Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nekem onnan indul. De ha a valóságban (nem szimulátorban) nem ezt tenné, kell a reset gombbal párhuzamosan egy 1mikrós kondi, ami bekapcsoláskor törli a számlálókat.
S a hex inventereket nem lehet elhagyni valahogy?
Megpróbálhatod, csak ha nagyon prellez a nyomód, akkor egy nyomásra többet is számolhat. Talán növelheted a kapacitást, de ez csak élesben fog kiderülni. Ha van hely tervezd rá a panelra, de csak akkor tedd be ha kell.
Sziasztok!
Van egy Panasonic sa-ak47 hifim, és távirányítót keresnék hozzá. A régi távirányító típusa "rak-ch945wk" De szerintem másik is passzolna hozzá, mert egyik ismerősömé másik típus, és az övét simán vezérelte az enyém (amíg jó volt). Tudna valaki segíteni, hogy ezt a hifit milyen távirányítókkal lehet (még)vezérelni? Hátha találok valakinél hasonlót, ami működteti. Üdv!
Gondolom árérzékeny a cucc. Ahogy elnézem a 7447 árát, olcsóbban kijössz mondjuk egy 16f1825-ös pic-el,nem is kell más ic.
A távolság igazából mind1 vagyis nem tudom, adott egy egyszerű 12voltos relé kapcsoló ami egy pneumatikus vezérlő szelepen van rajta, és ha rákapcsolok 12 voltot kattan (ugye átkapcsol/bekapcsol), és átengedi a levegőt, ha elveszem a 12 volt feszt. akkor pedig "lekapacsol" és ezt a folyamatot("ki-be kapcsolást") szeretném soros portról (TTL jelekkel) kapcsolgatni, van egy bluetooth TTL modulom amit használnék hozzá miután sikerült "soros kábeles verzióban működtetni.
Köszönöm előre is a segítséget
Sziasztok!
Ha a képen látható kapcsolást megcsinálom 2 tranyóbol akkor tirisztort kapok?
Figyelj csak a 4026-tal tudsz kapcsolást? Mert az elvileg tudja direkt hajtani a 7 szegmensest is s akkor még olcsóbban jönne ki.
Beírod a gugliba, hogy 4026, és dűlnek a kapcsolások. Bővebben: Link
Az SR1 Relének tudnál adni egy tipusszámot, hogy tudjuk azt hogy hány lábú? Csak mert a kapcsolási rajzon 12-13-as láb is szerepel.
Ha jól nézem az közös katódos. De tényleg át kellene menni a számlálós topicba.
Köszönöm, Zoli! Ezt az oldalt én is megtaláltam, de pont ezek a távok már kifutott termékek, és nem rendelhetőek. Néhány típus ezek közül valóban jó lehet az enyémhez, de persze arra sincs garancia. Valakinek volt-e esetleg hasonló problémája, vagy tudna-e tanácsot adni, hogyan lehetne találni egy hozzáillő darabot.
Hello!
Nem, ez csak egy elméleti modell, de a valóságban nem működik. Másik példa: a tranzisztor is két szembekapcsolt dióda, de nem lehet megcsinálni két diódából.
Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy lenne valaki aki egy kicsit "felkarolna" Most kezdtem nem rég az elektronikát és olyan valakit keresek akitől eltudnék lesni pár dolgot és megtanítana pár dologra. Akadna jelentkező?
Előre is köszönöm!
Nagybácsimnak elromlott a hőlégfúvója, amivel a festéket kaparta le a fáról pl. Elszakadt benne a cekász. Meg lehet javítani, vagy kell bele venni másikat? Hol kapható? Honnan tudhatom meg, milyen kell bele? Üdv!
Ahol elszakadt, ott tekerd össze erősen. Egy kombinált fogóval megfogod az egymás mellett levő két szálat, a másikkal meg összetekered. Igyekezz minél rövidebbet összetekerni, 3, 4 menet elég. Kicsit csökken az ellenállása, de még egy darabig jó lesz.
Köszi! Akkor van még rá esély, pedig a jó mester szerint, akinél járt, mehet a kukába. Meg azt mondta, nem is lehet bele venni szálat. Na, köszi még egyszer, holnap megszerkesztjük.
sziasztok
Az 500 R ellenálás milyen értékű?? Bocsi az idétlen kérdésért de nem akarok rosszat rendelni. Kösz a választ előre is, Tomi
Helo!
A biztosíték egy olyan készülék aminek az elsődleges feladata az áramkör megvédése, a túláram ellen. Ezt egy vékony huzal segítségével oldják meg az üvegbiztosítékban, de ennek is több fajtája van. Egy kis segítség. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Helo!
500 Ohm
köszi, erre gondoltam énis.
Csak egy kis helyesbítés: a biztosíték egy alkatrész, úgymint mint az R vagy a C vagyis a keszülék része.
Igen teljesen igazad van, csak közben olvastam a wikipedia-t, és valamiért azt írtam, egyébként igen alkatrész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |