Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Obey 40 Fényvezérlő beépített mikrofonja érzékenységének csökkentése
Témaindító: kotec, idő: Nov 6, 2012
Témakörök:
Üdv!
Van egy Obey 40 fényvezérlőm. Az egyetlen hibája, hogy a beépített mikrofonja túl érzékeny, így ha zenevezérlésre van állítva, nagyon gyorsan vezérli (váltogatja) a rá kötött led par lámpákat. Ezt az érzékenységet szeretném visszavenni egy potméterrel. A kérdésem, hogy ha képen megjelölt ellenállással párhuzamosan bekötök egy potmétert, úgy állítható lesz a elektret mikrofon érzékenysége? Vagy teljesen rossz ötlet.
Hát ez alapján elég nehéz eldönteni...
Én a mikrofonnal sorba kötnék be egy potit és azzal változtatnám az érzékenységet. Ha ez az ellenállás sorba van a mikrofonnal akkor még jó is lehet a terved.
Köszi a választ.
Az előző képek távoliak lettek, és valóban nem sok minden látszik rajta. Kiforrasztottam a mikrofon mert nem lehetett látni mi van alatta. Ha jól látom sorba van kötve az ellenállás. Ha hozzáértem az ujjammal az ellenálláshoz akkor változott a mikrofon érzékenysége (még gyorsabban villogott a lámpa). Ezért gondoltam, hogy azt az értéket kell változtatni.
Jó ötlet!
De még is valamilyen szabályozható megoldás lenne az igazi, mert egy zenekarban használom ahol minden buli más helyen van, más hangzás + a dalok is különböző hangzásúak.
Így van, jól mondja Zoli: ami sorosan van a mikrofonnal, az tápot ad neki, ne bántsd. Amelyik pontjára megy a mikrofonnak, ott lennie kell egy kis tantál kondinak (vagy más kondinak) ami leválasztja a hangfrekit. Ez után tegyél a test felé egy 47kohmos potit, azzal tudod szabályozni. (persze lehet, hogy 10, vagy 100k lesz jó, majd meglátod, hiszen függ a bemenet egyéb tagjaitól)
Bekötöttem a potit az ellenálláshoz - még mielőtt olvastam volna Sebi hozzászólását. Elvileg működött, de azt vettem észre, hogy egy bizonyos szint alatt teljesen érzéketlen a mikrofon. Ez gondolom ez előttem leírt táp miatt van. Az utolsó képemet nézve, a bal oldali kondiról lenne szó? Esetleg be tudnád rajzolni hogy kössem be a potit? Napközben dolgozom de majd este kipróbálom.
Így nézne ki a dolog...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |