Fórum témák
» Több friss téma |
A leírásodból egyértelmű, hogy a 230 V-os hálózatból szedik össze a zavart. Az sincs kizárva, bár kicsi az esély, hogy a hozzád legközelebb eső transzformátornál van valami probléma.
Oszcilloszkóp kellene ahhoz, hogy pontosan meg lehessen állapítani, milyen jellegű zavar jön a hálózaton. Annyit próbálj ki, hogy amikor kattognak a készülékek, az egyiket húzd ki a konnektorból, hátha az zavarja a másikat, illetve fordítva is próbáld ki. Plusz, próbáld ki úgy is, hogy a lakásban MINDENT áramtalanítasz, kivéve a monitort és a TV-t.
Értem! A pc-tv külön működtetését már megpróbáltam nem változott semmi. A teljes áramtalanítást megpróbálom még ha elkezd megint ketyegni. A trafó 3 háznyira van tőlünk.
Mindenesetre köszönöm a hozzászólást! ![]()
Hello!
Hülye kérdés. Samsung 710N-ben az inverter részen elhalt (elfüstölt) egy SP8M3 FET. Ezt oké, hogy kicserélem, de mi okozhatta a füstölést? Mert gyanús, hogy nem magától füstöl el egy FET. Itt a fórumon láttam pár hozzászólást SP8M3 témában, de egyikben sem volt róla szó, hogy mitől megy tönkre... Azért meg nem cserélném, hogy még egyszer elfüstöljön ![]() Ezen kívül amúgy megy a monitor, csak a háttérvilágítás vibrál, miközben füstöl a FET ![]() Tudok a táp+inverterről képet küldeni, meg a pontos típusát is megírhatom, csak jelenleg ágyhoz vagyok kötve ![]() Ha valaki tud segíteni, köszi! A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Megesik, hogy határértékre méretezik a dolgokat és egy abró eltéréstől tönkre is megy valamilyen alkatrész. Esetleg egy olyan anyaghiba az alkatrészben, ami nem azonnal produkál felhasználó által érzékelhető jeleket.
Háááááááát azért ez...
Hiba története. Megvettem a monitort, hiba : villog a power LED. Két elkó csere, meg gondoltam, szokásos 47ohm-os móka lesz, volt már, hogy ez a hiba megjavult tőle. Ezek megvoltak, majd bekapcs, és vibrál a power LED... egy darabig... Aztán elindult a monitor, és füst. Szerintem úgy 99%, hogy ha simán kicserélem ezt a cuccot, akkor ugyanúgy füstölni fog, max. nem azonnal, hanem max. másnap.
Bocsi
![]() De mondjuk a két kiszáradt elkónak nem tulajdonítok különösebb jelentőséget... az elég általános... azon kívül semmi látható nem volt. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
A két kiszáradt elkó is lehetett volna. De én arra tippelnék, hogy esetleg a háttérvilágítás fénycsöve kezd haldokolni, és ez készteti elhalálozásra a táp FET-jét.
Sajnos erre én is, de igazából az érdekelne, hogy ha valaki javított már ilyet, annak mi volt a tapasztalata...? Tehát ha a FET megy, akkor mit visz magával?
Mert persze, ha már fel tudok kelni, és elmenni a boltig, akkor veszek alkatrészt, és lecserélem ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Sziasztok,
Kaptam egy 17"-os LCD Xerox monitort aminek a tápja javítható (kondi csere) de sajnos az adatkábel nincs tehát ha meg is lehet javítani nem tudom kipróbálni, használni. Ahogy nézegettem a neten ezekhez a típusokhoz D-SUB kábel volt beépítve és mivel van itton ilyen kábelem gondoltam bele lehene valahogy rakni. Az egyetlen gond az, hogy a panelen van egy 28 tűs csatlakozó és a kérdés az lenne, hogy az adatkábelben a szálakat melyik pontra kellene bekötni. Segítségeteket előre is köszi.
Szia!
Az én 17 colos Xeroxomnak DVI kábele van, és egy átalakítóval lehetett VGA-ra kötni.
Szia,
Köszi az infó-t. A DVI kábel is megoldható lenne a lényeg az volna, hogy tudjam mit hova kellene kötni. Üdv A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2012
Sziasztok! Van egy adott LCD moncsi. Típus szerint: Samsung 226BW. A diagnózis pedig az lenne hogy áram alá helyezem, bekapcsolom egy-két másodpercre bejön a kép normálisan (csak a felső 5cm-ren van egy fehér csík) aztán semmi.... kihúz bedug bekapcsol és ugyanez... mi lehet a gond?
Valószínüleg menetzárlatos az inverter transzformátora. Mérd meg a szekunderek ellenállását, egyezniük kell.
okajjjj holnap lemérem és továbbítom. amúgy lesz még kérdésem felétek.
Sziasztok,
Az egyik ismerősömtől kaptam egy LCD monitort ami nem kapcsol be. Szétszedés után látható volt, hogy az inverter résznél az egyik FET szétégett. Sikerült helyettesítőt találni amit be is forrasztottam majd kimértem és nem volt sehol zárlat. Próbaként összeállítottam a rendszer és bekapcsoltam. EGy pillanatra megjelenet a monitoron a gyártó logója majd se kép se hang még a kis led sem világított és a táp halkan kattogni kezdett. Ezután szétszedtem újra és kijelző nélkül újra bekapcsolatam. A tápot teljesen átnéztem és nem találtam semmi hibát és akkor egyik kis fet az inverter résznél (a csatolt PDF doksiba U101) szintén elfüstölt. kiforrasztás után a táp újra működni kezdettés bekapcsolahtó volt a monitor. A kérdés az lenne, hogy miért füstölhetett el ismét a FET? Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Szereztem egy Fujitsu-Siemens L9ZA típusú LCD monitort. A táp panelja nem akar elindulni. Puffadt kondikat kicseréltem viszont semmi változás nem történt. Nem találok szerviz manualt se hozzá. A tápegység meghajtó IC-je FSDM0565RB típusú. Találomra nem akarom kicserélni mert közel 1000Ft-ba kerül az IC. Van ötletetek, hogyan induljak el a hibakereséssel? Esetleg szerviz manualt tudtok linkelni?
Szia!
Kiindulhatsz az IC adatlapjából is. A feszültségek viszonyítási alapja a nagy pufferkondi negatív kivezetése. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Szia!
Ezeket mértem : 1 láb 318V 2 láb 0V 3 láb 10V 4 láb 0,87v 5 láb NC 6 láb 204V
A tápegység szekunderén tehát semmilyen feszültséget nem mérsz? A 3-as lábra kötött elkót cseréld ki, mert attól, hogy nincs felpuffadva, még lehet, hogy rossz egy kondenzátor. Egyébként a 3-as, tápfeszültséglábon mért érték azt sejteti, hogy valamilyen szinten működik a tápegység.
Igazad volt már megvannak a feszültségek ahogy kicseréltem a kondit. Totál ki volt száradva szinte semmi kapacitása sem volt. Neked nincs meg a szervíz manual véletlenül?
És most, hogy megjöttek a feszültségek, még mindig nem éledt fel a monitor?
Várjál még pakolom össze. De szerintem a kijelző meghajtással is lesz valami, mert ahogy bekapcsoltam jel nélkül csak felvillant halványan a háttér világ és kialudt. A LED pedig narancs színre váltott. De összedobom és megnézem rendesen.
Összeraktam. Adtam rá jelet is de nem működik. Laptoppal kötöttem össze, ahogy ráadom a jelet azt érzékeli kék lesz a LED meg kicsit villan is a monitor, mikor átkapcsolom hogy csak a laptop monitor működjön akkor a monitoron a LED narancs lesz. A D-SUB os kis panel az tuti jó ki lett próbálva másik ugyanilyen monitoron. Szerinted mi lehet a baj?
Sziasztok!
Adott egy Viewsonic VX912 monitor. Nem működött, nincs háttérfény. az inverter egyik oldali trafónál egy 150nf kondi felrobbanva...és uaz sávnál két smd tranyó zárlat. keresgéltem kód alapján , de nemigen találtam: DK QM. a másik oldalit kiforrasztottam NPN tranyó. próbálkoztam egy bc szériással (1A) ...egy hétig bírta...csere nagyobbra bd 237 el (2A)...csak jó lesz...kb 3 hétig hajtotta a fiam, s most megint itt hever előttem a panel( a tranyók szinte megszürkülve...) Segítség kéne , mitől van e nagy áram..hő.. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Oszinten szolva szerintem azok FETek, nem tranyok. Az 1A meg harmatgyenge lesz, azok 6A-sak szoktak lenni minimum.
...akkor belenyúltam
![]()
Szia!
Cseréld ki 2SD1624S-re és jó lesz.
Van valami ötleted hogy mi lehet ez a jelenség?
Ha a feszültségek rendben vannak, akkor nincs ötletem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |