Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   48 / 123
(#) laci6662 válasza golem hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Ahogy előttem is írták szinte biztos, hogy az a gond, hogy rossz helyre van bekötve a DIN csatlakozóban a kábeled.
Így most az erősítő kimenetére kötötted a bemenő jelet, és mivel a kimenet minden üzemmódban él, ezért hallod így is minden üzemmódban a bejövő jeledet.
Kösd át a DIN csati "túloldalára" (csatoltam a rajzot hozzá) a kábeledet a (föld, az marad a középső).
(#) golem válasza laci6662 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szol már de csak az egyik oldal szol jól a másik ugy szol mint egy sokol rádió ez mitöl van és a némitás funkció se csinál semmit mikor megfogom a gombokat.
(#) marcus válasza golem hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szerintem meg van szakadva a kábel, nekem is ezzel volt bajom.
(#) golem válasza marcus hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

A kábel volt a bünös tegnap este derúlt fény rá
(#) Norbey hozzászólása Szept 15, 2012 /

Sziasztok! Ismerősömnek van egy Videoton RA 6363 S típusú erősítője és a következő a hibajelenség. A balansz nem működik megfelelően, tehát nem húz el egyik vagy másik oldalra, épp csak változat ide-oda, de mindig szól mindkét hangfal. Valamint van egy kevés áthallás a Tape1 és 2 között. Köszönöm a segítségetek.
(#) e-chipmunk hozzászólása Szept 15, 2012 /

Sziasztok! Fater régi Lada samarájába kellene belerakjak egy Videoton RD5683-t. Már fél napi a netet nyüstölöm, de nem találtam egy kapcsolási rajzot, vagy bekötési segédletet. Valaki tudna segíteni, vagy meg tudjátok mondani, melyik topicban kérdezősködjem még?
(#) bekeipeter válasza e-chipmunk hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Ugye ezt nem mondod komolyan??? A Vidi autórádiót nem tudod bekötni? Nevetnem kell! Írd le, hogy milyen vezetékeket látsz és leírom, hogyí mi micsoda! De ha a fotó egyszerűbb, az is jó!
(#) tdemeter hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok!
Van egy ilyen erősítőm, örököltem apukámtól. Szeretném cserélni a pufferkondikat, mert magasabb hangerőn halkul. Ehhez szeretnék tanácsot kérni, hogy milyenre cseréljem, esetleg linkelhettek is webshopokat.
Nincs gyakorlati tapasztalatom, de ez nem tűnik olyan nehéz feladatnak. Egyéb problémája nincs, esetleg a hangerő poti recsegése + az, hogy 0-1-2 hangerőn az egyik oldal nem szól. De majd kap egy kis WD40-et, hátha segít.
Viszont a pufferkondival kapcsolatban várom a tanácsaitokat. Ugye az a két bazinagy, a táp mellett? Ki lehet emelni simán őket? Vagy van valamilyen bevált módszeretek? Túl hosszú már ez a fórum, hogy végigolvassam...
Előre is köszi!!!
(#) bekeipeter válasza tdemeter hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Az a két trafó mellé erősített nagy kondi az!
Itt van helyette:

http://www.hestore.hu/prod_10029475.html
(#) tdemeter válasza bekeipeter hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Köszönöm!
(#) zsola00 hozzászólása Okt 18, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Egy kis segítség kellene. vidi ra 6363 s, eddigi hibátlan működés után egyik napról a másikra, az egyik oldal elkezdett recsegni, sercegni egyre hangosabban. A helyzet egyre rosszabb eddig ha levettem a hangerőt a recsegés is abba maradt, most viszont a zenét lehalkítja de a recsegés marad. A potik hibátlanul működtek, még sercegést sem észleltem nem hiszem hogy ott gond lenne. Van ötletetek hogy mi szállhatott el benne?
Előre is köszönöm.
(#) zsola00 hozzászólása Okt 21, 2012 /

üdv.
Kiegészítés az előzőhöz, halkan kezdi a másik csatorna is, valamint ha benyomom a mono gombot, még erőteljesebb a recsegés. Lehet ez kontakt hiba? Esetleg kondik nyiffantak ki?

Előre is köszi.
(#) zsola00 hozzászólása Okt 22, 2012 /

Üdv.
Követtem a hasonló problémákra adott tanácsokat, úgymint kontakt spray, és átnéztem a paneleket. Találtam egy lötyögő kondit, azt rendesen beforrasztottam. Ezután kb. fél óráig normálisan működött aztán visszatért a recsegés ropogás.
(#) Law_Denis hozzászólása Okt 29, 2012 /

Sziasztok!

Van RA5350-s rádióerősítőm, amin tolópotikat ki szeretném cserélni, illetve a csatlakozókat új szabványra. Tolópotira az van írva, hogy 47ka. Akkor ugye ez megfelelne a helyükre? Csatlakozókra milyet ajánlanátok? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a hátulján volt a magno bemenet alatt két felirat két bemenettel "kr. PU" és "mg. PU". Ezek mit jelentenek?

Köszönöm és elnézést az ostoba kérdésekért, csak biztosra akarok menni!
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
(#) tucsok válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Üdv!
Az "a" jelű poti (47ka) lineáris karakterisztikájú, a "b" jelű logaritmikus.A linkelt poti logaritmikus,ennek a helyére nem jó. A kr.PU egy kristály vagy piezo hangszedő /lemezjátszó/ bemenet, az mg.PU pedig egy mágneses hangszedő bemenet. Üdv Laci
(#) Law_Denis válasza tucsok hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Köszönöm válaszod!

Még egy utolsó kérdésem lenne. 47k-s tolópotit nem igazán találtam lineárisban, esetleg ha 50k-sat rakok bele, az belefér-e a "tűréshatárba"?
(#) tucsok válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 30, 2012 /

Szia!
Ez a pár kilós eltérés hajdani öreg tanítóm szerint: "a döglött lőtéri kutyát sem érdekli",nyugodtan használhatod. Üdv Laci
(#) Nagy Tamás hozzászólása Nov 7, 2012 /

Sziasztok!
Kaptam egy 6363-ast 3üveg sörért. Egyenlőre úgy néz ki nem is ér sokkal többet.Nem szeretnék sokat költeni rá csak feljavítani,hátha.........
Mindkét oldal elég torzan szól,az egyik oldal halkabb is.
Csak középhullámon,és magnóbemeneten szól. (phono-t nem tudom) az FM csak halkan zúg.
Valami bevált receptetek van erre?
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) doktor válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Elöször tisztitás, kapcsolok , potik rendbetétele, ezután mi hibajelenség, és feszültségeket ellenőrizni, valószónűleg több alktarészr cserálni kell.
(#) belaradio hozzászólása Dec 13, 2012 /

Sziasztok! Szereztem egy Videoton RA 6386 S rádiós erősítőt. Az erősítő része tökéletes, de a rádió része csak pár másodpercig működik és utánna teljesen elhallgat. A kapcsolókat már befújtam WD40-el. Esetleg valami kondenzátor rosszalkodik benne ? Tudna valaki segíteni ? Előre is köszönöm.
(#) bekeipeter válasza belaradio hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Én az FM kapcsoló körül kutakodnék első sorban az első két kontaktuspárt ellenőrizném feszültségmérővel, azután az FM modul tápfeszét.
(#) belaradio válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Szia! Köszönöm , hogy segítessz. Tettem fel képeket az erősítő belsejéről. Egyik sávon sem működik a rádió.Melyik az FM modul és hol mérjem a feszt?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
(#) bekeipeter válasza belaradio hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

A táppanelről megjön a +15V és a -15V? Az Fm vagy a kf modul 4-es lábára kell ránézni. Ott elvileg +15V-ot kell mérni. Amennyiben nem, akkor a Rádió üzem kapcsolója a ludas!

Bocs, kifelejtettem: A nagyobbik vasdoboz az FM (tuner) modul, a kisebbik a KF modul. Ha leveszed a fenekéről a műanyag lapot, a kf lábaihoz hozzáférsz!

Itt a teljes rajz:

Katt ide!

A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
(#) belaradio válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Köszi a rajzot. A műanyagot hiába vettem le az aljáról, nem fértem hozzá az FM kf és FM keverő lábaihoz. Ki kellett vennem a két egységet és úgy mértem a feszeket. Az FM kf 4. lábánál nincs fesz. A 3. lábnál viszont van +14.9 V. Az FM keverőnél ( nagyobb doboz) a 4. lábnál 14.9 V van. Az az érdekes, hogy eleinte még volt rádió több percig is. Aztán ez az idő folyamatosan csökkent és most már egyáltalán nem is sistereg.
(#) belaradio válasza belaradio hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Rosszul írtam az előzőt. Az FM kf-nél a számozás 2-vel kezdődik. Így amit én mértem az valójában a 4. láb volt. Ott 14,9 voltot mértem. Ha vannak a lábaknál feszek, akkor a rádió funkció kapcsolója rendben van ugye?Holnap ki veszem az egész panelt a dobozból és megnézem a rádió rész kapcsolóit.

Ezt a kört nézd végig, akkor ebben lesz a ludas, de lehet, hogy az AM-FM kapcsoló szakadt!
(#) belaradio válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Szia! Méregettem a küldött rajz szerint. Mind a négy tranyót ki vettem és kimértem. Mind jó. A diódákat nem vettem ki , de jónak mértem őket. Össze raktam és semmi nem javult. Ki cseréltem a C129 elkót (1mF/63V ) . Összeraktam , de a végfok paneleket nem toltam a helyükre. Az FM sávon már volt térerő és adó. KB 10 percig hagytam , hogy működjön. Aztán mivel minden jónak tűnt , össze raktam az egészet. Most megint nem működik a rádió része. A kapcsolókat teljesen átforrasztottam és ellenőriztem műszerrel . A forrasztásokat nagyítóval már átnéztem a környéken.
(#) bekeipeter válasza belaradio hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Pedig ebben a körben kell lennie valaminek! Az ellenállásokat mérd végig, hátha valamelyik kontakthibás, vagy megnyúlott.
(#) belaradio válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Végig mértem az összes ellenállást. Nem találtam szakadtat közöttük.Háromnál találtam kisebb eltérést a megadottnál. Az R116 100K helyett 110K. Az R 125 270K helyett 279 K. Az R 131 470K helyett 476 K . Mindegyik a 10 % belül volt. Össze raktam , de még mindíg semmi.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
Következő: »»   48 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem