Fórum témák
» Több friss téma |
Tegnap este nem hallottam, de most felfigyeltem rá, hogy mikor bedugom ugye kék a LED aztán viszonylag hangos ciripelés hallatszik gondolom a tápegységből, aztán jön a halvány villanás, aztán még egyszer rápróbál és narancsszínű lesz a LED.
A ciripelést megoldottam ki volt csúszva egyik fénycső csatlakozás. Viszont újabb fejlemény ha jelet adok rá akkor látni hogy van benne kép, de nagyon sötét kék szinte fekete és nem teljes képernyős. AUTO gombra reagál de nem húzza a képet teljes méretbe.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van nálam egy JVC 42" tv aminek nincs tápja, de van olyan ami egy 37" való, arra nem is gondolok hogy egy az egyben bele rakjam mert biztos meg halna a táp. Viszont néztem a kapcs. rajzot és arra gondoltam ha a háttér világítás 12v-át egy külső táppal látom, el akkor lehet a 37" táp is elbírná. Vagy ez sem bírná ki? Esetleg még az lcd 24v-át is külső táppal kéne megoldani? Ki szeretném próbálni hogy jó-e, mert nem tudok róla semmit, felesbe meg nem akarok drága pénzért venni egy tápot bele. Köszi.
Köszi!..akkor ez mégiscsak transistor...
Igen, tranZiSZtor.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
Sziasztok!
Van egy Fujitsu siemes L9ZA típusú lcd monitorom és ahogy a képeken is látszik elég zöldes a kép, de viszont a menüben meg színhelyes. Amit nézem: monitor kábel az jó, és a gép is, mert most visszatértem a régihez így már csak a monitor vezérlőre tudok gondolok. Igaz másik géppel nem próbáltam mert nincs lehetőségem.
Keresgéltem a neten és és kiderült mi a gond!
Van a scaler panelen egy eeprom amit nullázni kéne vagy cserélni! Az a kérdés hogy hogyan lehet nullázni, mert nem találtam róla semmit, de tuti ez a baja mondjuk cserélni sem egy nagy ördöngösség, de előbb megpróbálnám nullázni. Ja és ez a megoldás szerintem Dempsey (Balogh'y') kollágának is megoldja a gondját. Erről a eepromról van szó:24LC16BI-SN És innen tudom hogy ez a gond:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Talán a szerviz menüből lehet nullázni, ne kérdezd hogy kell belépni, valami nyomógomb kombinációval. De neked van kép legalább nekem meg nincs szóval nekem esélytelen belépni ebbe a menübe. Hála Kadarist kollégának már nekem is jó a tápom. Már csak képet kéne csinálni.
Cseréld ki és utána a szervizmenüben be kell állítani a megváltozott értékeket.
Rendben, de hogy lehet belépni a szerviz menübe és milyen megváltozott értéket kell beállítani?
Mert lehet hogy ott is lehet törölni az eeprom tartalmát. És akkor nem kéne cserélni. Keresgéltem de nem találom.
Azt írják, hogy: "Vettem bele egy újat (24lc16bi sn) és teljesen jó lett." Cseréld ki és lehet, hogy jó lesz mindenféle állítgatás nélkül.
Én is erre gondoltam, de azért megpróbálom még valahogy a megoldani az eeprom törlését, hiszen nem árt ezen a téren is tanulni egy kicsit.
Az EEPROM törlését EEPROM törlő-író készülékben lehet elvégezni, tehát beépítve csak akkor, ha van ilyen menüpont a szoftverben.
Már nincs benne, mert kiforrasztottam ezért akarom megpróbálni a törlését.
Vegyél egy újat, mert ez egy filléres alkatrész. Gondolom nincs EEPROM-törlőd.
Ahogy néztem a pickit2 le lehet kezelni ezt az eepromot és azt véletlenül még szerezni is tudok úgyhogy gyakorlok majd egy kicsit.
De ha nem sikerül akkor marad a csere.
Hála megoldódott a probléma!
Nem nyugodtam és ma reggel vissza forrasztottam az eepromot és elkezdtem keresgélni a szerviz menüjét és csodák csodájára elsőre meglett kikapcsolt állapotban nyomva kell tartani az AUTO gombot és úgy kell bekapcsolni és azzal jelzi a monitor hogy a szerviz menü elérhető hogy a bekapcsolást jelző led nem kék hanem narancssárgán világít. Ezután be kell menni a MENU gombbal a menübe és ott megjelenik két plusz fül F1 és F2 és az F2-ben lévő AUTO COLOUR 1-re rá kell menni és helyreállítja az eredeti színt. Viszont ami a problémát okozata az hogy az F1-ben lévő GREEN OFFSET értéke a normál 126 helyett 250-s értéken tárolódott el. Hát nagyjából ennyi az egész.
Két kép a szerviz opciókról!
Köszi!
Én is majd kibújtam bőrömből mikor sikerült megcsinálni!
Sziasztok!
Kaptam egy LG Flatron L2010B típusú monitort, aminek az a problémája, hogy bekapcsolás helyett csak gyorsan villog a stand by led. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a hibát okozhatja e fénycső zárlat, vagy esetleg máshol kellene elkezdenem keresni a problémát?
Legújabb jelenségek a képeken láthatók. Van valakinek ötlete mi okozza?
Meghalt a kijelző elektronikája, gyakori ezeknél.
Hello!
Adott egy LCD monitor. Pontos típust most nem tudok mondani sajnos. Hibásként került hozzám, mert az előző tulajdonos szerint elfüstölt, és a szerelő szerint nem éri meg javítani. Egy hét használat után előjött a hiba, mely a következő. Gondol egyet a monitor, és elmegy a fénye a kijelzőnek, de a normális működést jelző zöld led továbbra is világít a bekapcsoló gomb mellett. Ki-be kapcsolással pár percig újra jól működik, eztán megint elsötétül. Előtte egy hétig ment tökéletesen napi 4 órát átlagban. Én arra tippelek, ami a fénycsöveknek állítja elő a megfelelő feszültséget, hogy az lehet a hibás elem, úgy tudom az a drága alkatrész. Vagy más lehet a hiba?
Nem tudod hogy mi adja meg magát ilyenkor?
A panelen lévő IC gondolom. Annó próbálkoztam ilyeneken mindennel, de mindenhol jó volt fesz meg a jel, át is forrasztottam, de semmi. Nem érdemes kínlódni vele.
draco31 Lehet csöves, de lehet inverteres is, mérd meg az inverter transzformátorának szekundereit (ellenállást), egyformának kell lenniük..
Sziasztok
Samsung syncmaster lcd monitor tápjával küzdök és nem jövök rá, hogy miért ugrál a tápja 7-17 volt között az 5volt meg 3-6 között ugrál. a táp ic-je DM0565R segítségeteket előre is köszönöm
Nézd át a kondenzátorokat és cseréld ki az IC 3 as lábán lévő kondit ahogy nekem javasolta Kadarist kolléga.
Hát akkor lehet hogy felejtős lesz a dolog :S. Majd próbálkozok még én is forrasztgatással hátha.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |