Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   343 / 1152
(#) agressiv válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Vezérlőpult/felhasználói fiókkok/ fhf felügyelete beállításainak módosítása.
(#) belfi2 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Szia!

A rádiófrekis zavarok ellen feltehetsz egy "Hálózati zavarszűrőt" .(kép)
Nem tudom most melyik táp van a gépben de vissza kellene állítani az eredeti állapotot,és úgy próbálni.Ha a hiba nem jelentkezik, akkor vagy hálózati vagy mechanikai gondok vannak.A szállításkor valami elmozdult és pont helyre rázkódott.Nézd át a csatlakozókat minden részen.(Legfeljebb ki is lesz takarítva).Ha cseretáp van benne azt jó lett volna tesztelni a sógornődnél mert lehet hogy meg is van a hiba forrása ami a "márkás" (bocs) tápban leledzik.A BIOS-ban kapcsold ki a WAKE ON ,,,,,,, funkciókat.
(#) bankimajki válasza agressiv hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Köszönöm.
(#) Honda130 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Sziasztok! A Wake on funkciókat nem találtam meg. Szerintem ebben a Biosban ilyen vagy nincs, vagy máshogy hívják. Még a régi tápot használom, mert direkt nem piszkáltam addig semmit, míg nyomon nem vagyok. Annyit tettem, hogy másik tápkábellel csatlakoztattam, de azóta már a régit utánam hozták és visszacseréltem. Most is jó.
Jó lenne egy ilyen zavarszűrő. Hol lehet venni?

Lenne itthon egy olyan készülékem, amit rá lehet kötni a feszültségekre és folyamatosan naplózza a mért értékeket egy flopira, csak az a baj, hogy nem tudom miképp kell beállítani. Minden angol rajta. Afféle papír nélküli felvevőnek hívják. Nem tudom ismeritek-e? Arra gondoltam, hogy az adott lakásnak, vagy szobának az energia ellátását lehetne vele figyelni non-stop. Ha elkezdi a kapcsolgatást, akkor meg bele lehetne nézni a változásokba.

Ha leírnád mi az alaplap típusa akkor jobban tudnánk segíteni.Ha jól emlékszem lehet kapni "Zavarszűrős elosztó" vagy "Zavarszűrős hosszabbító" néven.De elég drága ezért javaslom hogy csak akkor ruházz be ha már tuti hogy az a baj.A hálózat adatainak tárolása jó ötlet de nem írsz semmit a rögzítőről.Így bajosan tudunk tanácsot adni.
(#) Honda130 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Az alaplap tipusa: ASRock 785GM-GS3 / 785GM-S3 Motherboard
A manualja itt található: www.asrock.com/mb/AMD/785GM-S3/?cat=Manual
Az adatrögzítőről csak egy képet tudok küldeni, mert a Google sem ad rá ki semmi használhatót.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2012
(#) Honda130 hozzászólása Okt 29, 2012 /

Itt az adatgyűjtő készülék.

Szia!

A BIOS alapból nem engedélyezi a masina indulását semmilyen beállításban.Marad táp illetve az elektromos hálózat vizsgálata.A rögzítővel kapcsoltban talán annyi hogy 60Hz-es és nem valószínű hogy jó a mi hálózatunkra,többet én sem tudtam kideríteni.Ha most rendesen működik elsősorban azokat a körülményeket kell figyelembe venni amik megváltozhattak,de erről már volt szó.Esetleg érdeklődni a szolgáltatónál, szomszédoknál nem e tapasztaltak fesz ingadozást, vagy náluk nem e történt hasonló.Meg a mit már írtam,a gép teljes átvizsgálása ,táp csatlakozók slotok,stb.
(#) Petyaa hozzászólása Okt 31, 2012 /

Sziasztok!
Számítástechnikában szeretnék egy kis segítséget kérni. van egy P4 es, Intel 2.8Ghz-es 768mb-ram 128mb ati radeon +300w tápos számítógépem. Néha csinál olyan hogy lekapcsol készenlétbe, valamikor csak spontán, netezés mellett, de van hogy csak akkor amikor pl filmet konvertálok, ilyenkor a ventik mennek de más nem. A processzor hőmérséklete terheletlenül 51-53 fok, terhelve 80 % osan 60 69 fok közötti. A ramokat már cseréltem a slotokban és ugyanígy csinálja, plusz kipróbáltam őket egyesével is, és a hiba továbbra is fent áll.
Tudnátok segíteni hogy mi okozhatja?
Ha beletenném a processzort egy másik alaplapba amibe gyárilag 1,7 intel celeron van, a hűtőbordát érdemes lenne nagyobbra cserélni?
Köszönöm előre is a válaszokat
Ui: Az Ericsson Ga-628 akku projekt sikeresen lezajlódott
(#) belfi2 válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Szia!

Jó lett volna ha pontosan megírod a deszka típusát.Mindenesetre nézd át a proci hűtését.Szerintem ott lesz a hiba.
(#) Petyaa válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Abit IS7 es az alaplap
(#) belfi2 válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 1, 2012 /

Szia!
Ne is csodálkozz rajta hogy leáll.A támogatott processzorok többségének a max hőmérséklete 69,1 fok.És akkor a tiéd még csak 80% -on terhelt.Proci hűtést megnézni mint azt írtam is.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
(#) pika75 hozzászólása Nov 1, 2012 /

Sziasztok, tudtok valami jo progit, amivel meg tudom nezni, hogy egy adott konfigban a ket procim kozul melyik mozog gyorsabban? Koszi.
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Szia!

Ahhoz nem kell program.Rá van minden írva a procira.De ha progi kell CPUz.
(#) pika75 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

ok, adott 2 proci: pentium4 630(3GHz, fsb800, L2 2M) es pentium D 805 (2.66GHz, fsb566, L2 2M). A mindennapi eletben melyik gyorsabb? Jatek nincs, csak navigalas a nyeten, esetleg filmek. Koszi.
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Szia!

Az egyik oldalon van 3GHz 800 FSB ,2Mb L2 ,HT a másikon 2mag 2,66 GHz 533FSB.
Nekem nehéz a választás mert a mindennapi életben szerintem a két proci egyenértékű.

Javaslom a GOOGLE használatát és a felhasználók véleménye után megtudod állapítani hogy számodra melyik a legoptimálisabb.

(#) Norberto válasza pika75 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

A Pentium D 805 (2.66GHz, fsb566, L2 2M) jobb.
(#) WaRL0 hozzászólása Nov 2, 2012 /

Sziasztok. Ert itt valaki komolyabban ubuntuhoz?
(#) Gafly válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Most éppen 12.04-es Ubunturól írok.
Azt nem mondom hogy értek hozzá, de mi a kérdés?
(#) mateakos válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /

Szia!
Én linuxot haszálok 4 éve, ebből az első két éven Ubuntu volt. Talán tudok segíteni.
(#) WaRL0 válasza mateakos hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Olyan problémám volna, hogy elcsesztem a rendszeremet, indításnál mindig egy hiba uzenet vár amit már csak egy reinstall old meg. Felinstaláltam egy másik ubuntu-t , hogy el tudjam menteni a fájlokat, de még a konyvtárakat se ismeri fel. Csatolok egy képet, hogy mire gondolok.
(#) mateakos válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Célravezető lehet, megnézni, hogy ilyenkor a "mount" parancs mit ad kimenetként, valamint a gyanús könyvtárban, ahol így fájlokként mutatja a mappákat, egy "ls -l" parancs kimenetét is. (idézőjelek nélkül)
Nem tudom, hogy te csatoltad azt a fájlrendszert, vagy automatikusan csatolta, de első lépésnek jól jöhet ezeknek a parancsoknak a kimenete.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
(#) ha9pi.feri hozzászólása Nov 3, 2012 /

Üdv!
Olyan problémám van egy programmal, hogy egy idő óta nem lehet elindítani. Jelenleg a következő üzenetet írja ki:
(#) zoly15 hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!
Van egy kis netezős PC-m ami egy Fujitsu Siemens Scenic gépecske.
2400MHz celeron CPU és Fujitsu Siemens D1451 alaplap. Egy pár napja volt hogy nem akart bekapcsolni csak több próbálkozás után, colt hogy semmit nem csinált, mára addig fajult a dolog, hogy ha be is kapcsol csak fekete képernyő van, két rövid sípszó hallható induláskor. Ha kiveszem a memóriát, CPU,t HDD-t, ugyan ez a helyzet....
Mi lehet a hiba? Alaplapi gondok?
Előre is köszönöm!
(#) mraulajos hozzászólása Nov 3, 2012 /

Valami gond van a kép betöltésekkel.
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Háj!

Alaplapi elemcserét próbáltad már vadi új elemre?
(#) Petyaa válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Szia! Újra kentem a cpu-t 80% nál 64-65 fokos volt a hőmérséklete, és egy idő után ugyanígy lekapcsolt. Létezne hogy a paszta esetleges minősége miatt ilyen magas?
(#) mateakos válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Szia.
Ha csak készenlétbe megy, és onnan rendesen fel is kelthető, akkor lehet, hogy valami szemét vírus.
(#) mraulajos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Rá klikkelek a képre, elkezd betölteni úgy mint eddig, bejön az ablak, de csak a felső szélén van egy 2 cm-e csík a képből.
(#) Hx-2 válasza WaRL0 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

En inkabb egy live CD-vel probalkoznek az nem piszkal bele az "elromlott" rendszeredbe de mar...., mert igy lehet hogy osszekutyulta az uj es a regi /home konyvtaradat ebbol van a problema.Mit szeretnel megmenteni rola?
Következő: »»   343 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem