Fórum témák
» Több friss téma |
Ebbe már eleve nem 212-es tranyokat teszunk, de azt hittem tudod.
Én startból BC640-eseket teszek bele a kis bc-k helyere, ki véve a T2-est, oda MJE 340-es foglal majd helyet.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Jó most sokáig kiesésben voltam e téren... de kösz
Így van, ezekkel már lehet emelgetni a tápfeszt, nekem is ezek vannak a 200-asban. Azért örülök, hogy nekiállsz a 300-asnak, legalább lesz egy ilyen is a HE-n. Kéne hozzá egy jó nyákterv is.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Elkészült a sokadik Quad panel. Remélem bírni fogják a BC548-558-ak a +-30 voltos verzióban. Nevetséges de nem volt itthon 182-212.
Szevasz, hát az nagyon jó volna!, de majd meg próbálom meg tervezni a Sprynt Layout-ba, de elsőre le rajzolom sPlan 6.0-as programmal a rajzot és melle írom az értékeket, csak még nem leltem csak demó változatot. Tegnap számolgattam egy kicsit és a négy darab 1K/2W-os ellenállások helyere négy darab 680ohmos ellenállás kellene ahhoz hogy ki jöjjön a 100mA-er az A-osztálynak!, szerinted?. Igaz 65V-tal számolgattam,mert legtöbbször 2X65V-van a kondikon, és csak akkor ugrik meg ha meg növekszik a hálózati feszültség, és ez nem mindég van így.
Szépe lett. Gratuláció. Tranyók mégsem kellenek?
Köszi mindenkinek. De, jók lesznek a következő Quad-ba. Tuti hogy még lesz egy pár darab.
Ne idegesítsed mér szegényt, én is akarok xszáz wattos quad 405 öt...
Már megint miről beszélsz? Néha elég sajátságos nyelvezeten nyílsz meg , gondolom te érted, de itt sokan vagyunk akik nem igazán...
Majd szól az úr ha kér belőle. Kenyeret nem kér.
Sziasztok, na sikerült nagy nehezen meg rajzolnom sPlan-ba a 350W-os Quad rajzát, sajnos nem tudtam egy az egybe ide fel tenni a rajzot, mert a program nem engedte, csak annyit hogy ki nyomtassam, azt is csak nagy nehezen, na de se baj le fényképeztem!, és így is ki vehetők az értékek. Most már meg van a fő terv, már csak meg kell tervezni Sprynt-be a nyákot, meg építeni és be merni, és már kész is az új TÖKÖS Quad 405!
Tokos quad. Ez jo!
Nem követtem pontosan milyen célt akarsz elérni. A B.Ludwig-os változat többet tud a "normál" Quad-nál, és főleg remekűl tűri a kisebb impedanciát is (részben ezért született). A kapcsolása a következő hozzászólásban van, amit javaslok megnézni, mert pl. az IC tápszűrése abban lényegesen kifinomultabb.
Az Én mérésem eredményét itt találod.
Szevasz Alkotó, a célom az vele hogy ki hozzak belőle legalább 350W-ot!. És a B.Ludwig-os változatnál milyen változtatásokat kellene végezek, ahoz hogy le adjon ekkora teljesitményt?, +-68V-om van két darab 47000µF/100V-ra, és egy 850W-os toraid, eröl a táprol menne. Szerinted érdemesebb volna meg piszkálni a B.Ludwig féle Quadot, vagy maradjak a 200W-os verziónál, és azt piszkáljuk meg?.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám quaddal, hogy a kimeneten -3V van és a sorba kötött izzó nem alszik el. Ha viszont kiveszem a két végtranyót akkor minden tökéletes. Kimeneten 0V és az izzó is kialszik. Végtranyókat cseréltem az összes ellenállást átmértem, zárlat nincs a panelon. Ha valaki tudna benne segíteni nagyon megköszönném.
Helló!
Vann egy Quad erősítőm,+/- 50V-ról megy.4 ohmos hangszóróval akarom használni,csak mélyládához,mennyire kell féljek hogy elfüstöl a vég benne???
Ha rendesen meg van építve és van rajta rendes hűtőborda akkor nem kellene tönkremennie. Van benne áramkorlát.
Nálam ment 4 Ohm alatti terheléssel is egy ideig, míg teszteltem. Urbános panellal, BD tranyókkal.
Szerintem valamit rossz helyre ültettél be.
Esetleg rossz lábkiosztással. Milyen végtranyókat ültettél bele?
bd 249c
Már 40-szer átnéztem a beültetést és most cseréltem ki az összes tranyót és az ic-t
Attol nem lehet, hogy rossz a tekercsek impedanciája?
Segítenél nekem ha megkérlek!Neked az urbán féle bd 249c-242C tranyókkal épített quad van?
tudnál feltenni egy képet róla?Te építetted?Köszönöm
nekem van eredeti tekercsem ha kell.2db 3 µF-os és egy 6µF-os ami a quadba kell ha kell odaadhatom ha az a baja
Itt vannak a képek
A tekercsek 0,8-as szigetelt rézkábelből vannak
Szia
Az elég nagy baj, ha ekkora kapacitása van a tekercseknek Valószínűleg 3µH és 6,9µH akartál írni. Ha a 3µH tekercs nem lenne pontos akkor csak nagyobb lenne a torzítása az erősítőnek.
Maggal rendelkező EREDETI panelon volt tekercs.Szerintem pont annyi de műszerem nincs itthon hogy rámérjek sajnos.ha érdekel szóllj
Üdv, elméletileg tudnom kéne, ha én a 47 voltról járó quad 405ösömet 4 ohm ról járatom, maxon, 2sc5200-al, de normál hűtőbordával akkor megy-e?
A panelt éleszteTTEM A 2DB VÉGTRANYÓ NÉLKÜL EGY SORBAKÖTÖTT 60W-OS IZZÓVAL.
Akkor jó volt minden az izzó kialudt és 0v-t a kimeneten. A végtranyók berakása után nem alszik ki az izzó és -3,3v van a kimeneten.
végtranzisztoroknál lévő ellenállásokat mérdd át nekem is az volt a baja
|
Bejelentkezés
Hirdetés |