Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   438 / 731
(#) ptesza válasza norbert1980 hozzászólására (») Okt 23, 2012 / 1

Azért mérsz szakadást ,mert van benne egy kondi sorosan , nehogy valaki csak úgy szimplán rákösse egy erősítőre...

Vedd szét és kondi nélkül mérd meg. A 2,8 V azt jelenti ,hogy akkora rákapcsolt jel esetén 97dB hangos lesz. Erre az infora is szükség lehet ha netán nagyon hangosan szólnának a többihez képest.
(#) Davidd hozzászólása Okt 23, 2012 /

Üdv! Szeretnek melyladat készíteni. Leszukitettem a kort két hangszóróra, melyeket lenne érdemesebb megvenni, és milyen ládába tenni, az egyik hangszórónak van teljespdf a masik pedig mar pár romániai linkelt alien hangszóró, melyiket érné megvenni, és milyen ládába tenni.
(#) Boldwick hozzászólása Okt 23, 2012 /

Sziasztok!

Kinéztem őt , van tapasztalatotok róla? Szerintetek milyen és mekkora ládába kéne beleépíteni?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Norbi.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

AkkormárinkábbazEW18-HN.
(#) ptesza válasza Boldwick hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Ha nem ragaszkodsz hozzá nagyon akkor adok pár linket ahol még körülnézhetsz.
http://www.hangszorobolt.hu
http://www.rhsound.hu
http://bolthely.hu/zovanyi
http://www.hangfalbolt.hu

De még biztos van pár oldal ahol meglehet böngészni a témát.
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

OK, es milyen ladaban szolna jol?Bassreflex vagy valami jo basshorn, pl rutse. Milyen ladat ajanlanatok neki, ez az egy olyan hangszoro amihez normalisabb adatlap van, tobbin nincs semmifele t/s parameter.

Bassreflex biztos jó lenne, a tölcsér meg ki tudja. Ki kellene próbálni.
(#) zippo007 hozzászólása Okt 24, 2012 /

Sziasztok! Van nekem egy MNC Noir 2-es 30cm-es 4ohmos mélyhangszóróm és nem tudom mekkora ládát csináljak neki. Bassreflexre gondoltam, de nem tudom hogyan számoljam ki a láda térfogatát. Válaszokat előre is köszönöm.

Nekem eléggé megtetszett a hog scoop láda , meg ez a dupla nyomókamrás mely, nem tudom melyikben lenne jobb hangja,meg persze nagyobb légnyomást érni el vele[nem jut eszembe a pontos kifejezés].

Netán hangnyomásra gondoltál?

Igen arra gondoltam, csak nem ugrott be. Melyik lenne jobb választás, belterén és külterén is szeretnem használni, ezert tudom kell egy kis kompromisszumot kötni, csak azért reménykedtem ebben a hangszóróban, mivel van rendes adatlapja,t/s paraméterek stb. Mas mélynyomóhoz nincs semmi a watton és az érzékenységen kívül, mivel sokat olvastam hogy nagyon fontosak a paraméterek a ládához, én csak azt nem tudom, hogy például ezek az adott adatok milyen ládához felelnek meg.

Ha beltérben is akarod akkor ,akkor inkább reflex. Persze ha eléggé nagy a beltér akkor lehet kísérletezni...

Hát, én szívesebben építenék valamelyiket a két linkeld ládából, már csak azért is mert olvastam, hogy a horn hangládák igencsak nagyobb hatásfokkal vannak, mint a sima bassreflex ládák. A dupla nyomókamrás pedig állítólagosan elég nagy hangnyomásra képes, csak nagyon válogatja a hangszórókat.
(#) agressiv hozzászólása Okt 25, 2012 /

Üdv

Tudna nekem ajánlani valaki házimozihoz 16-20cm környéki mélyközép hangszórókat? Ami a lényeg, hogy 10e Ft alatt legyen darabja és szubjektív jó hangja legyen.

Kösz.
(#) ptesza válasza agressiv hozzászólására (») Okt 26, 2012 /

Privi ment.
(#) doboka98 hozzászólása Okt 27, 2012 /

Sziasztok! Néhány napja eldöntöttem, hogy nekiállok az elektronika világában kutakodni egy kicsit, és az első dolog amit szeretnék alkotni az egy hangfal lenne. Barátom épített magának már egy csomó mindent, azt mondta segít is nekem, de addig is érdekelne, hogy ehhez mik szükségesek, miket olvassak el a fórumról. Egyszóval mindent szeretnék tudni ami szükséges. Hangfal, erősítő, mélynyomó, ilyenekről lenne szó. Előre is köszi!!
(#) agressiv hozzászólása Okt 27, 2012 /

Kezd, a hangdoboz építős topikokkal és ezt meg sem kellett volna nyitni.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012

Miért nem kellett volna? Még azt sem tudom mit kell tudnom . Amúgy köszi .

Akkor kell először egy hangszóró gondolom. Na és abból milyet? És utána?
(#) Flatlander válasza doboka98 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Ez nem ilyen egyszerű azért...hol akarod használni? gondolom szobában. mekkora teljesítményűt szeretnél? kicsi vagy nagy hangfal? milyen erősítőd van? mire akarod használni? sima sztereo rendszer? elsőre én max egy 20centis mélyközép és magas kombóval próbálkoznék,két utas rendszer még nem olyan vészes,és zárt doboz az a legegyszerűbb.Kikell számolni a hangszóróhoz a láda méreteit,kell valamilyen magas és egy hangváltó.Nemfogsz olcsóbban kijönni mintha vennél egy hangfalat,de elmondhatod hogy te csináltad.Csinálhatod kész dolgokból is de ilyen somogyi szinten pl nevárj sokat,bár összelehet hozni belőle egész jót is,kicsit írhatnál többet hogy pontosan mit is akarsz mert az hogy hangfalat ebből nemderül ki semmi.
(#) szamóca válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Ezt a falazást végre befejezhetnétek. Nem minden rovart hívunk bogárnak.
(#) Flatlander válasza szamóca hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Akkor hangláda,nekem már hangfal marad és csak a mélyláda láda,lehet nem megfelelő a megnevezés de mindenki tudja mire gondolok ha aztírom hangfal,biztos nem egy falra hangszóróval.
(#) szamóca válasza Flatlander hozzászólására (») Okt 27, 2012 /

Csak az a gond, hogy ez itt nem a Dörmögő Dömötör, vagy a Kiskegyed fóruma, ahol elmegy, hanem egy szakmai oldal. Ha már itt sem használjuk pontosan a szakszavakat, akkor mégis szerinted hol, hmmm?
Egyébként a hangláda sem azt jelenti. Ennyit arról, hogy fenn le van írva a helyes használat, de csak azért se..
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) doboka98 hozzászólása Okt 28, 2012 /

Igazából 2.1 -et szeretnék, a barátom adott néhány jó tanácsot, de akkor mi értelme, ha nem jövök ki olcsóbban. Állítólag, ha te készíted a dobozt meg te fested, akkor csak az elektronikai dolgokra kell költened, szóval ha készítesz hangfalat mondjuk 20000 ft-ból, azt el is adhatod már 30000 -ért is. Amúgy igen, szobába kell.
(#) Flatlander válasza doboka98 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Fhú az már kicsit bonyolultabb mint egy sima sztereo rendszer.Mi értelme? hát az építési szenvedély mondjuk,valamennyit biztos hogy spórolsz de csak nézd meg hogy mik kellenek hozzá faanyag,megfelelő szerszámok,ragasztó,csavar,esetleg,kárpit,festék,sarkok,csatlakozók stb stb.Ha ezt így összeszámolod,persze ha ezek megvannak úgy jobb, de ha venned kell nem igazán jössz ki olcsóbbra mintha vennél egy használt gyárit.Az pedig hogy eladásnál nyerhetsz rajta hát... sok szerencsét hozzá,én tapasztalatból tudom hogy ez nem egy jó biznisz,ha építesz inkább magadnak mint eladásra.És nagyjából mi az elképzelésed? mekkora rendszerre gondoltál? ugye tudod hogy így a mélyládának is kell egy erősítő,hozzávaló szűrővel.Szerintem építs először egy egyszerű két utas dobozt,aztán majd kiegészíted egy méllyel amibe a legegyszerűbb ha veszel egy beépíthető erősítőt így ez a rész meg is van oldva.Kicsit írj részletesebben mit is akarsz,mert így beszélgethetünk napokig is akár...gondolom nem egy ilyen 15"os monstrumot akarsz építeni ami nekem van szóval írd le mire akarod használni,számítógéphez zenére? mekkora méretekre gondoltál?De mondok egy jót videoton dc2050 olcsó és árához képest jó is,ennyi pénzért nemépítesz jobbat ugysem.
(#) enree hozzászólása Nov 5, 2012 /

Sziasztok!
Épített e már valaki autóba olyan "mélyfalat", mert ez ugye nem láda lenne, hogy lezárta a csomagtérben a hátsó ülés dőléséből eredő "haszontalan" teret egy pontosan oda méretre/formára vágott lappal és abba hangszórót szerelt? Ha igen, kérem, ossza meg velem a tapasztalatait.
Enree
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) szamóca válasza enree hozzászólására (») Nov 5, 2012 / 1

Hihetetlen milyen egyedi neveket ki nem találtok.
( a minap egy fiatal villanyszerelő srác a magas hangszórót pl. csettintgetőnek hívta. ) Mivel esetedben nem a lap mérete az ami miatt az akusztikai rövid zár meghiúsul, hanem effektíve egy többé kevésbé elzárt üregbe dolgozik a hangszóró, ezért ez a hangsugárzó fajta nem fal rendszerű hanem inkább zárt. Már ha teljesen sikerül illesztened a lapot az oldalaknál is. De elég nehéz pontosan illeszteni egy hangszórót tervezetten ilyen beépítéssel. Az hogy milyen eredményt kapsz ez előre pontosan nem kiszámítható, de én inkább egy TS alapján számított dobozba tenném azt a hangszórót.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) enree válasza szamóca hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Szia!
Pontosan azért írtam így, mivel lehetetlen olyan pontosan illeszteni, hogy légmentesen zárjon, főleg azért, mert kivehetőre akarom csinálni. Most is láda van az autóban, de néha útba van, ezért jutott ez eszembe. Bár, abban is valami, amit mondasz, hogy illesztés, ide vagy oda, ez azért nem lesz teljesen freeair... Talán legjobban a kalaptartóba szerelt hangszórókhoz hasonlítana a dolog, ezek Qts értéke legalább 1, vagy 1-nél nagyobb, ha jól tudom. Akkor most merre induljak el?
(#) szamóca válasza enree hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Érdekes ez az elhelyezés a képen. Az ülés háttámla felhajtva csillapíthat rendesen.
Én úgy gondoltam, valami ilyen elhelyezésre gondolsz.
A kalaptartós megoldás szerintem nem egy masszív felépítést ad.
A dobozos felépítés, valóban helyigényes, de az adja a legkorrektebb eredményt.
(#) agressiv válasza enree hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Az a gond, hogy elé kerül az ülés amivel kb 1-2 literes bandpass lesz belőle, nem hinném, hogy hatékony lenne.
Következő: »»   438 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem