Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1139 / 2501
(#) Doncso válasza blasz hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
jááj
(#) bankimajki hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Nem akarok "okoskodni", de én is lerontanám valamennyivel a bemeneti impedenciáját az erősítőnek. És ha még akkor is gerjed, akkor megnézném a gerjedési frekit. És egy RC-tagot tennék a kimenetre, ami a gerjedési frekire van méretezve.

Üdv.: Miki
(#) blasz válasza Doncso hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
A már készen levő volt már hidban és bitang jól szólt úgy minden zaj nélkül,azért vágtam bele.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
A legrosszabb forgatókönyv, hogy át kell ugrasztani normális nyomtatott áramkörbe: ST151
A mostanin van egy szép hosszú és karcsú GND szál. Az állatorvosi ló legsúlyosabb betegségei: a 100nF tápszűrés és a kimeneti Zobel közé van beékelve a bemenet és a visszacsatolást teste. Nem találok olyan pontot rajta ahonnan a csillagpont felé lehetne kötni.
(#) Doncso válasza blasz hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Biztosan meg lehet oldani, ha egyszer sikerült, csak aránytalanul sok erőfeszítésbe fog kerülni más kapcsoláshoz képest.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Ezzel az a gondom hogy nyákot nem tudok csinálni, és ezeket is,amik most kaptam/persze pénzért/,sokat kellett várnom,szóval mindig a nyákon csúszok el,van felettébb jó kapcsolásom de nincs ki legyártsa a panelt.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Ez fontos szempont, nem tudtam róla. Holnap okosabbak leszünk
(#) Alkotó válasza blasz hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Ha gondolod, én is tudok ajánlatot adni tetszőleges panel gyártására.
(#) szalkagyuri hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Felhívás!!
A djbörze.hu oldalon csalók vannak!! én most akkadtam össze egyel! 45000ft om bánta vigyázzatok!
(#) david91 válasza reloop hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Szia!

Az anti-paralell diódák a tápföld és a jelföld összekötésénél mire szolgálnak? A párhuzamos RC taggal való összekötést ismerem, ahol az ellenállás a statikus feltöltődés ellen van, a kondi pedig a nagyfrekvenciás zavarok miatt tudtommal. De ilyet még nem láttam.
(#) reloop válasza david91 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Szia! Amire Te gondolsz az nem a doboz és az erősítő test összekötése?
A diódák szerepe, hogy a szűrés nem menjen el addig, hogy a kimeneten a hangszórót károsító mértékű egyenfeszültség jelenjen meg.
(#) reloop válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Az OFF-ba írhatnál pár sort az esetről, hogy okuljunk belőle.
(#) david91 válasza reloop hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Köszi a választ! De igen arra gondoltam, belátom ez két külön dolog. A kérdés feltételekor ez valamiért elkerülte a figyelmemet, és végül is a diódák szerepe miatt tettem fel. A képen látható elrendezés esetén hogyan kellene az erősítő házával összekötni a földelést? A táp vagy a jel gnd-ről kéne csatlakozni a fémházra?
(#) dj.csont hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Üdv.Mindenkinek! Egy olyan kérdésem lenne épp múltkor kezembe volt egy Technics su-v303 erősítő! Ez Claas Computer Driver ilyet még eddig csak technics erősítőkön láttam ennek van egy ilyen led panelja is elöl! Bekapcsolom erősítőt akkor szépen! Bekapcsolom egyszere világít az összes led a Computer drive monitoron gondolom ez panel teszt!
1. lépése az standby led elkezd vilogni majd ezen Computer Drive Monitoron világít a NEW CLASS felírat a Icq sorba a preheat led, bias sorba high, és a sensor sorba a thermal és a signal
2. lépésbe standby led vilog majd ezen Computer Drive Monitoron világít a NEW CLASS felírat a Icq sorba a preheat led, bias sorba mid, és a sensor sorba signal
3. lépésbe standby led vilog majd ezen Computer Drive Monitoron világít a NEW CLASS felírat a Icq sorba a preheat led, bias sorba low, és a sensor sorba thermal
4.lépés standby led elalszik ON led világít relé meghúz majd ezen Computer Drive Monitoron világít a NEW CLASS felírat a Icq sorba a preheat led, bias sorba high, és a sensor sorba signal és thermal világít!
5másodperc elteltével
5.lépés on led világít majd ezen Computer Drive Monitoron világít a NEW CLASS felírat a Icq sorba a preheat led elalszik auto világít, bias sorba high led elalszik, és a sensor sorba signal és thermal világít és Computer drive felírat is világít már!

Amúgy tökéletesen működik az erősítő csak arra lennék kíváncsi ezek ledek valamit mutatnak vagy van értelműk vagy ez csak egy fajta gyártói paraszt vakítás! hogy villog bekapcsolásnál mint karácsonyfa mint valami komoly szerkezet indulna! Ezek a ledek milyen információul szolgálnak amúgy! Válasz előre is köszi itt van egy kis video is folyamatról

http://data.hu/get/5608125/MOV00132.MP4

DSC00131.jpg
    
(#) reloop válasza david91 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Próbáld ki, melyik esetén kevesebb a brummogás
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Most lezártam a bemenetet, és csak hálózati zavarok hallhatóak, gerjedés, sistergés 0.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Jelforrással is így fog viselkedni. Mit értesz hálózati zavarok alatt?
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Szia azért gondolom hogy hálózati zavar, ha kihúzom a konnektorból azonnal elmúlik a zavaró hang,amellett amíg a kondik bírjak addig szól.Most 2db 4700uf puffer van rajta de még nem raktam 100n kondit sehova ma összerakom a tápot rendesen.Lehet több puffer kondi kellene?Annyi van egészen kis hangerőnél mintha kicsit darabos lenne a hangja,mint amikor sérült a hangszóró,feljebb tekerve elmúlik.Lehet a zavarás miatt van.olyan a hangja mint a trafóházaknak szokott.
(#) Haliapu válasza szalkagyuri hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Szia, Írhatnál róla egy pár sort, hogy okuljunk, én is sokat szoktam pedig ott vásárolni.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
A nyugalmi áram beállítása remélem segít majd ezen. Áramkorlátozóról ne feledkezz meg a kísérletek során!
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
A nyugalmitól zúghat?Lehet megint tanulok valamit,de érdekes ha kihúzom a hálozatbol abban a pillanatban abba hagyja,vagy az egész kis hangerőn való érdekes hangra mondod?
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
A hálózati trafó működése során beszűrődő zajok helyes kábelezéssel, árnyékolással minimálisra szoríthatók, Doncso kolléga részletesen írt róla.
A túl alacsony nyugalmi áram velejárója, hogy kis jelnél a nullátmenet közelében tranziens hibák keletkeznek.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Köszönöm talán megtaláltam a hibát,az 1k ellenállásokat,2db, felcserélték a 100ohm-kal a hq ba én csak vettem ki a zacskobol amik felvoltak cimkézve és tettem be most vettem észre a másik panel épitésénél,de nem biztos
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Egy amatőr megengedheti magának, hogy beültetés előtt minden alkatrészt megvizsgáljon
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Na most megkaptam,de megérdemlem,még nem próbáltam de hamarosan
(#) Massawa válasza blasz hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
A legszomorubb, hogy ezek a dolgok már évtizedek ota ismertek (miota az elektronika egy kicsit hozzáférhetöbb lett), és minden alapfoku leirásban az elsö oldalakon vannak.

* Ilyen a beépitett alkatrészek beépités elött bemérése.
* Nagy erösitésü áramkörök huzalozása (nemcsak az erösitökre vonatkozik)
* Hangerösitök földelése, árnyékolása, mechanikai kivitele
* Tápegyégek konstrukcioja, földelése, hidegitése

Nem sorolom tovább, de néha sokkal könnyebb lesz az élet, ha néhány percet szántok ezen ismeretek felfrissitésére, néha elég csak elgondolkodni ezen - azon.....és nem viszitek a sirba a segitökész embereket a konyhaasztalon kiteritett sok 10-100W-s erösitövel, hogy az zug, gerjed meg a fene tudja mit csinál.....
(#) at22 hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Hali! Mindenkinek! Van nekem egy 300wattos toroid. 2x19voltott ad le és 8A. Az lenne a kérdésem milyen erősítőt lehetne össze rakni belőle? Nem kéne nekem az a bonyorúlt még kezdő vagyok. Várom a válaszokat és köszönöm előre is.
(#) blasz válasza Massawa hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Igen igazatok van,de biztam a hq ba,nem kellett volna,mindent ármértem amit ott vettem a csomagba és biza,10ohm helyett volta csomagba 0.1ohm ellenállás is,de igaz mindent átkell mérni végül is megtettem úgy jöttem rá a hibára,ha ez volt az.Nem rég kezdtem elektronikával hobbi szinten,50 vagyok kicsit lassan fog az agyam,de iparkodom nagyon.Tudom reloop néha a túlvilágra kiván,de ha megakadok kérdezek inkább, mint dobáljam ki a leégett cuccokat.Hála neki eddig nem füstölt el semmi,bár vannak megoldatlan problémák,de azok is maradnak.
Ha zavaró volt a sok feltett kérdés bocsi mindenkitől.
(#) Doncso válasza at22 hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Túl nagy kimenő teljesítményt ne várj tőle, mert csak 2*19v-ot ad le, ebből olyan 2x24v lesz pufferelve. Nagyjából 2x30w ra számolj. Viszont ha van kedved tekercseld át és készíthetsz belőle 2*100w-os erősítőt is. Ha előbb szólsz felajánlottam volna, hogy cseréljünk, 2*30v vagy 2*40v-os trafóra. Viszont egy jó VF3 lehetne belőle. Csaképp felesleges 300w.
(#) Doncso válasza blasz hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Szerintem reloop egyáltalán nem kíván téged sehová, legalábbis rossz helyre nem. Pont ez a fórum lényege, hogy segítsünk önzetlenül illetve mi magunk is tanuljunk, mert hát jó pap is......ugye.
A hq egyébként már nekem is küldött zsákmacska csomagot én is beleestem ugyanebbe a hibába. Végülis ez volt a hiba okozója? Na jóvan megyek quadot építeni
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Következő: »»   1139 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem