Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Obey 40 Fényvezérlő beépített mikrofonja érzékenységének csökkentése
Témaindító: kotec, idő: Nov 6, 2012
Témakörök:
Üdv!
Van egy Obey 40 fényvezérlőm. Az egyetlen hibája, hogy a beépített mikrofonja túl érzékeny, így ha zenevezérlésre van állítva, nagyon gyorsan vezérli (váltogatja) a rá kötött led par lámpákat. Ezt az érzékenységet szeretném visszavenni egy potméterrel. A kérdésem, hogy ha képen megjelölt ellenállással párhuzamosan bekötök egy potmétert, úgy állítható lesz a elektret mikrofon érzékenysége? Vagy teljesen rossz ötlet.
Hát ez alapján elég nehéz eldönteni...
Én a mikrofonnal sorba kötnék be egy potit és azzal változtatnám az érzékenységet. Ha ez az ellenállás sorba van a mikrofonnal akkor még jó is lehet a terved.
Köszi a választ.
Az előző képek távoliak lettek, és valóban nem sok minden látszik rajta. Kiforrasztottam a mikrofon mert nem lehetett látni mi van alatta. Ha jól látom sorba van kötve az ellenállás. Ha hozzáértem az ujjammal az ellenálláshoz akkor változott a mikrofon érzékenysége (még gyorsabban villogott a lámpa). Ezért gondoltam, hogy azt az értéket kell változtatni.
Jó ötlet!
![]() De még is valamilyen szabályozható megoldás lenne az igazi, mert egy zenekarban használom ahol minden buli más helyen van, más hangzás + a dalok is különböző hangzásúak.
Így van, jól mondja Zoli: ami sorosan van a mikrofonnal, az tápot ad neki, ne bántsd. Amelyik pontjára megy a mikrofonnak, ott lennie kell egy kis tantál kondinak (vagy más kondinak) ami leválasztja a hangfrekit. Ez után tegyél a test felé egy 47kohmos potit, azzal tudod szabályozni. (persze lehet, hogy 10, vagy 100k lesz jó, majd meglátod, hiszen függ a bemenet egyéb tagjaitól)
Bekötöttem a potit az ellenálláshoz - még mielőtt olvastam volna Sebi hozzászólását. Elvileg működött, de azt vettem észre, hogy egy bizonyos szint alatt teljesen érzéketlen a mikrofon. Ez gondolom ez előttem leírt táp miatt van. Az utolsó képemet nézve, a bal oldali kondiról lenne szó? Esetleg be tudnád rajzolni hogy kössem be a potit? Napközben dolgozom de majd este kipróbálom.
Így nézne ki a dolog...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |