Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1991 / 3610
(#) DenaturáltSas válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Ilyen súlyhoz azért komoly felfüggesztés kell :O Kíváncsian várom a végeredményt Én is gondolkodtam hasonló építésen, de nekem a kis cuccok jönnek be, minél kisebbet Nitrósnak viszont baromi idegesítő a hangja:S Azzal nem lehet valamit kezdeni?
(#) Ricsi89 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

A nitrós pörög 20-30 ezret ezért olyan a hangja. Nem igazán lehet csökkenteni rajta. Én szeretem a hangját. Csak kár, hogy eladtam a motort és elektromosra alakítottam. Azóta nem is játszottam vele, mert csak a gond van ezzel a vacak elektromossal.
(#) DenaturáltSas válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Milyen gondokra gondolsz? Ugyan nekem nincs ilyen autóm, de érdekel
(#) Ricsi89 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Most épp a szabályzóval van gondom, mert vacakol, azelőtt meg nem bírtam rendesen beállítani, nem akart álló helyzetből elindulni, csak ha meglöktem. Így viszont nem épp jó játszani, ha mindig menni kell a kocsi után. Ha elindult, akkor iszonyatosan ment, de ha megállt, akkor vége. Most viszont szerintem haldoklik a szabályzóm, mert elment az ereje. Feteket cseréltem benne, mert elpukkantak, e azóta erőtlen.
(#) zoly15 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Ilyen súlyhoz kell felfüggesztés igen... Valamilyen rugó (még nem foglalkoztam vele) + homemade lengéscsillapítók gázteleszkópból...
A nitrósnak a hangját el lehet folytani (gondolom) megfelel hangtompítóval, de a kopogás megmarad, mint motorhang, mert ugye dííízel
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Én elektromossal eljátszok, bár mostanában nem sok időm lesz, de au új autómra már kíváncsi vagyok! Biztosan nagyon jó lesz!
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Azért oda meg kell valami kuplung, amivel átkapcsolja egyikről a másikra.

A kuplung ott a blokkban, csak egy váltó kell mögé Ha még esetleg nem akad össze először kis gázadással kell indulni aztán ami kifér a.....
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Én olyan kuplungra gondoltam, ami a két fokozat egyszeri kapcsolását gátolja meg. ő azt írta, hogy csak egy fogaskerékpár kell. Ha a bemenő tengelyről megy a hajtás, akkor előre, ha a kimenőről, akkor hátra. Igen, de ha előre akarsz menni, akkor a kihajtó tengelyt kell lekapcsolni, ha hátra, akkor a behajtót.

Most nem tudom egyszerűen elképzelni hogy miről beszélte, akár hogyan is próbálkozom..... nemhiába, ilyen a fáradtság, így megyek is aludni egy jó... Jó éjszakát!
(#) vicsys hozzászólása Nov 9, 2012 / 1

Csináltam egy introt magamnak. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Nekem is tetszik. A készülő filmed elé jó lesz.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Azt hittem, a tiéd innen lesz. Bővebben: Link
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Úgy-úgy, jól mondod!
(#) gyurma1985 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van e valaki, aki Debrecen, vagy Nyíregyháza környékén forró levegős forrasztás vállal? Beázott mobiltelefonban kellene cserélni egy kis alkatrészt! Alkatrészem van! Pontosan erről lenne szó: Youtube videó
(#) Ricsi89 válasza gyurma1985 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Hasonló méretű alkatrészt cserélem már sima weller pákával is. Nem hiszem, hogy muszáj a levegős páka. Persze egy kis gyakorlat nem árt.
(#) gyurma1985 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Annyira nem értek hozzá, a videón azzal csinálják, azért gondoltam, hogy azzal talán egyszerűbb! Egyébként vállalnál egy ilyen cserét? Még annyi, hogy alkatrészem egy donor alaplapról lenne, bár nem tudom, hogy a kiforrasztás árt e neki...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012

Nem feltétlenül szükséges. Megoldható egy jó vékony és hegyes heggyel is. Én alaplapon lévő csatlakozó lábaihoz is forrasztottam már vezetéket, ami még ennél is kisebb.

Értem! Sajnos nekem egyáltalán nincs gyakorlatom és felszerelésem sem, hogy kicseréljem! Tudnál nekem segíteni? Természetesen nem ingyen

Egyébként tuti 100%, hogy ez a baja? Mivel ahogy írtad ázott a telefon, lehet más gondja is. A csere az nem nagy gond, csak ha más hiba is van, az már nem egyszerű.
(#) Moderátor hozzászólása gyurma1985 hozzászólására (») Nov 10, 2012

És ha szólunk, akkor mi vagyunk a vérmodik, igaz?

A készülék ezt leszámítva tökéletesen működik! Ha nem ez az alkatrész a hibás, akkor a mellette lévő 109 ic! Azt viszont csak forró levegővel lehet cserélni (tudomásom szerint). Szóval beleástam magam a témába és az ilyen készülékek javítása 3 lépésből áll!
1. lépés kijelzőcsere! Ez nem segített!
2. lépés 6r8 coil csere
3. lépés 109 ic csere
Alkatrészek és elhelyezkedésük!
Mivel a telefon gyakorlatilag használhatatlan, így veszíteni valóm nincs! Már csak az a kérdés elvállalja e valaki az alkatrész cseréjét!
(#) gyurma1985 válasza (») Nov 10, 2012 /

Szamóca nem értem mire célzol! Nem gondolom, hogy bárki tanácsa, meglátása elől elzárkóztam volna! Az pedig, hogy lehet más baja is a vízkár miatt hát legyen, nekem a háttérvilágítás felélesztése az elsődleges célom, azt pedig a leírt alkatrész cseréjével lehet elérni!
(#) vicsys válasza gyurma1985 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Elmondom én: Nem illik (finoman szólva) a fórumban hirdetni. Ha nem értenéd ezt sem a nem ingyen részére vonatkozik... (a szakmai részéről már nem is beszélve)

Értem. Viszont a tekercs tönkremenetele hozza magával az IC meghalását. Ismerős helyzet, találkoztam már ilyennel SE k850-nél. Volt szerencsém pár ilyenhez, ahol a tekercs tönkremenetelével az őt meghajtó fet is behalt. Egy esetben úsztam meg tekercs cserével.
A modik meg azért haragszanak, mert itt pihenünk és nem beszélünk elektróról. A mobiltelefon javítása témában jobb helye lenne ennek.
Ha gondolod a tekercs cseréjét meg tudom oldani, de a többit privátban.

Értem! Köszönöm a segítséget! Még új vagyok ezen az oldalon és egyelőre nem igazán látom át a fórum struktúráját! Azt láttam, hogy ez egy kiemelt topik, azért is gondoltam, hogy itt teszem fel a kérdést, mert sokan láthatják. Böngésztem a témák között előzőleg, de az első két oldalon nem találtam megfelelőt... Sorry, hogy itt trollkodtam

Van az oldalon kereső is, ott beírod, hogy mobiltelefon javítás és kidobja a találatokat. Most már mindegy, legközelebb már tudni fogod.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Fővéruservampmodi, hogy gondolod hogy elolvasta?
(#) Gafly hozzászólása Nov 10, 2012 /

Na akkor hogy csak lecuppanjatok a témáról.

Most olvasom a cikket a F-22A Raptorról:

2005.október 20.
A 03-4045-ös gép földi hajtóművezés közben megsérült, az orrfutó véletlen működését megakadályozó biztosító csapszeget és annak jelzőzászlóját beszívta az egyi hajtómű. A kár 6,7 millió dollár
Még az a jó hogy nem egy hajtóműve van
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok.
Az egyik aukciós portálon barangoltam, és az egyik hirdetés felkeltette az érdeklődésemet.
Egyik felhasználó vadi új lengyel Deprez műszereket kínált bontatlan csomagolásban nevetséges 1000Ft összegért. Nosza vettem is kettő darabot. Ma jött meg a postás vele. Le is fotózgattam őket. Fura volt, hogy 40 év óta én csomagolom ki a megsárgult dobozból először a zsírpapírba és faforgácsba csomagolt gyönyörű műszereket. Kipróbáltam őket, hibátlanok. Még nem tudom mi lesz belőlük, egyenlőre csak nézegetem őket
Következő: »»   1991 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem