Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC távirányítás
 
Témaindító: agrippa67, idő: Nov 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 26
(#) Huncsaki hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
így néz ki

hang.jpg
    
(#) zenetom válasza Huncsaki hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
A "Mastercontrols"-ban mik vannak? (képet).
(#) Huncsaki válasza zenetom hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
ez van benne

Névtelen.png
    
(#) zenetom válasza Huncsaki hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Na, ott válaszd ki a "Hangerő"-t!
(#) szuperman hozzászólása Ápr 19, 2012 /
 
Helló mindenki!

Megépítettem egy kapcsolást, amivel lehet használni ezt a Girder programot. Szépen működik is meg minden. Egy problémám van: Nem tudom rávenni ,hogy engedélyezve legyen induláskor. Be van állítva ,hogy induljon automatikusan a program , illetve ,hogy töltse be a megfelelő fájlt, az érzékelő automatikus engedélyezése is bent van. Amikor megnyitom a programot rögtön az első oldalon fölül van egy másik engedélyezés jelölő négyzet. Na onnan mindig eltűnik a pipa. Valakinek van sejtése ,hogy ez miért van?

Előre is köszi!

hiba.PNG
    
(#) szuperman válasza szuperman hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Helyesbítek!!

Nem az miatt nem működik amit az előző hozzászólásban írtam. Nagyon érdekes. Ha nem fut a PowerDVD nem lehet használni egyáltalána programot. Ha fut akkor igen. Mi lehet a gond?

PowerDVD 12 -őt használok, Win7
(#) szuperman válasza szuperman hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Na most már végképp nem értek semmit. Ha elindítom a böngészőt, akkor is működik. WTF?? Valakinek van ötlete?
(#) -Bandi- hozzászólása Ápr 27, 2012 /
 
Üdv!Megépitettem ezt a kapcsolást,működik nagyon jól,semmi problémám vele.De azt szeretném kérdezni h nem tudja valaki h a programba a billentyűk fülnél megykiet kell berakni h gomnyomásra entert észleljen a gép?
(#) szuperman válasza -Bandi- hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Lehet butaság, de szerintem a kódjával lehet meghívni. Tehát beállítod ,hogy nyomja le az alt -ot és utána írja be ,hogy 13

Nem biztos ,hogy a 13 az enter kódja, lehet ,hogy a 16.
(#) -Bandi- válasza szuperman hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /
 
Aha,értem,kösz a segitséget megpróbálom.


Kipróbáltam de nem működött viszont mikor rákerestem at ascii kódjára akkor irta h RETURN szal beállitottam azt és működik
(#) kistinka hozzászólása Máj 13, 2012 /
 
Sziasztok. Win7 64 bittel is menne? Ha valaki probálta kérem írjon. Köszi üdv
(#) zenetom válasza kistinka hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Egyik osztálytársamnak is az van és megy alatta simán.
Szerk.: ki kell próbálni.
(#) Gabcsi77 hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Üdv

nekem olyan probléma lépett fel hogy a girder veszi a távirányító jelét de bármely gomb lenyomásakor ugyanazt a kódot ismeri fel a program.(FFFF) ezttöbb távirányitóval is probáltam és mindig ugyanazt a FFFF kodot hozza minden gombnyomásra.
RS232-s ir csináltam és azzal probálkozok.
Mit nem csináltam jól?
(#) nzozz hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok!
Nem tud valaki ehhez normál alkatrészes (nem SMD) NYÁK tervet? Mert azért hálás lennék!
A rajzon TSOP17xx van írva, tehát gondolom abból a szériából mindegyikkel működőképes és a távirányítótól függ a választás. Ezért érdekelne, hogy miből/hogyan lehet kideríteni, milyen IR vevő kell?
Milyen rendszerekkel működőképes ez a vezérlő?

Köszönöm
(#) Kovidivi válasza nzozz hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Ehhez olyan egyszerű készíteni, hogy csak na. Leülsz, papír, ceruza, és 10 perc után mehetsz maratni!
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 30, 2012 /
 
Sziasztok!
3-4 hónapig nem használtam az USB infra vevőmet (IGOR féle). A napokban akartam csatlakoztatni, de semmit nem reagált rá a gépem. Régebben ahogy feldugtam, azonnal lehetett használni, és azóta a gépen nem történt semmi változás, a Girder is minden nap elindult automatikusan, stb. Forrasztottam a kvarcra 2x22pF-ot (ajánlásnak 2x10pF-ot láttam, de olyan értékem sajnos nincs itthon), ettől minden csatlakoztatáskor megjelenik az üzenet, hogy az eszközt nem lehet felismerni, a pF-os kondik előtt ez az üzenet csak nagyon ritkán jött elő. Törlődhetett volna a PIC tartalma magától? USB kábelt már cseréltem, letisztítottam a nyákot alkohollal, újraforrasztottam már mindent. Sajnos most nincs LPT csatis gépem (se soros portos), és PIC égetőm sincs a közelben, ezért nem tudom beolvasni a PIC tartalmát. Tapasztalt már valaki ilyet? Köszi a választ!
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Helló!
Hátha valakinek hasznos lesz a hsz. Sikerült megoldanom a problémát. Igazából én sem tudom mi lehetett a gond. Újraforrasztottam a forrszemeket, raktam 47uf kondit az 5V-ra, levettem az utólagosan berakott 2db kerámia kondit a kvarcról, és felismerte a gép. Levettem a 47µF-ot, úgy is működik. Valószínűleg valami oxidációs probléma lehetett... Elég érzékeny szerkezet, de szerencsére már működik! Hiányzott...
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Igazából csak most sikerült a problémát megoldani. 7éves gépen tökéletesen ment az Igor vevő. Amint átdugtam az újabb gépbe, nem ismerte fel. Girdert újraraktam, semmi. Egész gépet újraraktam, semmi... Visszagondoltam, és valahogy mindig egy kínai kókány 1.0-s HUB-ról használtam az Igor vevőt. Elővettem, bedugtam a laptopba a HUB-ot 1.5m kábellel, a HUB-ba pedig a vevőt. Elsőre felismerte, probléma nélkül. Ha ugyanabba az USB csatlakozóba dugom, mint a HUB-ot, csak HUB nélkül, akkor már nem megy. Ilyet még nem láttam...
Az előző hsz-ban a felismerte a gép, a régi, 7éves gépre vonatkozott, XP-vel. Talán a WIN7 problémázna az eszközazonosító kiosztásával esetleg???
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) san398 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 7, 2012 / 1
 
Nekem ha jól rémlik akkor csinált ilyet amikor az adatvonalakon 68ohm volt(mint a kapcsolási rajzon).Lecseréltem 470ohm-ra mindkettőt és jó lett.
(#) zenetom válasza san398 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /
 
Jut eszembe, én is így jártam anno.
(#) abcdabcd válasza san398 hozzászólására (») Nov 8, 2012 / 1
 
Én tudom mi a probléma, ami miatt neked 410Ohm-mal lett csak jó a 68 helyett:
mégpedig az, hogy az USB szabvány elvileg "hivatalosan" 3,3V-os jelszintet enged meg, ezzel szemben a legtöbb gép amiben próbáltam az igor usb-s vevőmet, simán működött a 68Ohm-os kimeneti ellenállással is. Viszont valószínű az újabb gépeken "szigorítottak valamennyit" és nem fogadja el az 5V-os jelszintet, vagy nincs "zener"ezve az ic-n belül a jelszint, így a bizonyos rajzokon látható 3,6V-os zener diódákat kell berakni a kimenetekre (usb+; usb-) és akkor valószínű, hogy jó is lesz, vagypedig a 68-ohm ot valami nagyobbra cserélni amin a jelszint elegendő mértékben esik, nekem ilyen esetben 390Ohm is bevált amit valahol a neten olvastam, illetve a 390Ohm mellett amúgy a bekötött zener diódák is elfértek és nekem úgy is működtek, legalábbis ahol én próbáltam ott jók voltak...
(#) Kovidivi válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 9, 2012 /
 
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Rakok zenereket!
Szép estét!
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
3V0-s zenereket raktam, így felismeri a gép. Viszont kellett egy újratelepítés, mert nem akarta az illesztőprogramot társítani az Igor vevőhöz. Eszközöknél látszott a vevő, de ha betallóztam neki az illesztőprogram mappáját, akkor sem telepítette fel... Mostmár remélem nem lesz baj vele...
(#) szuperman hozzászólása Máj 20, 2013 /
 
Helló mindenkinek!

Nekem is megvan ez a Girder nevű program. Nagyon jó kis program. Egyvalamire nem tudok rájönni. Megoldható, hogy mikor megnyomok egy gombot a távirányítón, akkor elinduljon egy alkalmazás?

Előre is köszi!
(#) zenetom válasza szuperman hozzászólására (») Máj 20, 2013 /
 
Szia!
Ahol van az egér, billentyű..stb fül, ott Op.R. fül --> Végrehajtás--> és betallózod.
(#) szuperman válasza zenetom hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Köszi szépen!

Azt meg lehetne oldani, hogy megnyomok egy gombot, aminek hatására átállítja az alapértelmezett lejátszóeszközt és a megjelenítő eszközt is? Éljen a lustaság!

Előre is köszi!
(#) zenetom válasza szuperman hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Meg, de szerintem egyszerűbb, ha beállítod a programban (default file types, file file association, fájltípus társítás.. stb., ilyesmi menüpontot keress a beállításokban) a vele megynitni kívánt fájltípusokat. Ha erre gondolsz..
(#) korni.papp hozzászólása Máj 21, 2013 /
 
Üdv. Egy személygépkocsiba való cd olvasóból kiszedtem egy 46E4 nevű IR diódát amit pc távirányításhoz szeretnék használni. A baj csak az, hogy erről semmilyen infót nem találok. Ismeri ezt valaki, illetve tud valaki nekem leírást adni róla? Előre is köszönöm. (és ezzel lehetséges, hogy meg fogom tudni építeni a vevőt a soros portra?)
(#) korni.papp válasza korni.papp hozzászólására (») Máj 21, 2013 /
 
Tud valaki segíteni?
(#) Kovidivi válasza korni.papp hozzászólására (») Máj 22, 2013 /
 
Pár alkatrész az egész, dobd össze, és kiderül.
Következő: »»   23 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem