Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Azt nézd meg először, hogy a függőleges eltérítés IC-je (TDA8351) megkapja-e a két tápfeszültségét (17V, 54V). A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Segítséget kérek kedves jó emberek. Egy BEIJING 8303 tV NEM TUDOM a hangot 25-30 % nál jobban erősíteni.Kérdem hol lehet a hiba,A hangszóró rendben,potméter,rendben, bár a kontraszt potméter egyik vezeték elvált ,az is rendben.
üdv: Dava
Hali!
Megnéztem végre a tv-t. Néztem a képcső végét, és bekapcsolásnál nem világít. Ez azt jelenti, hogy nincs fűtés? Lehetséges akkor, hogy a sorkimenő trafó nem jó? Levettem a csatlakozókat és befújtam, hogy nehogy kontakt hiba legyen, de attól sem javult meg. Szerinted mi lehet a hiba? Ha a sorkimenőn lévő SCREEN potit tekergettem, akkor az alábbi jelenség volt: Mellékeltem a képet. Ha a FOCUS-t tekertem, akkor változott a kép fókusza. Légszi segítsetek.
lemaradt a kép. mindjárt csatolom
Itt vannak a képek. a képcső vége bekapcsolt állapotban.
na most sikerült
Miket te írsz?
Ha nem lenne képcsőfütés nem látnál semmit a képernyőn A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Fűtésnek lennie kell, mert akkor ferde csíkos kép sem lenne. Nézd meg, hogy a képcsőpanelen lévő IC501 2-ik lábán mekkora feszültség van.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
ok. Sajna már csak holnap tudom megnézni, mert nem vagyok otthon.
Amúgy mennyinek kell lenni? Addig is köszi a segítséget
ok. Sajna már csak holnap tudom megnézni, mert nem vagyok otthon.
Amúgy mennyinek kell lenni? De csak akkor jelent meg a kép, ha a screen-t feltekertem Addig is köszi a segítséget
De csak akkor jelent meg a kép, ha a screen-t feltekertem
és nem világít a képcső vége sem.
Világít az, ha sötétben nézed. Amúgy meg ne idegeskedj, csak kövesd az utasításokat.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
holnap délelőtt egy kicsit jobban neki tudok ülni. Igyekszem rajt átvizsgálni mindent.
Ha úgy lenne, akkor elérhető vagy, és tudnál majd egy kicsit segíteni?
Igen, itt fogom várni a mérési eredményeket.
Nagyon rendes vagy. Köszi. Akkor holnap.
Helló!
Megmértem az IC501 2-es lábán a feszt. Nincs meg a 10V, csak 1V. Lehet, hogy az IC adta meg magát?
Kövesd vissza a 2-es lábhoz tartozó vezetősávot. Találsz egy Zener-diódát és egy soros ellenállást (100 ohm ) . ellenőrizd, hogy nem szakadt-e és hogy az ellenállás csatlakozó felőli végén mekkora a feszültség. Ott 16V-nak kell lenni.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
visszakövettem. a zéner dióda megvan, viszont az ellenállás helyén egy átkötés van, és az nincs elszakadva. a panel hátuljára egy másik csatlakozóhoz van odaírva a 16.5V, de az nem megy tovább sehova.
Na tehát ahová a 16V van írva, ott mekkora a feszültség a testhez (tuner fémháza) képest.
Megvizsgáltam a panel alján lévő mérési pontokat, ahol oda van írva, hogy hány V-nak kell lenni. A trafónál van két jelzés, az egyik +16,5V a másik pedig -16,5V. Mind a kettőnél 0V van.
A képcsőpanel csatlakozóján van feszültség, az IC 2-es lábán meg nincs. Ez mire utal?
Nem! Ha A pontban van feszültség, B pontban nincs, pedig a B pontnak A pontból kellene kapnia a feszültséget, akkor ez milyen hiba?
tudom, hogy velem van a hiba, de nem tudom. Hogy lehet meg ott a fesz. ha ott nincs meg, ahonnan kellene kapnia.
Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy a Videoton Precision 2000 függőleges eltérítő IC-nek mi a száma? Előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |