Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   35 / 44
(#) minitrue válasza Attika66 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Üdv.
Nézd át a koaxiális kábelen lévő összes csatlakozást a műholdvevőtől az LNB-ig. Valahol rossz az érintkezés és emiatt a fej alacsonyabb feszültséget kap, mint kellene. Esetleg a kábel is megtörhetett valahol.
A fej kb. 15,5 ... 18 V tápfeszültség esetén kapcsol vízszintes polarizáció vételére, ez alatti feszültség vertikális vételt eredményez.
(#) lokiju hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni szintén Digis parabolához.Kihoztam Németországba és a szint és a minőség folyamatos 10%-on van igazából városból jöttem nálunk mindig kábel volt a szerelő nem mutatta meg mit hova dugjak és kb merre találom tehát fogalmam sincs mi tévő legyek.Vettünk egy satellit finder készüléket ugrál a db de nem talál semmit a parabolát úgy állítottam ahogy a németeké áll mozgattam is de semmi mi lehet a hiba oka?Egyszerűen dunsztom sincs illetve azt sem tudom mit hova kell dugnom.Válaszokat előre is köszönöm.Tisztelettel Lokiju!
(#) Action2K válasza lokiju hozzászólására (») Okt 23, 2012 /
 
Szia! Menj be a legközelebbi antennás boltba, vagy a yellopages-ből válasz egy antennaszerelőt. Mond meg neki, hogy a Thor 0,8°-ra állítsa be az antennát. Remélem a tányér minimum 90-100 cm-es. Bár, ha Osnabrüch környékén vagy akkor tán a 120-as lenne az optimális. Ha túl bunkónak tartod a válaszom, akkor olvass vissza a topikban, csak 7 oldal.
(#) Jáger László válasza krisi2 hozzászólására (») Okt 23, 2012 /
 
Szia! A fejet is el kell forgatni, gondolom függőlegesen áll. El kell fordítani a tengelye körül, és bejön minden csatorna (20-30 fokkal).
(#) Action2K válasza Jáger László hozzászólására (») Okt 23, 2012 /
 
Ha valóban Belgiumból ír, akkor csak 4°-ot.De Magyarországon is csak 16°-ot kell. Szóval, amíg nem tudod hol az antenna, addig ne adj konkrét, számszerű adatot.
(#) lokiju hozzászólása Okt 24, 2012 /
 
Action2k nem bunkó a hozzászólásod mert az a baj hogy nem értek a parabolához sosem volt.A digis 80-as parabolát is kihoztam de volt kint egy másik de az a bajom,hogy a szint és a minőség se le se fel nem ugrál azért is kérdeztem mit hova kell dugni mert adtak hozzá egy 100-lábú csatlakozót meg 10 méter kábelt és két darab gagyi véget ennyi volt mondani nem mondtak semmit igazából ez is az én hibám volt,hogy nem kérdeztem meg de azt hittem egyszerűbb lesz
(#) Action2K válasza lokiju hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Sajnos nem. Az a baj, hogy azzal a 80 cm-es tányérral (nevezzük távcsőnek), egy kb. 38500 kilométerre lévő műholdat (nevezzük kamionnak) szeretnél meglátni. Nem lehetetlen, nekem pár perces művelet, de... Szóval, tudni kell az irányt, hogy hol keresd. A németek az Astra holdat nézik, Neked ettől kicsit (kb 20°) nyugatabbra kell keresni. Nem elég csak szabad szemmel látni a szomszéd házon, itt mm-ek számítanak. A műszer is jó dolog, de a használata sem pikk-pakk megy, gyakorolni kell, ráadásul tudni is kell, hogy hogyan tekergesd a potit rajta. A kábel, meg az a két gagyi csati tökéletesen jó hozzá, százával szereljük ezeket. Írod, hogy ugrál a műszer mutatója. Ez azt jelenti, hogy Humax típusú beltérit kaptál. Na ez még nagyobb szívás, mert ebben a kombinációban nem tudsz rendesen jelet mérni. Persze, ha megtalálod a holdat, akkor asszem abbamarad az ugrálás, és lehet finomítani a dolgon, de addig olyan, mint ha ott sem lenne a műszer.
Szóval, ha még mindig azt szeretnéd, hogy mi segítsünk, akkor legalább egy pontos helyet tudnunk kell.
(#) lokiju válasza Action2K hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Németországba Regen-be hoztuk ki Deggendorf-tól-re van az utca neve rodenstocksiedlung nekem csak az a furcsa hogy nem megy a jel szint illetve a minőség 10-10%-ot mutat ha benne van a kábel ha nincs akkor is.
(#) Action2K válasza lokiju hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Az a 10-10%, csak a zaj. Azt nem írtad, hogy melyik oldalon, hányadik ház, de találomra bedobtam valamit. Az antennának a zöld csíkkal párhuzamosan kell állni. Az antenna függőleges szögét 32°-ra állítsd. Ha szemben állsz az antennával, akkor a fejet kb 12°-kal tekerd el az óra járásával ellentétes irányba. A vízszintes szög, a valódi (térképészeti) déli iránytól 18°-ra nyugatra. Ez sehol nincs jelölve, ezt kell a tartón jobbra balra tekergetéssel megtalálni. Ha ezekkel megvagy, akkor valamennyi jelet kell találnod, amit az antenna finom állításával (jobbra, balra és fel, le is), stabil erőssé tudsz tenni.
(#) lokiju válasza Action2K hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Ez nagyon * meg is nézem mindjárt a házat pont eltaláltad kicsit szemből nézve balra lakunk pont a szélén van a parabola.Köszönöm szépen a segítséget még anyi a kérdés hogy a másik ház nem árnyékolhatja?

*jó
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
(#) Action2K válasza lokiju hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Elvileg nem, elég nagynak nézem a távolságot. Sok sikert a próbálkozáshoz.
(#) Jáger László válasza Jáger László hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Helló, bocs de én (ha megnézitek) krisi2 kérdésére próbáltam ,valóban nem túl szakszerű választ adni. Elnézést, ha félreérthető voltam.
(#) Action2K válasza Jáger László hozzászólására (») Okt 24, 2012 / 1
 
Tudom, már akkor megnéztem, és ezért írtam azt amit. Azóta is várom, hogy Krisi2 megerősítsen, vagy megcáfoljon.
(#) krisi2 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Sziasztok,

Action2K valóban belgiumból írok. Azóta többször is megtaláltam a jelet, de amint kijövök a keresés menüből egyből elveszik a jel és minden.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) (Felhasználó 55649) hozzászólása Okt 29, 2012 /
 
Üdv!
Van egy szimpla lnb-m forgató nélkül, és ezt 2 eszközbe szeretném bevezetni. Ha mindkettőbe bedugom egy "sima" elosztóval, akkor az eszközök leállnak/újraindulnak, tehát nem működnek. Nyilván mivel mindkettő tolja kifelé a 13/18 voltot. Szeretném megtudni milyen szobai megoldásom van a twin lnb vásárlásán kívül, pl egy ilyen one way tap-pal?
Köszi
r
(#) (Felhasználó 55649) válasza krisi2 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Action2K, krisi2: furák ezek a dolgok. én nem lakom nagyságrendileg messze lokiju és krisi2 kollégától egy 60cm-s dish-sel és valószínűleg teljesen függőlegesre állított lnb-vel 92%os jelet fogok be. Lehet, hogy a beltéri hibásan írja ki, de esőbe/hóba/fagyba/ködbe soha nem volt mégcsak kockás se a kép. Én is noob vagyok a témában, de azt javasolnám lokiju-nak, hogy 31-32fokra állítsa a dish dőlésszögét - ehhez nem kell parabolaantennamérnöki diploma, nekem is sikerült - a tányért meg forgassa lassan miközben nézi a jelet a tévén. A kb-irányt már megmutattad neki, az alapján meg kell találnia. Persze ha a jobb-bal irányban befogta a legjobb jelet, még mindig dönthet a dish-en, aztán ha ott is megvan a legerősebb jel, forgathatja az lnb-t is. Remélem segítettem.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 55649) hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Szia!
Ha két F-csatlakozó van a vevőd hátulján, akkor kötheted "loop"-ba a két vevőt. Ekkor az egyik antennabemenetére kell csatlakoztatni az LNB-t, majd a loop kimenetet a másik vevő bemenetéhez csatlakoztatni és már készen is van.
(#) (Felhasználó 55649) válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Üdv!
Ez volt az első amit próbáltam, és valamiért így is leállt a box. A következő a setup: 1x Dremabox DM500-S és egyszer egy TeVii S471 tvkártya egy htpc-be dugva.
Box-on van loop kimenet de valamiért lehal ha úgy kötöm sorba. Mindenesetre megpróbálom mégegyszer. Lehet hogy diseqc motorral együtt próbáltam sorba kötni őket.
(#) (Felhasználó 55649) válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Üdv
Működött, összekötöttem, jó volt. Most meg nem. Amint bekapcsolom a gépet, a dreamboxról elmegy a jel. Leesik 62%-ra (ami a 0-val egyenlő dreamboxnál).
Mi lehet a baj?
(#) kadarist válasza (Felhasználó 55649) hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
A fej polarizációváltása a tápfeszültségének a változtatásával történik. Lehet, hogy nem egyezik meg a két készülék a poláron.
(#) szabics hozzászólása Nov 1, 2012 /
 
Sziasztok! Tud valaki Humax ud-fox beltérihez szoftvert? Vagy elérhetőséget?
(#) Action2K válasza szabics hozzászólására (») Nov 1, 2012 /
 
Szia! A műholdról frissíti magát.
(#) ventura20 hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
sziasztok Németországban éllek kihoztam magammal Magyar upc-beltérim tetön van 1 antenna minimum 90 es tudom nyugat 1 fok de laikus kén nem tudom be állitani a kívánt müholdat kérlek segítsetek!!!!!!!1 iránytűm van segítségnek-
Address: Roetgen, Németország
Latitude: 50.6461°
Longitude: 6.2003°

Satellite: 0.8W Thor 3 + 5
Dish | Elevation: 31.6°


Satellite Dish Setup

Skew of LNB: 5.7°
Dish | Elevation: 31.6°
Azimuth | True: 189.02°
Azimuth | Magnetic: 188.17°
Location on map
Latitude: 50.6461°
Longitude: 6.2003°
Satellite Info
Name: 0.8W Thor 3 + 5
Distance: 38470.49 Km


KÖSZÖNÖM!!!
(#) StMiklos válasza ventura20 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Segítségnek:
Dishpointer.com
Ide majd írd be locationra: 50.6461, 6.2003 így, nekem erre adta a képet, ahol látod merre kell "irányozni"
És a hold persze: 0,8W intelsat

Sokat segít egy ilyen, a fej és a műholdvevő közé kell kötni. Ca. 10 Euro
http://www.youtube.com/watch?v=uoz1F1YiiqA

Üdv: StMiklos
(#) aandcs hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
Tisztelt hozzáértő szakik !

Az lenne a problémám, hogy adott egy parabola tányér, illetve 3 televízió. Hogyan tudom megoldani, hogy egy időben, mind a 3 tv-n más más csatornát nézhessek. Milyen fej, beltéri, illetve melyikből mennyi kell. A 3 tv bekábelezve padláson egyenként 30 méter vezetékkel felállva, így oda helyezhető a tányér ahova akarom, illetve mind a 3 tv kábele odaér a tányérhoz ha kell. A szobákban sat-os csatlakozók felszerelve. Nekem az lenne a meglátásom, hogy kellene egy darab fej ami 3 kimenetes, és kellene 3 darab beltéri egy - egy mindegyik tv-hez, és így már mehetne, de ha ez elavult, vagy nem jó, illetve jobb megoldást tudtok szívesen venném a segítséget, és hálás köszönet érte.

(#) tranyoval hozzászólása Dec 18, 2012 /
 
Azt szeretnem kerdezni egy hozzaertotol, hogy a parabolaantenna LMB-bol jon le ugye a jel
0.8...2Ghz frekvencian, de mi megy fel?
Egyenarammal megy? Igazabol hogyan tortenik a hangolasa?
Ferenc
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
(#) Action2K válasza tranyoval hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Szia!
Tápfeszültség, a fejben lévő elektronikának. Illetve ennek a tápfeszültségnek a mértéke meghatározza a polarizációt. E mellett megy egy 22kHz-es kapcsolófrekvencia az alsó és felső sáv váltásához. Ha van DISEQ eszköz (kapcsoló, forgató) is a rendszerben, akkor ahhoz is mennek a vezérlő jelek.
Miért?
(#) moele válasza tranyoval hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Szia !
Az antenna fókuszpontjába elhelyezett kültéri egység, angolul Low Noise Block Converter, azaz az LNB, egy alacsony zajszintű konverter melynek célja a műholdvevő antennáról rátükrözött jelek felerősítése és átalakítása (lekonvertálása) a műholdvevő által használt frekvenciatartományba (900-2050 MHz). A lekonvertált jelek koaxiális kábelen szállíthatóvá, és a vevőkészülék számára feldolgozhatóvá válnak. A konvertálás az oszcillátorok segítségével megy végbe.
A zajtényező azt mutatja meg, hogy milyen érzékeny a fej és mennyi saját zajt ad hozzá a vett jelhez. Minél alacsonyabb ez az érték, annál alkalmasabb az LNB a gyengébb jelek fogadására. KU sávos fejeknél a zajtényezőre használt mértékegység a dB. A 0,6 dB-es zajszint igazán jónak számít, a gyártók által gyakran emlegetett 0,1 dB zajszint képtelenség, inkább csak marketingfogás. Még a legkorszerűbb tranzisztorokkal felszerelt LNB-k is 12 GHz-es frekvenciánál 0,3 és 0,45 dB közötti zajt produkálnak. Arról nem is beszélve, hogy a több kimenettel felszerelt LNB sokkal nagyobb erősítéssel is rendelkezik, ezzel arányosan pedig még magasabb zajszinten dolgozik.
Az LNB erősítése is rendkívül fontos, hiszen azt mutatja, mennyire fogja az LNB a beérkező jeleket felerősíteni. Ezt az értéket is dB-ben fejezzük ki. A több tízezer kilométerről érkező, nagyon gyenge jelet még azelőtt fel kell erősítenie, hogy a koaxiális kábelbe jutna, ott ugyanis tovább csillapodik és erősítés nélkül lehet, hogy sosem érné el a vevőt. Az erősítésnek legalább 55-65 dB-nek kell lennie minden frekvenciatartományban és az átlagtól való eltérés 5 dB-en belül kell lennie egy 800 MHz-es tartományban.
A következő szempont a helyi oszcillátor frekvencia stabilitása. Ez a digitális jelek esetében, különösen az SCPC jelek vételénél döntő fontosságú. A frekvencia ingadozást általában a külső hőmérséklet változása idézi elő.
Az áramfelvétel,ez a paraméter nem a fej minőségére utal, de egy műholdas rendszer tervezésénél érdemes számolni vele. A single fejek áramfelvétele tipikusan 60-120 mA. Egy átlagos műholdvevő 400-500 mA-t képes leadni a fej irányába. Ha például DiSEqC motoros forgatót használunk egy 110 cm-es acél antennával, akkor az egész rendszer együttes áramfelvétele extrém esetben meghaladhatja a 4-500 mA-t és túlterhelheti a műholdvevőt. A vertikális és horizontális átkapcsolásnál általában 14 és 17 Volt egyenfeszültség van amit a műholdvevőtől kap.
Esetleg még más kérdés, szívesen válaszolok.
Üdv.: moele
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
(#) Action2K válasza tranyoval hozzászólására (») Dec 21, 2012 /
 
Ugye nem haragszol meg, ha egyenlőre lebeszéllek róla?
Egyébként használd a link gombot!
Következő: »»   35 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem