Erre találták ki az Atollic TrueStudio-t. A baja az hogy sehol nem találtam teljes verziót.

Egy szó mint száz én nagyon ajánlom Keil. Egyre inkább azt látom hogy mindenki aki komolyba nyomja KEIL-t használ. Semmi bonyolítás, KEIL tényleg csak azt tudja amit kell, de azt nagyon. Megírod fordítod, teszteled, csumi. Mi kellhet még?
Hogy egy IDE mennyire jó vagy nem szubjektív, hiszen mindegyiket amelyiket használják teljesíti az alap dolgokat miszerint meg tudsz vele irni programot, le is tudod fordítani, betölteni, és tesztelni. Ami ezek fölött van az mind cukor, meg kényelem, kinek szája íze szerint. De mivel én nem vagyok egy kényelmes fajta, nekem a KEIL puritánsága a tuti.
(#) fehrudi válasza kovacsj hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Hali!

Esetleg nézd meg a CooCox-ot, egyelőre ingyenes, Eclipse alapú.
Van friss fordító is, ami fejlesztenek: Bővebben: Link
(#) kovacsj válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Van nekem is letöltve egy Keil, de amíg az Atollic működik, a Keil-lel egy projektet sem tudok elindítani. Még az általam létrehozott fájlt sem találja.
(#) kovacsj válasza fehrudi hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Köszönöm! Érdekelne ez is, de sajnos, nem jön be az oldal.
(#) fehrudi válasza kovacsj hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Nálam bejönnek:
CooCox: Bővebben: Link
GCC ARM Embedded: Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza Gezaba hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Idézet:
„Azt nem tudjátok, hogy ezekben van-e valós idejű óra?”

Ha úgy érted, hogy kikapcsolás után megjegyzi-e, hogy mennyi az idő, akkor a válasz az, hogy nem.
Mivel van rajta Ethernet, ezért az NTP a megoldás esetünkben.
(#) kapu48 hozzászólása Aug 29, 2012 / 1

Üdv Mindenkinek!

Én még csak 3 hete kezdtem ARM-al foglakkozni, azon belül az: STM32F4DISCOVERY board.

Kezdésnek WinXP. alatt ami feltelepítem és működik az: Atollic TrueSTUDIOŽ for ARMŽ, Built on Eclipse Lite.
Sajnos csak korlátozott (32Kbyte) verzió!

Ezért később, ha már lesz némi + tapasztalat. Kel valami Teljes és főleg ingyenes, megoldást keresnem.

Az első projectem: 1 PQG2412A SERIES (240 * 128 DOTS) * Graphic LCD_T6963C. illesztése.
Amiről itt közöltem részleteket.

Ha valakit érdekel? És szívesen cserélne tapasztalókat, kérem keresse fel az oldalt!
(#) Gezaba válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Igen ez a probléma. Mivel adat tárolás időpont megjelőléssel a cél egy áramszünet nagyon betesz neki. NTPhez meg muszáj neten lennie.
(#) _vl_ válasza Gezaba hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Kell rárakni egy RTCC-t.
Lehet valami USB-s cuccot építeni, vagy lehet belebarkácsolni a készülék belsejébe I2C buszra.

Vagy lehet építeni egy DCF77-alapú lokális NTP szervert
(#) icserny hozzászólása Szept 2, 2012 /

Már előrendelhető a Texas Instruments EK-LM4F120XL Stellaris LM4F120 LaunchPad Evaluation Board (a szállítás szeptember végén várható). Max. 2 db rendelhető, $4.99/db bevezető áron, amely mellé szálítási költséget nem számítanak fel.

A kártya LM4F120H5QR mikrovezérlőt tartalmaz (80MHz ARM Cortex F4, 256KB flash, 32KB RAM, 64 lábú tokban, USB 2.0 device), két nyomógombot és egy RGB LED-et. A Launchpad hagyományokhoz híven a kártyán lakik a programozó és hibavadász áramkör is.
(#) icserny válasza icserny hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Bocs, kimaradt a rendelési link: https://estore.ti.com/Stellaris-LaunchPad.aspx! (Szokni kel még az új Fórum felületetet... )
(#) pici válasza icserny hozzászólására (») Szept 2, 2012 / 1

Már megrendelve
(#) zolee1209 válasza icserny hozzászólására (») Szept 2, 2012 1 /

Szintúgy!
(#) Peppe válasza icserny hozzászólására (») Szept 3, 2012 1 /

Én ma rendelem
(#) nolex hozzászólása Szept 3, 2012 /

Van egy development kit amit szeretnék összeházasítani a Keil-lel!
DK-LM3S9B96 egész pontosan, Ti gyártány. Olimex programozóm van. hogyan tudom keillel összeházasítani?
(#) icserny válasza Gezaba hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Idézet:
„szereztem egy tl-wr841n v7.1 (usb 2.0 ) ezt kell egy picit moddolni, hogy legyen soros portja.”

Ha már megvan a soros port, akkor ahhoz csatlakoztatható egy "buta" mikrovezérlő, amire azt aggatsz, amit akarsz (hőmérő, relé, miegyéb).
(#) Gezaba válasza icserny hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Arra gondoltam, hogy a ssrt rakok egy gpio lábra amin eddig led volt
Soros portra meg közvetlenül gondoltam ds1620oskat tenni de vagyok benne biztos hogy működik így.
(#) icserny válasza Gezaba hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Idézet:
„Soros portra meg közvetlenül gondoltam ds1620oskat tenni”
Ez nem fog menni. Az nem "olyan" soros...
(#) cpt.zoltan.simon hozzászólása Szept 7, 2012 /

Helló!
Olyan embert keresnék akinek már sikerült külső SRAM-ba írni, ciklussal.
Probléma a következő:
0x6400 0000 az SRAM kezdő címe, egy 38400 elemű TFTRAM nevű tömb ide van befordítva. (unsigned short TFTRAM[38400]
Lépésenkénti végrehajtással és a do-while ciklus szabadjára engedésével tudom írni a memóriát úgy hogy TFTRAM[i] = 0x1234; tehát végig tudom törölni, stb stb.

De ha a ciklusban ez van: TFTRAM[i] = ((Picture[i] <<8) + (Picture[i+1])) akkor:
1. lépésenkénti végrehajtásban csinálja amit kell. Beirja a jó adatot TFTRAM[0], TFTRAM[1], stb stb.
2. a ciklust szabadjára engedve mondjuk 2 lépésenkénti végrehajtás után, teljesen kusza adatokat ir, oda is ahová a lépésenkénti végrehajtás már korrekt adatokat tolt.
i a pixeleket számolja, j a 8bites BMP2LCD tömbből szedi ki az adatokat, *y pedig a 0x64000000-tól kezdődő TFTRAM mutatója a külső SRAM-ban, ahonnan a DMA meg tolná ki az SSD-re a képtartalmat. Ez az utolsó buktatóm, lécci segítsetek, ha ez megvan akkor teljesen autonóm lett a kijelzőm.
  1. i = 0;
  2.                 j = 0;
  3.                 y = &TFTRAM[0];
  4.                 do      {       *y = ((Picture[j] << 8) + (Picture[j+1]));
  5.                                         y++;
  6.                                         i = i++;
  7.                                         j = j + 2;
  8.                                 }       while (i != 383999);
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
(#) _vl_ válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Nézd meg szkóppal, hogy mit történik. Szerintem nem jók az időzítések, vagy az áramkör nem bírja a frekit.
Breadboard, vagy rendes panel a hordozó?
(#) debiansix hozzászólása Szept 7, 2012 /

Sziasztok,

Stellaris® LM4F120 LaunchPad Evaluation Board rendelessel kapcsolatban kerdeznem, hogy ti mit adtatok meg a TI oldalon a regisztracional a "Your company name:" mezonel? Kotelezo kitolteni, de en nem vagyok cegtulajdonos. Koszonom.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
(#) zolee1209 válasza debiansix hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Úgy rémlik, hogy a 'none'-t elfogadta... Valakinek esetleg megérkezett már?
(#) gyengus válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /

Nekem 26-ára ígérik a postázást.
Én "Independent designer"-t szoktam beírni a céghez.
(#) debiansix hozzászólása Szept 7, 2012 /

Koszonom a segitseget mindkettotoknek, nonet irtam be, mar meg is rendeltem.
Udv!
Következő: »»   16 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem