Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Akkor csak nem láttam meg. Mondjuk nekem eszembe sem jutott volna előerősítőbe órát tenni, de ez csak a földhözragadtságom miatt van.
Standby-ban mutatja csak, csökkentett fényerő mellett . Nem kötelező bele az RTC modul, ki is lehet hagyni.
Tetszik! Ez relés megoldású? Rajz merre található?
Bővebben: Link Lassan majd frissítem az oldalt, mert ez már nagyon régi...
Sziasztok!
Ma elkészültem ezzel az aprósággal. Célja a rossz fénycsövek használatra bírása. Sajna akváriumomban a drága fénycső meghalt és kellett valami ami pótolja ,de túl sokba került egy új cső.A kapcsolás a rossz fénycsövet is működtetni tudja ,mert csak 2 lábát használja.A fényerő kb 80%-ra esik de nincs vibrálás és örök élet.
Szia!
Nem egésszen! A telefon csak a hozzárendelt csengőhanggal rendelkező telefonszámokra aktiválódik. Alapbeállításnak egy üres hang van beállítva. Ha más szám hívja, lehet ez téves vagy bármi, akkor nem aktíválódik. A SIM feltöltés 2000Ft, és egy évig érvényes. 2000Ft/év pedig nem olyan nagy költség. Illetve ha jól tudom a gyári rendszerek is "hagyományos" sim kártyával üzemelnek, és ott is ugyan ez a helyzet!
Hali.
Ez tetszetős, szép munka, bár az a 2 kondi az én szememet böki, szándékosan lett ilyen vagy adott volt a nyák? Ettől független engem érdekel a dolog mert hasonló cipőben járok, tudsz valami bővebb infót róla szolgáltatni? Üdv Gábor.
Jó kis áramkör, tettszik! Csupán 2 dolog ami "böki" a szemem:
Sokszor leírtam már, hogy először be kell szerezni az alkatrészeket és utána kell panelt tervezni, elkerülve az ilyen lógó alkatrész megoldásokat. A másik a bekötési pontok. Nem tartom szerencsésnek a 230V-os részek csatlakoztatását, ilyen forrcsúcsokkal. Sokkal szebb és biztonságosabb lenne a nyákba forrasztható csavaros sorkapocs. (És a ráadás: Minden panelra célszerű rögzítési pontokat tervezni, hogy esztétikusan és precízen lehessen beszerelni a helyére.) Csatolok egy képet, ami tartalmazza ezeket a kritériumokat.
Az említett áramkör nem valószínű , hogy életképes .Ugyanis azt írod csak két láb kell a fénycsőnek , és világít ez nem teljesen igaz.
Na szóval normális esetben, ha veszünk egy fénycső rudat annak a két végében lévő nevezzük izzó szálakat tápláljuk energiával , ekkor a benne lévő gáz az elektromosságtól ívet húz , és lám lesz világosság . De ha , csak az egyik vége van megtáplálva ez a folyamat nem tud beindulni.Ja és én is elég nagy szerelési hibának tartom amit Vicsys társunk leírt, de én még annyival egészíteném ki , hogy sosem szabad elektrolit kondenzátorokat ellenállások fölé hajlítani az élettartamuk negyedlére fog csökkenni .Ellenállás melegszik kondi kiszárad.
Hello!Ma lettem kész ezzel a végfokkal.1X100W-lett.Doboz hiányába beleraktam egy régi videó dobozába.Sajnos az elején van egy nagy lyuk de oda ki kitalálok még valamit.
De, simán beindul, csak elég nagy feszültség kell hozzá. Mondjuk 1kV a két végén a csőnek ( csőhossztól és hőmérséklettől függ ). Az, hogy van benne két fűtőszál, arra kell, hogy a gyújtás kisebb feszültségen is megtörténhessen.
Persze, ha te arra gondolsz, hogy két lábat megtáplálunk ami a cső azonos végén van, akkor biztosan nem fog működni, de itt biztosan nem erről van szó.
Ahogy mondod! Bővebben: Link
Köszönöm a segítő válaszokat.
A kondi lelógása tényleg nem volt tervezve de addig csiszolgattam a nyákot míg túl sok lett. A Paneltüske is lecserélésre fog kerülni csak ideiglenesen került bele. Addig amíg kipróbálom. A távtartó beszerelését én is preferálom teszek is bele. És igen a kapcsolás működőképes. Csak a 2,2 µF-os kondi méretét kell növelni és így tud nagyobb teljesítményű csöveket is világításra bírni.
Egy újabb kis alkotásom. LCD-s hőmérő LM35 el MSP430 microcontroller.Nyákot majd egyszer csinálni fogok de így is olyan kis frappáns nagyon megtetszett.HD44780-al kompatibilis AC162-es Lcd-t használok. A programot egy spanyol oldalon találtam ASM.be van írva kicsit módosítottam rajta.Tudom nem az én progromom ,de muszály megismernem hogy is működik e program hogy épül fel stb. A tápellátás 6-12V lehet akár egy akkupack-ról is mehetne.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Tetszik.Nem próbálod meg "belezsúfolni" a programot egy 2231-be.?
Hello.
Köszönöm.Az a helyzet ez az IC volt nállam. G2452 és van még egy G2553 (az most egy prop. ledes kijelzőben van) De szerintem lábkiosztásilag bele férne. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Nem egy nagy cucc, tudom. De így szebbnek találom a kábelt, még ha nem is fog majd a dobozban látszódni...
Nekem,tetszik.Ötletes a zsugorcsöves "kötözött" kábelvezető.
Valóban szebb! Én is szemeztem már ezzel a kábelösszefogó harisnyával, de ahonnan rendelni tudnám onnan nem kell semmi más, így egyenlőre nincs ilyenem. Egyébként én az Elimex Kft-nél láttam : Bővebben: Link
INNEN rendeltem. Szerintem a jövő héten készen is leszek egy tesztpéldánnyal.
Köszönöm. Azért győzködlek, mert még nincs készen...
Amit linkeltem ott olcsóbb pár forinttal, ha esetleg szükséged lenne még rá. Nekem is bele kell akkor húznom nehogy nagyon lemaradjak, igazából csak a dobozolás van hátra, de az azért húzódik mert esztergáltatni kellene a potigombot, az előlapot pedig oxidálni, feketére színezni, és gravírozni bele a feliratokat, na ezeknél a lépéseknél akadtam most el egy kicsit . . .
Sziasztok. Ma lettem készen a harmadik lötstop-os panelommal. Ez már megérett arra a szintre, hogy felrakjam ide az oldalra. Üdv: stefupeti
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Sziasztok!
Elkészültem a labortápommal. Alkotó féle 2.7.4-es verzió, Alkotó féle panelműszerekkel, proli007 NTC-FAN6-al és finom szabályzóval kiegészítve. Köszönet mindenkinek a kapcsolásokért. Külön köszönet Zoli-bácsi-nak az élesztés leírásért. Elsőre nem indult, de mint kiderült azért mert az LM324 hibás volt. Kicseréltem egy másikra, így már elsőre indult. Minden működik rajta, az áramkorlát, a DC-off. Az NTC-FAN6 is remekül teszi a dolgát. A teljesítmény tranzisztoroknak a fiókban találtam BD245-öket. A fő trafó, a hűtőbordák, a venti is a fiókból valók. A doboz 0.7-es alu lemezből készült. Az előlap nem sikerült a legjobbra, de most már így marad. Majd a következő projektnél jobb lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Szia. Nagyon szép lett. Mi a baj az előlappal?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |