Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi!
úgy néz ki,megoldódott. Köszi az észrevételt,valóban rosszul rajzoltam.
Üdvözletem!
Szeretnék egy kb. 800 W-os, kb. 40 ohm értékű ellenállást vagy vásárolni vagy csinálni vagy csináltatni. Persze, nem aranyáron, aki tud ebben segíteni, merre induljak el, köszönöm. A TME-nél láttam és a Revoltnál is, de még érdekel másféle lehetőség is.
Sziasztok!
Akai magnódeckek felújításához keresnék eredeti vagy helyettesítő magnófejeket. Fényképeket készítettem róla, illetve a következőt tudom: Az első (kisebb magos) fej Akai HX-A2/A301 stb. gépekben volt, 300 ohmos és HY4242/HY4247 rendelési számokon volt elérhető (három éve még lehetett kapni HQVideo-nál). Eddig semmilyen más magnófej nem volt tökéletes a helyén (nem méretre, hanem hangminőségre - valószínűleg módosítani kellett volna az erősítőn is). A második fejnek a gyári számait nem ismerem, mérve 215 ohmos, Akai CS-M02-ben volt. Ennek a helyére elég jól beilleszthető az első típus, szóval ha abból tudok többet szerezni, az is megfelel. Esetleg még 'YBBS09' jelű 280-300 ohm körüli fejek is szóbajöhetnek, ebből a 2000-es évek elején rengeteg volt CD-s magnókban, és a hangjuk is tiszta, cserébe kopás szempontjából nem túl jók. De szükségmegoldásnak elmegy. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Kanthal huzalból próbálj szerezni olyat, ami kibírja azt a nem egészen 5 A-t. Szoktak itt is árulni, meg vakerán is nézelődj!
Ez kb. egy 1 kW-os 230V-os rezsónak felel meg. Az nem lesz jó ?
Szia
Köszönöm, de sajnos nem megy, mert reggeltől estig a "Skálában" fogok tárgyalni.Annyi időm talán lesz, hogy a Bercsényi utcába kiugorjak. A Lomex-et egyébként ismerem, vagy ott, vagy a HEStore-ban szoktam vásárolni. Ha időben végzek, kiugok hozzájuk.Az M3 felé nem nagy kerülő.... Köszönöm Üdv: Csupasz
Olajradiátoromban kiment a hőbiztosíték. Égen-földön nem találok ilyet.
Tudja valaki hol kaphatnék? 15A 250V 130°C Köszi.
Ha pofára más is talán jó lenne helyette. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
A magyar lerakatuk (fdh.hu) behozza Magyarországra 0 Ft felárral...
Ezeknél a hosszúkás hőbiztosítóknál a ház össze van kötve az egyik kivezetéssel, tehát nem szigeteltek!
Ez igaz, ezért a szerelésénél ezt is figyelembe kell venni.
Sziasztok!
A problémám a következő. Egy szerencsétlen géptakarítás következtében a,egyik gépünk HMI panelje beázott. Szerencsére nem volt áram alatt,így a panelt ki tudtam szárítani,viszont az LCD kijelző tropára ázott. Kérdés lehet-e pótolni ezt? A HMI manual
Szia, sajnos a manual nem jön be, de ha jól értem, akkor ez egy plc kezelőpanelje (?). Maga az lcd, hogy tudott tropára ázni, az egy zárt üvegdarab. Ha meg nem, akkor valahogy szét lehet szedni, hátha abban is van panel. Pótolni csak a típus ismeretében lehet.
Hello, én arra gondolok, hogy csupán a "touchscreen" gombok fóliája szívta magába a vizet. Ha lehúzod ezek csatlakozóját, úgy sem indul? (Gondolom az LCD desztillált vízben való átmosásán és kiszárításán már túl vagy. )
Szia!
Indul ,csak mindenféle furcsa ábrát mutogat,sajnos valami miatt nem tudok képet feltölteni róla!
Üdv!
Bejön az csak várni kell míg a PDF fájlt beolvassa a gép. Igen ez egy kezelő/text panel a koszos mosólé belefolyt az üveglap és az alatta lévő műanyag lap közé.és mindenféle furcsa ábrát mutogat bekapcsoláskor.Képet próbáltam feltölteni róla ,de valami miatt nem lehet!
Sziasztok, hol kapható beforrasztható és ragasztható dugdosós próbapanel. (Arra a fehér táblaszerű eszközre gondolok, amelybe beleszúrhatók az alkatrészek.) Csak nekem olyan kellene, amit egy alatta lévő fejlesztő PCB-re le tudok forrasztani. Ebay-en sem találok, bár lehet hogy nem jól kerestem.
Üdv.: Miki
Erre gondolok, csak olyanra, ami kisebb és minden egyes pólusának van kivezetése és beforrasztható.
Ha mondok egy példát biztos megértitek. pl Ilyen dugdosós próbapanelt akarok LED-ek-hez, gombokhoz ...stb. forrasztani. És akkor a fejlesztői panel nagyon leegyszerűsödik. És a későbbi fejlesztés is. Példának: Elvis II+ Ezen is így vannak megoldva. És nagyon tetszik ez a megoldás, mert baromi gyorsan módosítható minden. De sehol nem találok ilyet. Üdv.: Miki
Értem. Hát én sem tudom hogy ilyet hol lehetne kapni de ha végképp nem találsz ilyet helyettesítheted mondjuk ilyen és ehhez hasonló precíziós foglalatokkal:
Bővebben: Link De mondjuk ez nem valami olcsó ahhoz képest hogy mennyi kéne belőle.
Szerintem az egészet miszlikbe kéne szedni, mert lehet, hogy még valahol van benne a léből, azt így ha bekapcsolod még baja is lehet.
Esetleg még az jutott eszembe hogy ha esetleg ennek a hátoldalárol leszeded a ragasztós részt akkor ott lesznek az érintkezők. És ahhoz csinálsz 1 olyan panelt amin pont illeszkednek a vezetősávok az érintkezőkhöz és csavarral rászorítod a próbapanelt a nyákra. Na ezt sikerült jó bonyolultan leírnom, de remélem adtam 1 jó ötletet
Igen ezzel kezdtem szét lett szedve, ki lett szárítva, és biztos ami biztos alapon vártam vele két napot az LCD-t viszont nem tudtam kitisztítani benne maradt a koszos olajos iszap ,az itteni apróban is láttam LCD kijelzőket,csak nem tudom lehetne-e helyettesíteni
Erre írtuk, hogy be kéne áztatni deszt vízbe, vagy ha tudod, deszt víz alatt jól kiöblíteni vagy átmosni. Ahogy Medve is írta, lehet, hogy marad az érintőképernyőnél valami, ami még zavarja, ezért ír ki furcsaságokat. Az, hogy LCD kijelzőt hirdetnek, az még nem biztos, hogy pont ugyanaz, pontos típus ismeretében tudod csak kicserélni sikerrel.
Nem ismerem a típust, de egy ismerősöm így tisztított meg egy LCD panelt. Ha ez nem lehetséges, akkor nézd meg a típusát, és írd meg, hátha benne van a katalógusunkban.
Desztvíz esélytelen a szutyokban olaj gépzsír vaspor por korom egyveleg gyakorlatilag gélszerű állagba a panelt fél műszakon át pucoltam fogkefével és oldószerrel mire az IC-közül ki tudtam takarítani.Erről a kijelzőről lenne szó:Bővebben: Link Szerinted helyettesíthető?
Üdv!Tessék parancsolni a Link
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Sziasztok
Ne haragudjatok az off topikért de nem tudom máshol feltenni a kérdést. Hol tudok beszerezni fehér fényű 2-3 lumenes power ledet
HEStore itt a lap tetején.
A 2-3lm elég alacsony érték. Nagyteljesítményű LEDek ennél sokkal többet tudnak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |