Fórum témák
» Több friss téma |
Valoszinuleg jogosultsagi problema es mount gondod van, eloszor mount es ha mar latod a particiot akkor root jogokkal olvasni es irni is fogod tudni (ha csak az elso-"rossz" /home konytaradat nem tetted titkositotta az elso telepites alkalmaval).
Minden vírusirtó lassít, de ez normális jelenség. Valamit valamiért.
Szia!
Futtass egy "online nod"-ot.Nekem az a gyanúm mégis csak vírusod van.
Két éves a gép és már megdöglene a vinyó? Memóriából kb 40% szabad szokott lenni.
Szia!
Egy RAM teszt nem ártana.A lemez állapotát a HDDsentinel progival tudod megnézni. De lehet hogy a lemezkarbantartó vagy egy tisztító program segíthetne. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Sokat szidtam a 7est, mert mindig regenerálta magát bekapcsoláskor, lassú volt. Végül kiderült, hogy a HDD eleje (ahol a win volt) totál hibás. HDD csere után semmi gond. Másik, a windows 7 szereti ha magára hagyod néha, ilyenkor töredezésmentesíti a HDDt, és egyéb karbantartást végez.
Szia!
Csak megjegyzem ha nem tudja használni, (beállítások) elég bosszantó dolgokra képes. Egyébként tényleg jó progi.
Régebben használtam, de mostanában nem. Feltettem, csinált egy takarítást, majd meglátjuk javult-e a helyzet.
Szia!
megnéztem nem volt koszos, habár amikor levettem a hűtőt akkor láttam hogy a cpu közepén nem sok paszta volt, így valamivel vastagabban kentem fel. A műanyag keret is rendben van, a hűtő a procira jó szorosan illeszkedik. A venti 8cm-es 2300 2400 at forog. A ház egyik oldala szabad, a hűtő stb felém néz. az alaplapi kimeneteknél is szabad. A Thermal Throttling 50% on van. Viszont az atx 12 volt az 11.18 a bios szerint. a cpu 1.32, a ddr 2,52, az agp 1,5 voltosak
Nos kicseréltem az elemet, ugyan az a szitu, próbáltam még egy CPU cserét szintén ugyan ez a hiba... Rossz lenne az alaplap?
Járasd a gépet! Amikor le áll nézd meg kézzel milyen meleg a procihűtő. (Ha van hőfokmérőd az még jobb jenne)Ha valóban nagyon meleg akkor valami nincs rendben,mármint a hűtéssel.Ellenkező esetben, ha a procihűtő elfogadható hőmérsékletű de a hőfok magas akkor a hő érzékelővel van baj.De hogy mindent kizárjunk jó lenne egy Live cd,amiről tudnád járatni a pc-t Pl UBCD-t és megnézni akkor mit produkál. Most olvasom a fesz értékeket.Hogy őszinte legyek nem igazán jó.Csere táppal nézted már?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Na sikerult. Elosszor mount oltam a partíciot atán chmod/chown parancsokkal elérhetové tettem. Nagyon szépen koszonom. (Már csak azt kéne megoldanom, hogy rendes szlovák billenytuzetem legyen. Mert így nem tudok ékezetes O,U betuket írni.)
Ha Ubuntu van fent:
Billentyűzet beállításai > Kiosztások > Hozzáad > A kiosztást megváltoztató billentyűk : ALT+Shift pipa majd bezár és örül
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne billentyűzettel kapcsolatban, hogy milyen billentyű variációval lehet gyorsan egyéb betűket írni? Pld. mű betűt? Ha azt akarom írni hogy 100 mikrofarád.
A kombinációt nem tudom, de talán az is megkönnyíti hogy ha jegyzettömbe bemásolsz pár ilyen karaktert amiket használsz, így gyorsabban ki keresheted
Ha itt az oldalon akarsz ilyet írni, akkor elég ha u F -ot írsz (egybe) abból lesz µF . ha beírod hogí o h m abból meg ohm lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Szia!
Újból leállt a gép megnéztem a bordát éppen hogy langyos volt. Terhelés max 1-2% on mehetett. Bekapcsolom újból, a ventik felpörögnek majd leállnak. Én már kezdek a tápra gyanakodni. Ha a cpu-t rosszul méri ezen lehet javítani bios frissítéssel? Másik táppal még nem néztem egy kollégám hoz majd egyet hamarosan
Megírnád az alaplap tipusát esetleg?
Az a 2,8-as proci valószínű hogy forrófejű prescott magos így nem csodálom a magas hőfokot . Sajnos azt csak normális hűtővel lehet kordában tartani. Ez annyit jelent hogy minimum valami rézmagos és nagy ventivel szerelt példány kell hozzá. Ami még előfordult jópárszor hogy az alaplap hülyén méri a hőfokot .Ezzel nem tudsz mit tenni. Meg kell nézni hogy nincs-e beállítva a bios-ban egy temperature shutdown mondjuk 70fokra és ha bevan akkor ki kell kapcsolni. Illetve ha már régebbi a táp ami mint olvastam csak 300-as az lehet hogy már annyira meggyengült hogy a prescott nagy fogyasztását és terhelését nem bírja . Bár ettől álltalában újra szokott inkább indulgatni a gép .Ami még elképzelhető számomra az az alaplapi kondenzátorok elfáradása ami szintén tud hasonló érdekességet művelni.
Jó! Addig szét szedheted a tápot megnézni nincsenek-e benne púpos kondik.
A rossz érzékelőket sajnos nem lehet javítani csak lapcserével. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Szia!
Idézet: „Ami még előfordult jópárszor hogy az alaplap hülyén méri a hőfokot .Ezzel nem tudsz mit tenni.” Sajnos ennek ráadásul pont az a következménye hogy valós indok nélkül lekapcsolja a gépet.
Csak nem oldódott meg a gond. Ma délután is produkálta a honlap betöltése közbeni böngésző kifagyást. Sőt ma dvb-t tunerral néztem tv-t és szakadozott, kockásodott a kép, volt amikor meg is állt, közben töltött a gép ezerrel. Nem a vétellel volt a gond, jelerősség 100%. Kicseréltem a ramot, de sok javulás így sincs.
Szia!
Az alaplap típusa Abit IS-7 es. Gyári hűtő van rajta. ( de akkor hogy jöhetett ki alu hűtővel..) A temperature shutdown-t kikapcsoltam. A táp szerintem közel lehet a 10 évhez.
Nekiállok majd szétkapni. Lehet hogy a végén egy új táp+ egy alaplap is kell. Alaplapom szerencsére van másik egy Mercury p4m266-os ebben gyárilag egy 1.7 celeron van. Ha az alaplap lesz a gyanús akkor beleteszem a 2.8 as Intelt. persze hozzávaló hűtővel.
Így már értem a dolgot. Keress új bios-t hozzá és cseréld a hűtőt normálisra.
Sajnos elszomorítalak vele de az intel is néha bakizik ezügyben és béna hűtőt ad a procikhoz amivel épp ugyan elmegy de nem az igazi. Másképp nem kellenének a hűtőgyártók ha ők normálisat adnának. Ami a másik hogy az alaplapod alapból fölémér 10-15fokkal ez tuti. Az a táp meg csoda hogy megy sürgősen csere.
10-15 fokkal ezt nem gondoltam volna max pár fokot.
Oké, akkor ahogy mondtátok hűtő+ egy új táp. Hűtőt úgy érdemes a legjobban venni ha viszem is hozzá a felfogató keretet ami a mostani alaplapban van?
Ha kiszeded azért az alaplapból akkor hajrá de szerintem tokozás alapján kéred jobban jársz. S478-as hűtőt kell venned.
Viszont még egy dolgot megnézhetnél. a cpu power supply értéke mennyire van állítva? próbáld meg automatikusra és figyeld a hőfokot. Esetleg ha felmegy a hőfok akkor a cpu core voltage-t csökkentsd hátha meggyógyul. De elősször frissíts bios-t.
+ tudjad a hűtő vásárlásánál, hogy a cpu-d hány Wattot fogyaszt (Intel oldalán meg kell nézni típusszám alapján), mert normálisabb hűtőknél meg van adva, hogy hány Wattig jók.
Szia!
Lehet, hogy egy hibás program, egyszercsak elkezdi felélni az összes RAM-ot, és ha elfogyott, akkor folytatja a lapozóterülettel, ha már a lapozóterülethez nyúl a gép, akkor igencsak lelassul minden, mintha megfagyna, és amíg a program ki nem fogy a lefoglalható memóriából, addig a gép szinte használhatatlan. Ha elfogyott a lapozóterület, akkor a program leáll felszabadul a memória és minden helyreáll. Nálam a skype egy korábbi verziója csinált ilyet linux-on, de előfordulhat ez windows-on is. De ahogy más is írta, lehet ez HDD hiba is, meg RAM hiba is.
Foglalt ram 60% körül mozog, pár százalék plusz minusz. Ramot most cseréltem, eddig nem fagyott, de még teszt alatt van. Vinyó elvileg 100%-os kondiban van.
Amikor megfagy pl a firefox, akkor nem is válaszol, csak tölt a gép és egy idő múlva helyreáll. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |