Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Hát igen az lenne az első, hogy a fűtőbetétet megmérni. Valószínű, hogy előlről van benne a fűtőszál, emiatt nem találtad hátul! Bye Palkó
Hali,
Szétszedtem a gépet, kipucoltam a szivattyúnál, gumicsöveket, szűrőt, légkamrát stb.A szűrőben találtam egy kis rugót meg két kis műanyag darabot.Szerintem ettől nem lehetett ez.Megnéztem a nyomáskapcsolót, megfújkáltam, a relé kapcsol.Még nem mértem meg, hogy műxik e, mert most épp nincs itthon a multim...ja és meg akarom majd mérni a klixont is, de sehol nem találtam.Létezik, hogy nincs benne vagy valami trükkös helyre rakták?Viszont, amit már eddig is hallottam és tudtam, a csapágy totál gatya és szerintem mellette jött ki a víz is, mert néha megjelent a mosógép alatt a tócsa.Gondoltam rá, hogy talán ez a baja, de semmi összefüggést nem találtam a végtelenített szivattyúzás és a vízszivárgás között...és most az a dilemám, hogy vegyek e csapágyat bele, merthogy amit én néztem itt a neten ez a spéci préselt szimeringes cucc nem olcsó mulatság és ha nem tudom megjavítani akkor kidobtam az ablakon tizenakárhány forintot...Szóval megmérem amit lehet, hogy jó e aztán passz...kipróbálni meg nem nagyon tudom, mert kellene a csapágy...teljes paradoxonba kerültem veleHa valaki tudna még valamit javasolni, hogy mi lehet a baja az írjon PLEASE
Sziasztok!
Indesit WIN 82 tipussal lenne problémám! Üresen végig megy a programon, de ha mosni szeretnénk vele, akkor a mosási fázis végén nem lép át az öblítési fázisra, és csak forgatja a dobot. Ugyan ez tapasztalható, ha csak öblíteni szeretnénk! 10-ből 9-szer ezt produkálja! A garanciája lejárt 1 éve. Járt szerelőnél is, de szerinte jó! Állítása szerint nála ruhákkal megrakva is működött! A kérdésem az lenne, érdemes e vele foglalkozni, és ha igen akkor mi lehet a baja! Ui: minden kijelző rendesen működik rajta, nem jelez hibát! Várom válaszotokat!
Az ékszíj rendben van nem csúszik?
Sziasztok,
Ha a nyomáskapcsolót megfújom és befogom a végét azaz a kattanás után rámérek akkor mennyi ellenállást kell mérnem?És mennyit simán nem megfújva?Mert én mindkettőnél ugyanazt az értéket mértem...ez lehet?
Sziasztok,
Csak még azzal zavarnálak benneteket, hogy lehet, hogy azért nem akarja abbahagyni a szivattyúzást és forog a dob, mert kirohadt teljesen belőle a csapágy és szurult a dob?Vagy esetleg azért, mert folyt a szimering mellett a víz és bezavarta a nyomáskapcsolót?Már kezedem a fejem a falba verni...O_o
Szia!Szerintem az ellenállás nem lényeges(annyira)csak kapcsoljon meg mérhető legyen hogy kapcsol.amit írtál szerintem egyik sem áll összefüggésben a dologgal....Azt nézd meg hogyha elengeded a kapcsolót akkor kattan ill.mérhető e hogy visszaáll.Ha ez ok akkor esetleg a motorszénkefét nézd meg lehet hogy már nem akkora mint kéne.Olvastam hogy kerested benne a klixont.Azt a fűtőszálba van beledugva és ez már NTC névre hallgat.Ha minden jó(és mégse jó semmi) akkor a panelen ki kéne forrasztani az epromot(ha van benne)egy pár napra.Szerintem ha kifolyt a víz akkor az a motorrra ráfolyhatott ettől meg elég rendesen megbolondul az agya.Most így kb ennyi.
Az egy nyomáskapcsoló. Tehát az egyik esetben közel 0-át a másik esetben szakadást kell mérned.
Sziasztok,
Köszönöm a válaszotokat.A nyomáskapcsoló kattan és ma megmértem megint és most visszaállt rendesen.Tegnap nem tudom, hogy mit mértem, de most rendben van.A víz kifolyt igen, de pont a másikoldali csapágynál mint ahol van a motor, oda biztos nem ment rá a víz.Amire talán rámehetett az a szivattyú, amire nagyon kicsi az esély, mert a rozsdás víz szépen otthagyta a nyomát ahol lefolyt,...de az meg egyébként is működik.Megnéztem a szénkeféket azok is rendben vannak.Megtaláltam közben a klixonnak nevezett NTC-t isMegmértem és rendben van.A fűtőszál is ok.Teljesne kipucoltam mindent.Holnap veszek egy csapágyat bele, hogy legalább tudjam próbálgatni.Abban bízok, hogy a csapágy miatt volt vagy a csapdában volt egy két műanyag darab.De szerintem nem ez a baja.Meg olvastam itt a fórumon, hogy felakadt valakinek az a golyója azt nem tudom pontosan, hogy hívják ami az alsó gumicsőben vanJa még amit találtam az az, hogy a panelon elég rendesen állt a szénkeféből eredő fekete por.Mielött összeraktam volna nem takarítottam le.Az okozhat valami zavart a panelben?Hát egyenlőre ennyi aztán ha lesz csapágy akkor beindítom a gépezetet és ha nem műxik akkor nem fogok unatkozni továbbra sem
Köszi az ötletet, megnéztem, és az ékszíj rendben van!
Már szinte mindent végignéztem rajt! A nyomás kapcsoló is rendben kapcsol! Valakinek van még valami ötlete? NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!
Sziasztok.AWE7100 mosógéphez keresek eeprom tartalmat,F26 os hibakóddal megáll.Másik gép programját rá töltve hibátlanul működik.Ha valaki megvan és elküldené megköszönném üdv szepi003
Ha mindent végignéztél(motorszénkefe maga a motor fűtőszál NTC szivattyú szelepek ajtózár nyomáskapcsoló...stb akkor ez panel lesz.Nézd meg nincs e megégve valahol és az eproom ot(ha van benne)akkor egy pár napra vedd ki a helyéről.
Bosch mosógépröl van szó , nem forgasa a dobot mi lehet a baja . Centrizik és a vizet is ki dobja.
Hogy centrizik, ha nem forgatja a dobot? Csak mosáskor nem megy ide oda? Nem tudom milyen motor van benne. Ha szénkefés akkor azt nézd meg nem rövid-e, ha nem akkor a mosási fordulatra való tekercseket, meg kondenzátort.
Köszi a választ holnap meg is nézem , külömben a mosás közben nem forgatja a dobot.
Sziasztok.Egy elektrabregenz WA5160 jade típusú mosógép javításáról lenne szó WA9001217.Van benne a program vezérló modul amin egy smd dióda zárlatos nem tudom be azonosítani.Ha valaki tudna egy kapcsolási rajzot küldeni azt nagyon meg köszöném.a panel száma HR4897-2.Az a dióda típusa érdekelne ami a nyák szerint a KL2 relé alatt van.A segítséget elöre is köszönöm.
sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy bontott működő mosógép alkatrészeket, panel, szivattyú, teleszkóp, rugók minden minden, hol vesznek át? Debreceni vagyok. Köszi, és üdv.
Sziasztok !
Van egy Zanussi 6hq tipusú mosógépem. Gondom az hogy mosás közben kikapcsol. Újra elindítom egy másik programon, néhány perc múlva megint kikapcsol. A centrifugálást végig csinálja. Kérem segítsetek, mi lehet a baja. Előre is köszönom..
A kikapcsolás alatt azt érted hogy teljesen kialszik minden és sekép sehang vagy vagy pedig visszaáll "készenlétre"?
Sajnos, sekép sehang!Teljes áramszünet!! 220-ból kihúz, utána vissza, néhány percig mükszik, utána teljesen kialszik.
A panel tápegység részét ellenőrizném!Kondik nem puposak e nincs kifolyva....stb Illetve a csatlakozótól végignézném az áram utját.
Hello,
Ez hogy befolyásolhatja:"Ha ez ok akkor esetleg a motorszénkefét nézd meg lehet hogy már nem akkora mint kéne"?A szénkefe befolyásolhatja, hogy nem áll meg a fázisok között és nem vált át?Megnéztem és elég "cirregő" hangja van és sötétben szikrázik, de szerintem ez normális...gondolom énKi is szedtem és van még anyag a szénkefén, elég hosszú.
Egyszerűen úgy befolyásolja hogy nem tudja vagy nem olyan sebességgel forgatja a dobot terhelve mint ahogy kellene és nincs kellő fesz ill. kontakt gondolom.(1 éve hoztak hozzám egy bosch gépet hogy nem forog a dob.Bekapcsolom centrire....szivattyú megy de a motor.....semmi.....majd rá egy fél percre.....hirtelen elindult nagy szikrázós hang közepette szénkefét megnéztem...kb 1 cm volt kicseréltem és azóta is megy)A szikrázásra megy annyit hogy csak egy picit szabad neki szikrázni(vagy talán annyit sem ezt nem tudom)de azért ívet ne húzzon pláne hogy ne hegesszen
Tisztelt sokaság!
A whirlpool awo/d 41125 mosógép motorjának tachogenerátor kapcsain mekkora az ellenállás érték?? Ha tudja valaki hálás köszönettel venném ha segítene. Köszönettel :Feri
Szia!
Ezek olyan 70 ohm körül vannak. De láttam már jóval eltérőt is, ami nem volt rossz, mivel működött. (volt már 120 ohm, 20 ohm, 90 ohm ilyenek is.) Palkó.
Ne ellenállást mérj rajta, hanem forgó motornál feszültséget.
Na szóval arról lenne szó, hogy az ominózus Awod 41125 Whirlpool csodabogár azt produkálja
nekem, hogy elindul a legrövidebb program és mielőtt eléné az öblitést kiáll ugy f06 hibára hogy furcsán ránt a motor a dobon mintha mosna és centrizne is egyben. Megnéztem a motoron lévő tachogen. 13 Ohm feszültséget is produkál . Mi lehet a hiba? Hol keresgéljek? Ja a motor kapcsain is minden rendben a vezérlőpanelen sem látok semmi hibát!! Köszönöm a segítségeteket: Feri
A tahogenerátor mágnese nem tud elmozdulni a tengelyen?
Hol a motor tengelyén ? Honnat tudom mi a helyes állás?
köszi feri. |
Bejelentkezés
Hirdetés |