Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   10 / 85
(#) frecsko válasza harald hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Nincs mit.
Lehet csak újra kellett volna indítanod a központot.
(#) hbal válasza harald hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Nem tudom, hogy hogyan oldották meg DSC-éknél az akkumulátor tesztet, de régebben olvastam, hogy pl a PARADOXnál 64 másodpercenként lekapcsolják az akkut, majd delta U-ból következtetnek annak állapotára.

A sziréna töltést amúgy honnan oldottad meg?
(#) harald válasza hbal hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Az Aux. ról és a Bell+ ról kap tápot (negatív indítású)
és a saját áramköre tölti egyébként próbálkoztam újraindítássál menüből tápelvétellel de semmi nem segített.
(#) hbal válasza harald hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Sajnos nincs ötletem.
(#) vicodin24 hozzászólása Aug 14, 2012 /

Hali!

Most szereltek nálam riasztót egy Tell Ecoline gsm modullal, http://www.tell.hu/termekek/gsm_kommunikatorok/ecoline_gsm , de nem így néz ki,mert nincs rajta burkolat csak maga a panel...pl az antenna csatlakozó a szélén van.
Szóval a kérdésem,mert végül is működik,de nem tudjuk nyugtázni,csak hívja a beállított számokat...próbálkoztunk több megszokott "kóddal",de semmi. A szerelő a #1-re esküdött.Az egyik teló az nokia C5 a másik ,nokia 6303. Lenne esetleg vmi ötlet,h mivel próbálkozzak?
Még vmi,elvileg sms-t tud továbbítani,mert dominós a kártya,lehet hasznos lenne...
Az van rá írva,h a telót csatlakoztassam a LINE csokira,aha,de h,mivel?
De olyant is olvastam,h fel lehet hívni a számot és úgy utasítani v az csak komolyabb cuccal menne?

Köszi előre is!
Üdv.
(#) hbal válasza vicodin24 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szia!

A TELL CompactGSM-nél pl. van olyan opció, hogy nyugtázás. A programozásnál ki kell választani, és ha felveszed a telefont, akkor a #-tel lehet nyugtázni. Ilyenkor nem hívja a többi beállított számot és SMS-t sem küld.
Az ecoline viszont egy gsm vonalpótló.
(#) kisninja válasza vicodin24 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Én * 1 re emlékszem (bosch nál )
(#) vicodin24 válasza kisninja hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Köszönöm a válaszokat..
Igen,pár dolog lemaradt:
Szóval a... központ: http://www.villbau.com/secolink/index.php?pid=311 , kezelő: http://www.villbau.com/secolink/index.php?pid=321 . érzékelők,5db. http://www.gsncompany.com/index.php?option=com_content&view=article...ang=en

Az igényeket tisztáztuk,nincs ügyeletre kötve,csak nálam és még 1telón jelezzen,ez megy is,de nem tudjuk nyugtázni!Kinyomtuk,#,*,#1,*1,*#, volt ott minden,de semmi....
Ezért gondoltam,h itt kérdezek.
( Villanyszerelő vagyok és szoktunk "ezzel" a riasztóssal melózni,ezeket a cuccokat szokta rakni,ezért esett rá a választás,nem gondoltam,h a modul ekkora probléma lenne neki... :/ )
Előre is köszi a többi ötletet...
(#) hbal válasza vicodin24 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

A TELL ECOLINE egy vezetékes vonalpótló. Az a feladata, hogy vezetékes telefonvonalat szimuláljon a riasztóközpont számára.
A riasztóközpont felhasználói és/vagy a programozói útmutatóját kellene tanulmányozni, hogy a DTMF alapú átjelzésen túl van-e lehetőség személyes jelentésre és nyugtázásra.
(#) harald válasza doksec hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ez viccnek elmegy volt régen egy nokia 6600-ás telefonom már az is tudott hasonlót raktam rá egy progit ami kamerán keresztül figyelte a kép változást és ha változás történt akkor csinált egy képet vagy videót és még el is küldte MMS ben a megadott számra de ha minden igaz van Pc-s változata is mozgásérzekeló nélkül
(#) hbal válasza vicodin24 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

(#) hbal válasza hbal hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Valamiért nem sikerül módosítani a hozzászólásom.

Szóval a telepítői kézikönyv 9. oldalán lévő táblázat szerint a központod CONTACT ID formátumban tud kommunikálni a távfelügyelettel, viszont a felhasználót NEM tudja értesíteni riasztáskor!
Vagyis hiába szimulálsz neki vezetékes telefonvonalat az ecoline modullal, az kizárólag átjelzésre használható.
Ha nem szeretnél távfelügyelethez csatlakoztatni a rendszered, akkor inább a TELL CompactGSM modulját válaszd (az ismerősöd talán kicseréli).
A CompactGSM a call-centerekhez hasonló módon telefonról programozható, 4 telefonszámra tud hívást kezdeményezni és üzenetet küldeni. Van lehetőég nyugtázásra is. (ilyenkor nem hívja a többi számot, és üzenetet sem küld) A beérkező üzeneteket képes továbbítani az első beállított telefonszámra (egyenleg infó, rendelkezésre állási idő, stb.)
A modult vezérelheted PGM-ről, esetleg sziréna kimenetről.
A piacon kapható számtalan GSM-modul ami hasonló, vagy akár több szolgáltatással rendelkezik, mint a TELL termékei, viszont a TELL garantáltan megbízható, üzembiztos.

Itt jönnem majd azok az üzenetek, hogy én X cég Y modulját használom és az is jó, fele ennyiért...
(#) xdguluxd hozzászólása Aug 28, 2012 /

Üdv!
Régóta porosodó Napco Xp-600 as rendszert szerelnék fel.Programozási utasításom van, egy bekötési rajz is ( http://www.puntoycontrol.es/manuales-de-usuario/NP-xp-600_wi1373.02...og.pdf ).
Agybeli hiányosságaimból adódóan nem jöttem rá, miként kellene a mozgásérzékelők 4 eres vezetékét bekötni.Ebben kérnék segítséget. Jöhet a sav is, bírom. De az érdembeli segítséget is megköszönném.
(#) frecsko válasza xdguluxd hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Szia!
A link 12. oldalán ott a rajz. Abból minden kiderül.
Jobb lett volna 6 eres kábel. 2 ér a táp, 2 az alarm NC, és ha lenne még 2 az tamper.
(#) gyuri27 válasza sacixli hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

szia mit szeretnél tudni rolla?
sokmindent tudok a szirénárol
(#) levaitamas válasza frecsko hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Kösse be DEOL-ba.
(#) xdguluxd válasza frecsko hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

ez a kapcsolási rajz be van ragasztva a központ dobozába.a pozitív ,negatívat 3-9? ig kell bekötni, de akkor a tampert és alarmot hova is??
(#) frecsko válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Ha megnézted volna a linket kiderül, nincs Deol lehetőség.
(#) levaitamas válasza frecsko hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Bocs nem néztem meg, a komolyabb központok tudják.
(#) frecsko válasza xdguluxd hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

A zónára kell kötni.
Az érzékelő alarm vagy NC sorkapcsát egy ellenálláson keresztül be kell kötni egy zónára. A rajz ott van segít. A rajzon lévő kapcsoló szimbolizálja az érzékelő NC sorkapcsát (érzékel, nyit - nyugalomban van, nem érzékel, zár).
(#) harald válasza Peti.Janka hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

Idézet:
„A panel visszaállítása a gyári alapértelmezett programra
(Megjegyzés: Ha a szerelôi kizárást bekapcsolta, a panel sohasem fog visszatérni a gyári alapbeállításhoz)
Reset kikapcsolással
1. Távolítsa el az akkut és az AC csatlakozást az egység kikapcsolásához.
2. Dugjon a reset jumper csatlakozóra egy jumpert.
3. Kösse vissza az akkut és az AC-t
4. Várjon 3 másodpercet.
5. Vegye le a jumpert.”
Bővebben: Link
(#) soma01 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

(Márka)Szervízben megoldják. Otthon nem fogod tudni, pont ez a lényege!
(#) hbal válasza soma01 hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

(#) harald hozzászólása Szept 1, 2012 /

Szép estét mindenkinek !
Lenne egy kis gondom egy PC1616 központtal a kommunikáció rezidential-ra van állítva (06) de nem lehet nyugtázni mindegy mit nyomok a telefonon 1,2,3,stb. a hívást addig próbálkozik amennyit beállítok de próbáltam már a privátline (09) beállítást akkor sem fogadja a nyugtázást. Végignyálaztam a telepítőit de nem találtam semmit régebben nem jöttem rá mi felett siklottam át. Valakinek valami ötlete ?
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012
(#) HA5AWS válasza harald hozzászólására (») Szept 1, 2012 /

Szia!
Gondolom Telenoros mobilról próbálod nyugtázni. Arról sajnos nem megy. A telenor fejlesztése, hogy a billentyűk nyomásakor mindegy meddig nyomod a gombot csak 100 ms ideig ad DTMF hangot. A DSC központoknak legalább 1-1,5 sec hosszú nyugtázás kell. Esetleg külső DTMF adóval lehet nyugtázni a hívást.
Üdv: Gábor
(#) harald válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Köszi a segítséget természetesen Telenor .
(#) levaitamas válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Üdv. Okostefonnal lehet nyugtázni? Úgy értem, hogy nem gombot nyomsz, hanem a kijelzőt vagy csak a régebbi fizikailag is nyomógombos készülékeket fogadja el.
(#) mrpriest válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 3, 2012 / 1

Lehet, winmobil és android készüléken is, csak hosszúra (long) kell állítani a billentyű hangot.
De mint lentebb olvashatod, szolgáltató függő.
(#) Sanyesz1977 hozzászólása Szept 9, 2012 /

Tiszteletem Mindenkinek!

Paradox Spectra 1725-ös központ együttműködik, kommunikál-e az MG10-es kezelővel? Eredetileg 1686V típusú kezelő volt hozzá, ami meghibásodott. A központ jó, mert másik 1686-os kezelővel működik. Még nem próbáltam ki (mert nem mertem) nehogy valami tönkremenjen. A válaszokat előre is köszönöm!
(#) levaitamas válasza Sanyesz1977 hozzászólására (») Szept 9, 2012 /

Ne fog vele működni, mert az MG kezelő az új SP központokhoz jó. Paradoxék jól kitalálták ezt. Csak még azt nem, hogy hogyan magyarázd el az ügyfélnek, hogy azért kell központot cserélni, mert az új kezelőkkel nem használható. Talán ezt hívják fogyasztói társadalomnak.
Következő: »»   10 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem