Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Olyan palit keresek 2 perc munkára, aki ért a képszerkesztéshez. Egy fekete háttérből kéne kivágni egy fehér logot, azaz legalább az alakját levenni, és aztán fehérre befesteni. Ami fontos lenne még, hogy csak a logo legyen, ne legyen más, mert ruhára szeretném nyomatni. Ja, s nagy felbontásban kéne.
Én meg a képek szerkesztése olyan közel állunk egymáshoz, mint édesanyámhoz a PC bekapcsológombja...
Viszont te még könnyen tanulsz. Szerintem próbálkozz vele egy fél órát és menni fog. Legalábbis én meglepődnék rajta ha nem sikerülne.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Most mintha nekem is sikerült volna GIMP-ben, csak valószínűleg rossz lesz a minősége, és egyelőre nem tudom melyik is az a kémformátum ami nekem kell, szóval kissé sincs megoldva..
Még próbálkozz egy kicsit. Aztán csak segít valaki ha nem megy . Ebben én sem vagyok tudós, de muszáj helyzetben valahogy csak megoldanám. Persze biztos van itt valaki akinek csak egy perc, reméljük olvassa és segít.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Kémformátum? Természetesen James Bond kell!
Ha kicsit pontosítasz szerintem én megtudom neked oldani problemát... menyire bonyolult a logó és milyen minőségű a kép?... ha még aktuális...
Jó pap holtig tanul! Tartja a mondás. Tegnap én is megkaptam a leckét. Amiből ha nem tanulok akkor meg is érdemlem. Lakásban, garázsban, szekrényben vannak amolyan kincses dobozkáim.
Alkatrészeket tárolok bennük vegyesen. F toldót kerestem. Az egyik aljában meg is találtam a áhitott F toldót. Nagy örömömben gyorsan bele is nyúltam a dobozba. Az eredmény a képen látható. Az ókori kínzások egyik át is éltem... Azt hiszem ma megszüntetem a kincses dobozkáimat.
Brutális érzés volt az biztos. Nem tudom idézni, hogy milyen szavak jöttek ki a számon. De a párom rögtön szaladt. Látta, hogy igencsak vérzik. "hozok neked sebtapaszt!" Köszi azzal nem sokra megyek. Egy Csipesz (Így hívtam a macskámat) mindig volt az asztalomon. De most már egy igazi csipeszt is beszerzek.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Kincses doboz?
Lúzer vagy. Talán kincses szoba, vagy házikó. Akkor minimum egy zártszelvény áll be a homlokodba
Szép kis macsek. Az én macsekom is jár 6 kiló környékén. De ez már a múlt.
Szorgalmas kölök vagyok, mondhatni. Fizikából lehet csinálni pneumatikus tűzszerszámot ötösre. Már ott elakadtam,hogy nem tudok hol szerezni átlátszó plexicsövet, pedig kéne. Sajnos még plexi lapot se tudtam múltkor sehol. Van ötletetek hol lehet beszerezni?
Több helyen is kapható. Például itt. Persze ez nincs neked nagyon közel.
Csak és kizárólag plexi jó?
Van a régifajta üveg fecskendő, 150 fokig hőálló
Hát ezeket én is megtaláltam. Nekem olyan kéne, hogy bemék' osztan' mondom plexi cső kő', oszt' adnak. Nem netről.
Nem muszáj. A lényeg, hogy átlátszó legyen. Bár az üveg kicsit törékeny. Aztán ha suliba vinném 30km-t utazna..
Ezafajta üveg nem annyira törékeny, de mi is ez az akármi amit csinálnod kell?
Sziasztok!
Egy kis közönség segítséghez fordulnék... Építek egy RC autócsodát méret 1:5-1:6 lenne. Képtár Szeretnék bele hátramenetet is, már egy ideje agyalok rajta, de már gondolom megkérdezem, egy olyan hajtómű kellene nekem ami előre/ hátra váltja a forgásirányt. Valakinek van valami ötlete? Miből lehetne, honnan lehetne találni egyet, A lényeg hogy elbírja az erőátvitelt és ne legyen túlzottan nagy, nehéz. Előre is köszönöm szépen!
Látom a difi flex volt lánykorában. Arra most nincs ötletem miből szerezhetnél irányváltó áttételt, de ha önindító lenne rajta akkor fordítva is lehetne indítani a motort a Verolexen is így volt hátramenet. Akár negyedikben is lehetett tolatni. Egy barátom ezzel szivatta a Balatonnál a nyugatnémet turistákat. Fogadásokat kötött hogy gyorsabban tolat mint a BMW.
Igen a difi flexből van, mert az hasonlít az igazira
Én gondolkodtam gépi menetvágó hajtóműben, ha sikerülne szerezni jó lenne. Vagy még az elektromos tolatás, de óckodom tőle
Egy pneumatikus tűzszerszámot. A plexi cső aljába valami jól égő cuccot kell tenni, vagy gyufafejet, majd egy dugattyút bele, s ahogy lecsapom a dugattyút, belobban.
Bolygómű? Igaz kettő kell belőle, de megoldható. Egy az előremenetnek, egy a hátramenetnek. Ha tudod a működését, akkor tudod mire gondolok. Belső napkerék a hajtott mindkét esetben. Ha a bolygókerék tengelyéről veszed le a hajtást és rögzíted a külső koszorúkereket, akkor ugyanolyan irányú lesz a kihajtás. Ha a külső koszorúkerékről veszed le a hajtást és rögzíted a bolygókeréktengelyt, akkor pedig ellentétes irányú kihajtás lesz. Tehát van egymás mellett két bolygómű, bemenetük azonos, kimenetük egyiknél a bolygókeréktengely, másiknál a koszorúkerék. Ezeket is rögzíted egymáshoz, mint a bemenő tengelyeket. Két szervóval pedig megoldod a megfelelő rögzítéseket. Ha nincs rögzítve egyik sem, akkor nincs kihajtás, üresben pörög a motor. Tehát van egy előre, egy hátra és egy üres fokozatod.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Ehhez nem kell bolygómű. Elég egy fogaskerék pár a hajtott tengelyre. Ha a tengelyről veszed a hajtást egyik irány, ha a fogaskerekekről másik irány.
Bevallom ilyen szerkezetben nem gondolkoztam, mert itt már nem elég a műanyag kerék, valamint nincs miből kitermelnem, olyanon már gonodlkodtam, hogy egy autó váltót lekoppintani, de körülményes.. Egy ilyet kéne szereznem használtan, de sajna nem találtam :-S
Eddig hány kilónál tart a gép?
Még nem mértem, a motor olyan 6-7 kiló lehet, a vasanyag pedig kb 10-12 kiló de ezek dúrva saccolások.... Olyan 20-25 kiló körül számolok kompletten, ami nagyon jó, a babetta 42 kiló + a szállítandó személy, szóval nagyon brutál lesz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |