Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Gondolom aranyárba mérik a tunert hozzá vagy nem? Esetleg 2 tunerbol össze lehet hozni egyet? Mert van egy funai tévém meg egy videoton.
A fényképeken látszik, hogy le van véve a tuner árnyékolólemeze. Ez miért van így? Mi a tévé típusa?
Ez egy Samsung Hitron black Tv. őőő elfelejtettem visszarakni ,mert amikor villogott belenéztem a tunerba ,mert azt hittem az okozza, de nem bántottam benne semmit csak valami égett alkatrészt vagy forrasztási hibát kerestem rajta, de mindent jónak láttam. Lehet azért ilyen a kép mert nincs rajta az árnyékoló lemez?
Akár még ettől is lehet zavaros a kép.
Akkor elszaladok gyors a műhelybe aztán hazahozom a lemezeket és belerakom. Aztán majd írok, hogy jó lett e. Köszi szépen a sok hasznos tanácsot. Hiába még van hova fejlődnöm
ez volt a baja. visszaraktam az árnyékolókat tökéletes a tévé. Köszi még egyszer a segítséget. Jó éjt!
Sziasztok.
CW29M066VGXXEC típusú készülékemen nem ad az OSD és a text képet, a képernyő alján repked csikokban, néha fel fel villan. Pár hete kezdte, hogy pár másodpercig repkedett aztán bejött a kép, de mostanra már csak fel- fel villan. Segitsetek guruk!! Mi lehet a baja és hogyan lehet javitani? Előre is köszönöm.
Sziasztok.
Nekem egy Samsung CW 29M024N tipusú tv-m van müködés közben sistergő hang jelentkezett és kikapcsolt a készülékmkészenléti módba.Bekapcsolni nem lehet.Közben égett szagot lehetett érezni.A panelon nem látni semmi barnulást vagy egyéb nyomot ami ara utalna hogy leégett valami.A kondik is látszólag épek egyik sincs felpuposodva vagy ilyesmi.A trafó mögött van négy tekercs ennek az egyik kis tekercsnek a tetejéről levállt a mágnes.olyan mintha rozsdás lenne a mágnes alja.Ez a szám szerepel rajta635C.Lehetséges hogy ez melegedett túl és levállt a mágnes?A másik három tekercsről nem levehető.
Sziasztok.
Van egy Samsung CW 29M024N készülékem ami müködés közben egyszer sistergő hangot hallatott majd kikapcsolt készenléti állapotba.Bekapcsolni nem lehetett és égett szagot lehetett érezni utána.Semmi bebarnult alkatrészt nem látni az alaplapon a kondik is látszólag jók nincsenek felpuposodva.A trafó belső részén a négyszinű csatlakozó felőli oldalán középtájon viszont olyan gyantaszerű kifolyás látható.Lehet hogy a trafó ment tönkre,tulmelegedett és ennek volt égett szaga?
Sziasztok !
Van egy Samsung cw 29m166t típusú 70 cm crt tévém.Tegnap menet közben kikapcsolt ( rca bemenetről ment a dvd ) közben felvillant egy vörös pötty a képernyőn.Most úgy tűnik,a piros szín ment el benne.Ha bekapcsolom rövid idő után kikapcsol.Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a gond ?
Üdv!
Nem lehet minden rendben,ha nem indul. Nem tettél egy zárlatot bele a forrasztással?EEgyébként a képeltérítő is megmakkanhatott egy kontakt hiba miatt.Próbáld indítani kiforrasztott ic-vel.F
Üdv!
Ha bekapcsolod mit hallani?Bejön a kép a mi alapján azt mondod ,hogy a piros szín hibás lett a cső? F
Kaptam egy Videoton TS 3302 SP tv-t. Az a baja, hogy nem megy a tápegység. Forrasztási hiba kizárva, mert átforrasztottam. A BU 326 kollektorán 300V körüli egyenfeszültséget mértem. Hol keressem a hibát? Ha a tranzisztor a hibás, akkor jó helyette a BU 508? Állítólag szép képe volt. A doboza nem fóliázott, hanem furnérozott. 1981 körüli.
Valószínű, hogy átégett a sorkimenő trafó. Általában magától megy tönkre. Sajnos csak cserélni lehet.
A tápegységet ki szoktuk venni a készülékből és egy 100 w körüli izzóval, vagy 240 ohm 20w értékű műterheléssel próbáljuk. A műterhelést a 110v-os szekunder oldali feszültség kimenetre kell rakni. Elindítva a tápot be kell állnia a 110 V-nak. A mennyiben csak ciripel a táp vagy nem indul bizony keresni kell a táp hibáját méréssel. Ha megy a táp máshol a hiba, legtöbbször sokszorozó, sorvégtranzisztor zárlat, impulzus kondi száradás okoz leterhelést.
Sziasztok
Kaptam egy grundig megatron 100hz tv-t bekapcsolás után váltakozik a kép színe piros-zöld. A menüben meg magától lépked bár ez lehet egy bemutató funkció is nem tudom nem ismerem. Szerintetek komoly baja van?
Sziasztok.
Samsung CW29M066VGXXEC típusú készülékemen nem ad az OSD és a text képet, a képernyő alján repked csikokban, néha fel fel villan. Pár hete kezdte, hogy pár másodpercig repkedett aztán bejött a kép, de mostanra már csak fel- fel villan. Segitsetek guruk!! Mi lehet a baja és hogyan lehet javitani? Előre is köszönöm.
Sikerült szereznem ic-t, ki is cseréltem. Megjelent a kép! Köszönöm a segítséget. Viszont most meg olyat csinál hogyha nagyra akarom állítani a fényerőt, elkezdi becsíkozni a képet (főleg a világosabb képrészeken) vzszintesen, kb akkora sávokban mint a visszafutási csíkok voltak amikor még rossz volt az ic. Kis fényerőn tökéletes, csak túl sötét a kép.
A táp semmilyen feszültséget nem ad ki, de találtam benne egy zárlatos diódát. Ha azt kicserélem, gondolom jó lesz.
Ha szerencséd van akkor csak egy pár kontakthiba.A szép benne az,hogy ezt általában az ún " Feature box" kontakthibás IC talpai okozzák.Ugyanit van egy vagon elkó is,ők is ilyen hibát generálnak.Ha nincs gyakorlatod,akkor nagyon óvatosan állj neki.Könnyen el lehet szúrni.
István
Sziasztok!
Van egy öreg Panasonic TC-21S4RP TV-m.Minden előzmény nélkül romlott el.Se kép-se hang szó szerint,standby világít,de távkapcsra sem reagál.Bekapcsolásnál mintha egy relé kattanna,de nem indul el.Mi lehet a baja?A segítségeteket kérem.
Szia!
Az osd kép előállításához egy kép és egy sor jel szükséges. A sorjel a sorvégfokból a képjel a képeltérítőből "származik". Ezt a vezérlő proci kapja és előállítja az osd generátorával az osd képet. Valamelyik hiányzik a kettő közül, kontakthiba esetleg valamilyen szakadás miatt. Oszcillozkóp kapcs. rajz és szakértelem erősen ajánlott.
Kösz a választ, ezek szerint szerelőhöz kell vinnem...Lehet hogy valami kontakthiba, mert néha be be villan egy pillanatra. Bár egyre ritkábban és egyre rövidebb időre. De lehet valamelyik alkatrész lassú halála is.
Helló,
rendelkezem egy Philips televízió készülékkel, ami képcsöves, sík képernyős, és nagyjából ez az amit fejből tudok róla. Meg azt, hogy nagyjából 7-8 éves lehet. Mostanában olyan tünetet produkál, hogy bekapcsoláskor, illetve csatorna váltáskor a beállított hangerőnél jóval halkabban szól, majd idővel, mintha csak be kellene melegednie, szépen fokozatosan hangosabb lesz, amíg el nem éri a beállított értéket. Sajnos nem értek a TV-k lelkivilágához, ezért szeretném megkérdezni a hozzáértőket, hogy vajh mi lehet a gond, orvosolható-e, és ha igen akkor némi elektronikai tapasztalattal házilag is meg tudom oldani, vagy keressek fel hivatásos szerelőt? Előre is köszönöm: IGB
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
tv-m távirányítóján elnyomogtam valamit, azóta csak bekapcsol és valami 3 betüt kér. szerintem valami kód. Hogyan lehet feloldani. Aki tud segítsen. Előre is köszi
Legelőször írd meg milyen TV-d van.
Sziasztok!
11AK30A14-ben elfüstölt a 2SC5388-as darlington. Mivel tudnám helyettesíteni? A HQ szerint kifutott tétel. Tápja rendben.
Ha a HQ-nál legörgetsz a lap aljára ott vannak a helyettesítők. Bővebben: Link
Kicseréltem egy diódát, működik rendesen.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
A tv-n ezt olvasom: CIATRONO
|
Bejelentkezés
Hirdetés |