Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   174 / 581
(#) Beachway válasza botesz hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Na nekem ez a Miele nem sokat mondott!Azt hittem egy neve nincsen készülék! Nekem most 12 éves az Indesit.Párszor javítottam apróságokat rajta.Fűtőbetét cseréltem, meg nem régen csapágyaztam.Ez annyira primitív gép ,hogy szinte el sem tud romlani. És a külseje alapján is új szerű. És valami olyanra szeretném cserélni, amiről lenne szervíz manuál, és program a vezérlőhöz. Ez esetben ha el is romlik, legalább tudnám javítani.
(#) botesz válasza Beachway hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Hát pedig a Miele nem egy neve nincsen gép!!Az új miele gépeket 400 500 ezer forintért árulják( a legújabb az 663 ezer forintért van!!!!).Ezekben a gépekben gyárilag bele van rakva a kapcsolási rajz(a gépen belül egy zacskóban van rakva gyárilag hogy ezzel az embernek ne legyen gondja ha esetleg javítani kell)Ezt lehet javítani és rettentően ritka a panel hiba ez nem gagyi 90 ezer forintos gép.És persze ebben még minden fémből van.És ami nagyon fontos!!Nem tud rohadni!!Mivel tűzzománcozott a gép háza.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) zolika60 válasza Beachway hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Szerintem nem igazán a márka dominál. Szinte mindegyikből van jobb típus meg rosszabb. Ezért aztán ki erre esküszik ki arra, de szerintem lutri. H a van egy stabil tizenéves gép nem kell lecserélni, hacsak nem javíthatatlan. Persze az asszony egy idő után ráun, de meg kell győzni, jó az még. A magyar gépek egyik előnye, hogy mindig van alkatrész ha kell és viszonylag olcsó. Úgyhogy részemről Hajdú párti vagyok.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Én sem a miele re esküszöm.Csak mondam hogy az használtam olcsó és egy kicsit jobb.A hajdu val csak 1 baj van.Amit most 70-80 ért hajdu felöltültős digis mosógépként adnak el az nem hajdu hanem fagor csak a matrica más.Bár szeritem is ha az az indesit eddig elment akkor még egy darabig menni fog nem kell azt lecserélni.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Nem ismerem a mostani kínálatot.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Én se de azt tudom hogy ma boltba olyan hajdu automatát ami látta Téglást olyat te nem kapsz.Vagy ha igen mutass lécci Olyat meg pláne nem amit ott raktak össze.
(#) Beachway hozzászólása Szept 19, 2012 /
 
A Miele valóban nem semmi!Utána néztem. De hát nem az én pénztárcámnak való. És igazából csak egyetlen ok amiért lecserélném, hogy 400 fordulatos. Gondolkoztam abban is ,hogy egy 800 fordulatos motorját tenném bele.Persze ahoz előtte át kellene nézni a kapcsolását, mennyire kivitelezhető.
(#) botesz válasza Beachway hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Deeee.. nagyonis megvehető!!Csak nem újonan.Használtan 40 50 ért lehet venni olyat ami már 1400 1600 os centri van benne meg minden egyéb.Persze 70 ért(ennyiért vannak az új indesitek)már teljesen digis felújított Miele gépeket lehet venni.A moci csere nem fog menni mivel a 400 as gépbe aszinkron os moci van a 800 as ba pedig soros gerjesztésű amihez elektronika kell.Vagyis nem kivitelezhető.De ez nem fix.(láttam már olyan privileg et ami 800 as és nincs benne elektronika.Ezt ugy csinálja mint a 400 as először felpörög 400 ra majd a mechanikus prk lép és a moci másik centri tekercsét kapcsolja ami már 800 at tud és így 800 al centrizik.)
(#) tibkali hozzászólása Szept 20, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit....
Segítségeteket kérném. Van egy Indesit WITP 82 tipusú mosógép amelyen most minden lámpa villog. Semmire sem reagál. Ezt már egy párszor eljátszotta de kis idő után megjavult. Van-e valakinek valami ötlete,hogy mit tegyek vele,hogy használható legyen. Köszönöm segítségeteket. További szép napot...
(#) Nofreti hozzászólása Szept 20, 2012 /
 
Sziasztok. Egy kis segitseget kernek. Van egy felultoltos Indesit WITE127-es mosogepem, ami az utobbi idoben egyre nehezebben szanja ra magat a mukodesre. Ez konkretan abban nyilvanul meg, hogy bekapcsolas utan elkezd villogni a kijelzo es nem tudok semmit se beallitani - se hofokot, se centrifuga sebesseget, se semmit. Aztan egyszer csak - latszolag minden ok nelkul - helyre all a fejeben a rend es problema nelkul el lehet inditani. Ami meg feltunt, hogy fugalas kozben is elkezd villogni a kijelzo es egyeb vilagito gombok, de a program lefut vegul.
Eloszor kontakt hibara tippeltem, de igazabol akarmit csinalok vele (nyomkodom a boritast kulonbozo pontokon, soot, mar szet is lett szedve es vegig mozgattuk a vezetekeket is) ez a random "helyre allas" nem valtozott. Amikor ugy gondolja, uzembe all es felek, hogy egyszer vegleg beadja a kulcsot.
Szerintetek mi lehet az oka es hogyan tudnam orvosolni? Minden segitseget elore is koszonok!
(#) Beachway válasza botesz hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Köszi a segítséget! Ebben az esetben elég körülményes lenne tényleg a csere.
Szétnézek a piacon miele téren akkor.Végül is nem sürgős nekem a dolog, amíg a régi megy! A nejemmel számolgattuk, hogy 14 éves gép. Heti 4 mosás. Egyszer cseréltem benne fűtőbetétet.(1500Ft) Egyszer zacc szivattyút (3000Ft) Megy egyszer megcsapágyaztam, de tengelyt is kellett volna cserélni.Felpontoztam, és felragasztottam a csapágyakat kb 2 éve.
(#) fecameca válasza Beachway hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Én csak a Whirlpoolt ismerem, mióta megvettem 6000 Ft-ért, és kicseréltem benne egy 20 Ft-os zénert, tökéletesen működik. Elöltöltős, de már szerintem kifutott típus. Az Indesitről eddig sok jót nem hallottam. Whirlpool előnye még, hogy van a városunkban Whirlpool márkabolt, ahol minden alkatrészt kapni. Van még a családban egy felültöltős Wp. ahhoz már több minden kellett (dob tömítés, motorcsapágy, ékszíj), de nem sokba került a felújítása, azt is kb. 6 ezerért vettük a teszveszen.
(#) piger hozzászólása Szept 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy Indesit WT120EX mosógép. A hiba a következő:
Eljutottam odáig, hogy EEPROM hibás. Egyébként maga a hibajelenség indítás után időtől függetlenül leszívja a vizet majd elkezd forogni a progkapcsoló F2-es hibakódot jelez.
Kivettem az EEPROMot majd kiolvastam illetve megszereztem egy másik helyről a tartalmát ami benne volt és amit szereztem nem ugyanaz a tartalma, végülis ez még nem jelent semmit. Az érdekesség, hogy a gyári eepromot megírtam az általam beszerzett tartalommal. Ugyan azt a hibajelenséget produkálja mint eddig de visszaolvasom változik a tartam. A gyári eepromnál szinte teljesen kinullázta. Vásároltam egy másik új eepromot. Ezt is megírtam majd lejutott cintriig már teljes volt a boldogság hiszen eddig még a hiba keletkezése óta nem jutott el. Visszaolvasva ennek is változott a tartalma de csak 2 sor.
93C86AN típus van benne.
(#) Panzer General hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Sziasztok,
Van egy Indesit witl105-ös mosógépünk.A probléma a következő lenne:
Elkezd mosni, leszivattyúzza a vizet, azután centrifuga kis fordulaton és soha nem áll meg...végtelenítet centrifugaAztán kikapcsolom kézzel.Öblítés semmi...Van valami ötletetek?Vagy esetleg van valakinek műveleti és kapcsolási rajza?Előre is köszi.
(#) ja-miki hozzászólása Szept 27, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Van ez az indesit win 102-es mosógép. Mindent végig csinál ahogy kell de a program végén nem oldja ki az ajtózárat, hanem pár perc múlva elkezd szivattyúzni.
MI LEHET A BAJA? VALAKI SEGÍTSEN!!!! MIKI
(#) zolika60 válasza ja-miki hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Talán víz marad benne, vagy csak úgy érzi. A szintérzékelőt nézd meg.
(#) zolika60 válasza Panzer General hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Szintérzékelő problémára gondolnék. Ha úgy érzi víz maradt benne nem fejezi be a centrifugázást és a szivattyúzást. Erről jut eszembe ilyenkor a szivattyú megy?
(#) ja-miki válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Még az lemaradt,hogy az áram alá helyezés pillanatában rögtön lezár az ajtózár,minden programot végigcsinál,de a program végén,mikor nyitni kéne az ajtózárnak,elkezd villogni az első kettő lámpa( öblítő stop,centri),és az ajtózár lámpája,és elindul a szivattyú.Tud valaki segíteni?Mechanika vagy elektronika? A választ előre is köszönöm.Miki
(#) zolika60 válasza ja-miki hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Nem vagyok szaki, de még mindig a szintszabályzóra tippelnék. Szerintem fújkálj bele a csövébe, kattog-e, meg a gumicső felé is nincs-e benne valami, aztán próba.
(#) VIM válasza Panzer General hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„leszivattyúzza a vizet, azután centrifuga kis fordulaton és soha nem áll meg.”
talán a programhoz tartozó fordulat magasabb de nem azzal a fordulattal forog a gép. Ez lehet (nagyobb mennyiségű) visszamaradt víz a dobban amit a szivattyú a rendelkezésére álló idő alatt nem tudott elszállítani (dugulás, idegen tárgy a csőben, szivattyúházban) és a pressostát ezt érzékelve nem enged magasabb fordulatot, vagy a fordulatérzékelő nem ad megfelelő nagyságú jelet a vezérlőnek. Első körben azt kellene megnézni, hogy ki tud-e szivattyúzni rendesen a gép, avagy marad-e víz a dobban a centrizés előtt (nagyobb mennyiségben). A szűrőt (szűrő kupakot) ki kell tekerni és megnézni, nincs-e "titok zokni" a lapátoknál. A fali szifon jól működik-e stb. .

Indi.JPG
    
(#) VIM válasza ja-miki hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Szia! A kérdés az, hogy vizesek-e a ruhafélék a program lefutása után, mert ha igen akkor a szivattyú gyengén "muzsikál".
(#) Panzer General hozzászólása Szept 27, 2012 /
 
Sziasztok,
Bekapcsoltam a gépet hármas programon:
Háromnegyed óráig ment a mosás aztán elkezdett szivattyúzni és közben forgott a dob.Nemrég azt írtam, hogy centrifugázot, de arra gondoltam, hogy a szivattyú közben forog a dob, hogy kinyomja a vizet a ruhákból.Ha rosszúl gondolom javítsatok ki.Nos, ezt megint nem hagyta abba.Kikapcsoltam, bekapcsoltam a centrifugát.Ugyanezt csinálta.Elkezdett szivattyúzni és közben forgott a dob...aztán átkapcsoltam öblítő progira.Ott felszívta a vizet, de a vége ismét ugyanaz...forog a dob és szivattyúzik és nem akar megállni.
Akkor ezek szerint amit írtatok, valóban a nyomáskapcsoló lehet.Gondolom azt érzékeli, hogy van még benne víz és nem akar kikapcsolni...gondolom én.De szóljatok, ha esetleg lehet még más is.Hétvégén szétszedem megnézem és egyúttal ki is pucolok benne mindent.Szóval, ha gyanakodtok még valamire azt kérem írjátok meg nekem.Köszönöm előre is a segítségeteket
(#) ja-miki válasza VIM hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Szia!A ruhák nem vizesek.Ha kihúzom a konektorból a dugajt rögtön kinyilik az ajtó.Ha bedugom rögtön lezár az ajtózár.
(#) ja-miki válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /
 
Az a helyzet hogy,teljesen végig megy a program a centri lámpa is kialszik ahogy kell. Egyedül csak a lakat lámpa világít és az ajtó nem nyílik ki.Ha úgy hagyom áram alatt egy idő után elkezd villogni az első kettő lámpa (az őblítő stopp+centri) és a lakat és elindul a szivattyú.Ha kihúzom a konektorból rögtön kinyitható az ajtó ha bedugom abban a pillanatban lezár.(program választás nélkül)
(#) palko0125 válasza ja-miki hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Szia!
Ez lehet az ajtózár problémája is, de viszont az elektronikán egy triak kapcsolja az ajtózárat, lehetséges, hogy zárlatos.
Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Ez volt az én gondom is csak ott még el sem indult a gép.Én triac-ot cseréltem de nem segített szóval az lehet ajtózár.
(#) slaci007 hozzászólása Szept 28, 2012 /
 
Sziasztok!Egy indesit wie147-es mosógépről lenne szó.F03 hibát írt ki a márkaszervíz proci hibát állapított meg amihez 2 hét kellett.A cserére 30eFt-ot plusz munkadíjat mondtak.Sajnos nem voltam otthon amikor elvitték az alkatrészt,hétfőn hozzák,az újat meg kellett volna rendelni de 40eFt-hoz hozzárakva egy kicsit már új vagy jó használt gépet lehet venni.Találtam a neten egy oldalt ahol alkatrészek vannakBővebben: Linkazért érdeklődnék,hogy a javítás otthon megoldható-e lenne.
(#) lukovicsek válasza Panzer General hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Üdv.

Én egyszer találkoztam e fajta problémával, de nem jöttem rá mi a hiba, amit észrevettem viszont az az hogy ha elinditasz egy programot és utána áramtalanitod a gépet egy pár másodpercre akkor szépen végigmegy a progi, vagyis kihuzod a dugót és visszanyomod, nekem legalább is igy működött.

Üdv. Laci!
(#) lukovicsek válasza ja-miki hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Lehet rajta más programot indítani? mondjuk egy centrit?

Üdv. Laci!
(#) Melykó Laci hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Szép napot Mindenkinek!
Zanussi ZWF 1000M mosógépem van. Nem fűti fel a vizet. Javítási gépkönyvet keresek vagy ötleteket a javításhoz, egyébként minden programot jól csinál. Le vettem a hátsó borítólemezt,de még a fűtőszálat sem találtam meg.Előre is köszi mindenkinek.
Következő: »»   174 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem