Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   86 / 314
(#) draco31 válasza agressiv hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Sajnos nincs műszerem hozzá.
(#) agressiv válasza Gigabb hozzászólására (») Okt 25, 2012 /

Nézd meg a visszacsatoló kört és az optocsatolót is, valami ott nem lesz rendben. Terheletlenül is ugrál?
(#) sancy0814 hozzászólása Okt 27, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni ,van egy XEROX XA7-17i monitor és úgy került hozzám hogy nem volt meg a VGA vagy DVI csatlakozó.Igaz elég sok a kábel ahhoz hogy VGA csatlakozó legyen rajta,ehhez kérném a segítségeteket mert én nem találtam semmiféle bekötést.Képeket mellékelem hogy lássák hogy mekkora a káosz.Segítséget előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) zoli0078 válasza sancy0814 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /

Szia,

Nemrég hozzám is egy hasonló monitor (Xerox AX3-17) került amiben szintén nem volt VGA kábek. Keresgéltem a neten és láttam, hogy van B-SUB csatlakozóval szerelt darab is és mivel volt itthon egy törött D-SUB kábelem így kipróbáltam. Legvágtam a hibás végét a kábelnek multiméterrel kicsengettem melyik ér melyik pont és a neten talált kapcsolási rajz alapján (19. oldal) bekötöttem a csatalkozóba. 2x14-es volt a csatlakozó, de a D-Sub kábelt is belehet kötni (sok szabad hely lesz).
Nekem ez alapján sikerült életre keltenem a monitor, remélem tudtam segíteni és neked is sikerülni fog.

Üdv
(#) szapora hozzászólása Okt 31, 2012 /

Sziasztok!

Van egy HP 1502-es monitorom, amit ha bekapcsolok, egy pillanatba felvillan a kép, majd elsötétül.
Inverter hiba?
Mi okozhatja?

Előre is köszi a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza szapora hozzászólására (») Okt 31, 2012 /

Szia!

Igen, inverter vagy csohiba, de olvass vissza, gyakorlatilag errol szol az egesz topic.
(#) ronika2007 hozzászólása Nov 1, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Kérdésem a következő lenne! Volna 1 fujitsu siemens lcd monitorom aminek csőhiba a gondja de csak 2-db cső megy benne a 4-helyett ! Hallottam már , hogy 2 db csővel ellehet inditani de technikailag pontosan nem tudom ,hogy lehetne megoldani, esetleg valaki tud tippet adni?

Üdv!
(#) draco31 válasza draco31 hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

A monitor neve AOC LM725. Szétszedtem, és gyanúsnak vélek egy kondenzátort, pirossal bekarikáztam.
KÉP
(#) 1984white hozzászólása Nov 3, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Acer al1916v típusú monitorom, amit használtan vettem egy éve. Eddig ment rendesen, de most azt a hibát produkálja, hogy zöld a háttér és zöldes a kép is amit kiad. Olyan mintha zöld fólián át nézném a képet rajta. 16:9 es filmnél a fekete "letterbox" helyett is zöld sáv van alul és felül is.

Ha a monitort lehúzom a a gépről és áram alá helyezem a monitort, akkor a NO SIGNAL felirat normális és a háttér is fekete, TEHÁT csak PC-vel dsub-on (dvi nincs rajta, azzal nem tudom próbálni) produkálja a hibát.

Amit megnéztem: Forrasztások ok, nagyítóval is néztem, kondik cserélve mert nem mai darab a monitor és annyit nekem megér. Sajna most sem ok.

Mi lehet szerintetek még?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.!
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
(#) Dempsey válasza 1984white hozzászólására (») Nov 3, 2012 /

Pleso-nak is ez volt a baja. Olvass kicsit visszább kb előző oldal. Green offset el van állítódva szerintem neked is. Service menübe kell belépned és orvosolnod, olvass vissza mindenképp.
(#) agressiv válasza 1984white hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Nem kizárt, hogy agyhalott lett szegényke, gyakori az ACER-nél.
(#) 1984white válasza Dempsey hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Köszönöm a hozzászólást, hasznos volt.

Megpróbálom cserélni az eeprom-ot illetve előtte meglesem a szervíz menüt is ha megtalálom.

Üdv!

Hozzászólásod alapján a következőre jutottam:

Valóban a green offszet értéke ment el rossz irányba KÖSZÖNÖM!.
Beállítás után tökéletes lett.

Van azonban még egy gond. Ha kihúzom áramból és visszadugom, ugyanúgy elmegy az érték és újra be kell állítani.

Mitől lehet hogy hogy a szervíz menübe beállított értékek áramból való kihúzás után eltűnnek/reszetelődnek??
(#) Dempsey válasza 1984white hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Valami beírja az epromba ezt a rossz értéket, de nem tudom hogy mi sajnos. Táprészben cseréld ki a ez összes elektrolit kondit, vagy ha van kapacitás mérőd akkor csak azt cseréld ki amelyik rossz. Sokszor külsőleg nem is látszik hogy tönkrementek. Velem is előfordult pont a monitor táp panelnél hogy jónak látszott, de mégis rossz volt. Ha így se javul meg akkor eprom cserét is csinálhatsz mert pár száz forint egy ilyen eprom megéri szerintem.

Szia!

Megoldódott! Szervízmenüben volt egy auto color correction dolog majd alatta egy store lehetőség. Ezek kombinációja után jó most már, áramból kihúzás esetén is.

Ha saját értékeket állítok azt nem menti le, de nem gáz mert így is tökéletes.

A kondicsere is jó ötlet volt, de azt már írtam az előbb is, hogy mindet cseréltem. Ez volt az első dolgom és tényleg ez is nagyon fontos, több monitornál is tapasztaltam ,hogy a "nem púpos" kondi is lehet xar .

KÖSZÖNÖM a hozzászólásokat!

Általánosan amúgy az eepromot csak cserélni kell, vagy fel is kell programozni?
(#) Dempsey válasza 1984white hozzászólására (») Nov 4, 2012 / 1

Szívesen segítettem. Nem kell programozni mert magától felprogramozódik ha üresen rakod be.

Okés Köszönöm!
(#) 1984white hozzászólása Nov 5, 2012 /

Sziasztok!

Fénycsőcseréhez nem tudtok valami jó útmutatót, illetve leírást?

Egyszer 1 éve próbáltam nem sok sikerrel sajnos.

Köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza 1984white hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Szetszeded, kepernyot kulon, szalagkabel levesz.
Innentol kezdve ket ut lehet:
1. konnyebbik:, amikor a kijelzobe csak siman betoltak oldalrol a dupla fenycsovet tartalmazo femcsuszkat. Cserelni egyszeru: max egy csavar van az elejen, kihuz, ujat betol, orul.

2. A bonyolultabb, amikor szet kell barmolni a kijelzot hozza, mert a muanyagba tettek a fenycsovek vegeit (foleg notebookoknal). Itt fontos a por- es paramentes kornyezet, valamint a fenyeloszto lapok sorrendjet sem szabad valtoztatni. Legcelszerubb egyben tartani az egyb dolgokat.
Maga a csocsere nem nagy cucc, van annyi rugalmassaga a csonek, hogy kipattintas nem tori el. De mindegy, ha cserelni kell, ugyis rossz volt Ha a keret nem kell, azt is roncsolhatod.
Ujat siman bepattintani (vezetekek iranyara vigyazni). Orulni.
(#) 1984white válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Köszi!

Akkor a múltkori a nehezebb eset volt leírásod alapján. Azt sajnos nem sikerült megoldanom.

Megpróbálom ezek alapján.

Köszönöm!
(#) Stranger hozzászólása Nov 7, 2012 /

Sziasztok

Nekem egy Samsung T260 monitorhoz kellene TM-0918 inverter. Meg ilyen van a T240 is.

Ilyen panelon van IP-54155A .

Elore is koszonom.

Udv Andras
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) agressiv válasza Stranger hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Ha küldesz róla egy fényképet, be tudom azonosítani és lehet van ilyen inverterem, de trafóm biztosan.
(#) halasizs hozzászólása Nov 8, 2012 /

Gondom van egy LE37B530-as Samsung tv-vel. Néha bezöldül (vízszintes zöld csíkok vannak) és a fekete-fehér pöttyök ( ha nincs rá kötve jel) közt zöld pöttyöket is látni. Mi lehet a probléma?
(#) Stranger válasza agressiv hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Hello

Ilyen a panel

Igazabol csak feltetelezem, hoyg ilyen az inverter, mert az ennyem az szetegett. Ebbol 2 felet talatam a TM-0918 levo szam alati szamsor kulombozik, nem tudom az mit jelent.
inverter inverter 2

udv Andras
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) agressiv válasza Stranger hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Ilyenem sajnos nincs, csak hibás. Ha kell akkor új trafót szoktam rendelni hongkongból ilyenekbe, de nem olyan gyakori még.
(#) Stranger válasza agressiv hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Hello

Koszonom, Hongkongbol honnan? Mennyi ido alaltt erkezik meg? Udv
(#) agressiv válasza Stranger hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

A frász tudja, a vámolást meg mittudom én mi kell még, azt nem én intéztem én csak kinéztem ami kell ebay-en és kolégámék megrendelték (szervíz, gyakran rendelnek, már tudják mi, hogyan, ezért nem tökörészek vele). kb. 2 hét mire ideér.
(#) BODHEAD hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok!
Van nekem egy LG flatron monitorom se kép se hang.
Bekapcsoláskor egy pillanatra felvillan aztán ismét sötét.
Szerintetek mi lehet a probléma.
Púpos elkók nincsenek se égésnyom minden épnek látszik.
Forrasztások is jók.
(#) 1984white válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia!

Attól hogy nem púpos a kondi még lehet rossz.
Én így kezdeném: Scalerpanelt le venném a táppanelról és a táppanelt megnézném multiméterrel. 12v és 5v szokott rajta lenni. Majd ezeket a feszültségeket izzóval beterhelném hogy úgy leáll e a panel. Ha leáll a panel terhelésre akkor kondik kukások.

Ha táppaneled scaler nélkül sem megy --nincs fesz-- akkor megnézném a kimeneti kettősdiódákat,vagyis a schottky-kat. Valószínű egyszerű lesz a hiba.

Ha a táp jó terhelésre is és még mindig ua csinálja a monitor összerakva, akkor lehet hogy scaler hibás. Ez a legrosszabb eset.

Remélem segítettem , majd írj hogy ment a javítás.

Üdv!
Következő: »»   86 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem