Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   184 / 585
(#) Haszuboy válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

NTC-t hőmérséklet mérésre szoktak használni. Talán az méri a víz hőfokát?
(#) botesz válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Igen az méri a víz hőfokot és az ellenőrzése sem nehéz.
(#) ordas52 hozzászólása Nov 11, 2012 /

Szia Vim!
Mi a véleményed, akkor vegyek hozzá valahol szivattyút, vagy szerinted javítható?
(#) boszuh hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy AEG Lavamat 62610-es mosógépem. Csapágyas lett, ezért elkezdtük szétkapni, hogy kicseréljük. A férfi aki segített a nehéz részeknél, úgy kapta le a sarukat a motorról, fűtőszálról hogy nem jegyezte meg mit honnan vett le! Azt mondta csak egy helyre lehet dugni. Csapágy kicserélve, és jött a probléma, hogy mit hova kell dugni, persze amikor rákérdeztem a válasz, (a f...m tudja) Köszi.!
Tehát! Összedugtuk, elindítottuk, (Egy vezetéknek nem volt sehol helye!)egy nagy pukkanás, biztosíték lecsapva! Amikor újra bedugtuk, persze miután átdugtuk a vezetékeket, E40-es hibakódot írt ki, ami állítólag az ajtókapcsoló hibája! Azt is olvastuk ,hogy zárlatos lehet a fűtőszál testkábele?! Azóta nem vágja le a biztosítékot, de nem indítja el a motort sem! Az ajtót meg nem lehet kinyitni, amikor úgy érzékeli hogy nyitható! Kérdésem, hogy tudja-e valaki hogy hogy kell bekötni a motort, fűtőszálat hogyha kicseréljük a fűtőszálat, ne járjunk ugyanúgy. sajnos nekem a kapcsolási rajz nem mond semmit! Esetleg valaki a fűtőszál bekötéséről egy fényképpel tudna segíteni?
Minden segítséget Köszönök!
(#) Haszuboy válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Na, sikerült megcsinálni, a triacot kellett cserélni, szerencsére nem a uC kimenete ment tönkre. Most működik. Kérdés, meddig.
(#) botesz válasza boszuh hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

A fűtőszálra többnyire 2 vezeték megy ha azokat megcseréled attól az még nem okoz gondot.És ha a fűtőszálba van beledugva az NTC arra és is 2 vezeték megy csak azok feltűnően vékonyak ha azokat is felcserélték akkor abból sem lehet gond de többnyire csak 1 féleképpen lehet bedugni az NTC-be.

Az E40 pedig nem ajtózár hibát hanem azt jelenti hogy nincs rendesen becsukva az ajtó.

Kedves Botesz! Köszönöm a választ! Értem, hogy mit jelent az E40, de ezt akkor írja ki, amikor be van csukva az ajtó, ráadásul, még akor sem lehet kinyitni, amikor azt jelzi hogy szabad!

Az ajtózár vezetékei és szét lettek szedve?

Nem, nem nyúltunk hozzá, csak lecsavartuk az ajtóról, hogy ne feszüljenek a vezetékek! Gondolod, hogy esetleg kimozdultak? De akkor mitől verte le a biztit egy pukkanás kíséretében, és mitől nem lehet kinyitni az ajtót? Mindenesetre holnap megpróbálom beméretni a fűtőszálat, ha már kiszedtük, hátha tényleg az nyomódott meg amikor összeraktuk a palástot. Amúgy is elég vízköves, lehet ráfér egy csere.
(#) Olife hozzászólása Nov 12, 2012 /

Kedves Szakértők!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy LG WD- 80264 mp típusú mosógépünk.
A hibajelenség a következő.
A centrifuga program elindul.A szivattyú nem áll le.Digitális kijelzőn elkezdődik a visszaszámlálás, de csak 1 percet ugrik vissza.Így is marad ,amíg ki nem kapcsolom.
A szivattyúház úgy el volt vízkövesedve,hogy nem jött ki víz a leeresztő csövén.(szivattyú mellett) nem tudtam levegőt befújni.Ezt orvosoltam.
A dob időközönként forog közben, mintha próbálna beindulni a centrifuga (közben szivattyú nem áll le).
Ha úgy programozom,hogy nem kérek centrifugázást ,akkor kiszivattyúzik és megjelenik az END felirat.Tehát jól működik.
Szikrázik a motor szénkeféje.Megnéztem a nagyságukat kb.1,5 cm hosszúak. Polírírpapírral megcsiszoltam és kitisztítottam a kommutátor hézagait.
Semmi változás.Minden elektromos alkatrész átlátszó műgyantában van.
Megnéztem a leeresztő cső kinyitásával,mennyi víz marad a szivattyú térben - 0,5 liter.Gondoltam még a vízszint érzékelő meghibásodására.Belefújok,hallani a kattanást.Megmértem a 3 lábon kattanás hatására sincs változás.Mindig 30 ohm körül van a 2 szélső láb ellenállása.A középsőn nincs semmi változás.Lehet,hogy ez a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Rooney1978 válasza botesz hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Mivel eproom nem volt bent (vagyis mivel nem vagyok egy nagy elektroműszerész, ezért rákerestem a neten, hogy is kellene kinéznie, és még hasonló sem volt bent, ezért gondolom, azt, hogy nincs bent) kivettem az egész panelt, átnéztem mindenhol, sehol sem látok rajt égést, vagy akár elszíneződést!
Az összeszerelés után láss csodát végigment a program! De csak egyszer. A második program ugyan úgy "beakad" a mosási fázisok közt!
Ma ismét panel ki, és vissza, utána ismét 1 program végigmegy a következő már ismét nem!
De már az első programnál produkált egy számomra új hibát! Mégpedig azt, hogy az öblités végén megáll, és villog az öblítést jelző lámpa, és a start gomb megnyomásával tovább megy! Nem volt benyomva semmilyen másik kapcsoló! (gondolok itt pl.: a öblítő stop, vagy hasonlók!)
Valami ötlet?
Már kezdem unni hogy mindig nekem kell a fázisokat manuálisan kapcsolgatni, és így a centrifuga program sem tökéletes, mert a sima centrifuga program is olyan rajta, hogy az elején forgatja még a dobot negyed akkora fordulatszámmal mint teljes centrifugáláson, és még megy a leeresztő szivattyú. Ez tart kb 15 másodpercig, és már akkor sem vált át!
Köszi a tanácsot is előre!
(#) csajtifajt válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Tudnál esetleg valalmi pontosabb leírást a adni a tachoról. Szédszedtem de nem találtam semmi számot ami után menjek.
(#) torerv hozzászólása Nov 13, 2012 /

Hello mindenkinek!
Érdeklődnék hogy nincs-e valakinek eladó indesit wi102ex mosógéphez (LB2000-es panelba)való processzora(v2.22).Lehetőleg új.
(#) JohnyBravo válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia!
Nem akartam kifeszegetni a panelt, így nem tudtam beazonosítani, de megtippelem, hogy a fűtőszál házába menő 2 eres csatlakozó mögött van az NTC (ahol le van húzva a csatlakozó). A panelon is ennek a vezetéknek a másik oldala van fotózva.
Jól gondolom? Ha igen, akkor ezt külön is cserélhető, vagy csak a fűtőszállal együtt? Ránézésre együtt.
Köszi, Janó
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) zolika60 válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Igen ez így van. Együtt tudod cserélni. Azért mérd ki előtte, nehogy a jót cseréld.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) zolika60 válasza csajtifajt hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Itt nincs hozzá? Bővebben: Link
(#) jancsi8511 hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok!
Esetleg tudna valaki valami megoldást itt 6 Hsz el feljebb Olife, problémájára?Mert kettőnknek segítene,tegnap ugyanezekkel a hibákkal találkoztam,szinte szóról szóra.Biztosan a vezérlőpanelon lesz a hiba mert a gazdája azt mondta hogy 2 éve is megadta magát 30ezerért a márkaszervíz kicserélte benne a panelt és meg gyógyult.
(#) zolika60 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Vízszint érzékelő hibára gondolnék.
(#) jancsi8511 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia hát nem tudom,mosógépben nem igazán vagyok otthon,a mosást rendesen elvégzi a vizet is kiszivatyúza.Csak a centrifugálás nem megy neki,dob jobra balra elindul próbál erőlködni és aztán semmi a relé kattanását is lehet hallani.A vízszint érzékelőt hogy lehet tesztelni hogy jó-e, a gép nincs itthon úgy hogy nem tudom a dolgokat eggyesével próbálgatni.
Kösz.
(#) zolika60 válasza jancsi8511 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

A vízszint érzékelő tulajdonképp egy membrános nyomás kapcsoló. Ha belefújsz a csövébe kattan és multiméterrel mérhető, hogy kapcsol-e. Ilyesmit keress.
(#) Olife válasza Olife hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Köszönöm "zoz11" segített privátban megoldani a problémámat.
(#) zolika60 válasza Olife hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Leírnád mi volt a baja? jancsi8511 azt írta az övé is hasonló tüneteket produkál.
(#) tomika35 hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok!
Egy Indesit widl 146 mosó-szárítógép panel problémám lenne.....
A masina semmit nem csinál,még csak be sem kapcsol!(így hiba üzenet sincs...)
A panelt kiszereltem ,és az egyik csatlakozó felületen pici égés nyom látható.
Ennél többre, sajnos nem mentem vele...Kéne nekem egy hozzáértő szaki elérhetősége !Nem szeretném kidobni a gépet ,mert idáig tökéletesen tette a dolgát ,és karc mentes állapotban van a drága...Köszönettel :Tomi
(#) zolika60 válasza tomika35 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Számtalan szaki van az országban. Azt vizsgálnám meg a tápegység részen meddig jut a delej.
(#) tomika35 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Először is,köszönöm a gyors választ!
Igen ,valóban.. két fontos dolgot kihagytam...
'1, A lelkesedésemen kívül ,szakértelmem nincs hozzá...
'2, Budapesten kéne a mester elérhetősége!
( két mosógép szerelőt már felhívtam ,azok azt tanácsolták kapásból ,"vegyek új gépet,vagy panel csere!)
(#) zolika60 válasza tomika35 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Gondolom majd jelentkezik valaki a fórumtársak közül.
(#) Haszuboy válasza tomika35 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ránézhetek ha gondolod.
(#) VIM hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok! A múltkor már ITT mutattam néhány képet a problémáról és azt szeretném kérdezni, hogy a képen látható zöld ellenállás az egy sima ellenállás, vagy egy "fusible resistor"? A kapcsolási rajzon az LNK304PN áramköri elemei "RF"-ként tünteti fel, de a panelon nem utal rá semmi. Tehát sima 2W-os ellenállás? A másik kérdésem pedig, hogy az LNK IC-t be lehet-e tokba ülteni ebben az esetben? Megérkezett az alkatrész és szeretném beépíteni és feléleszteni a tápegység részét a Wp-nak.

LNK304.JPG

(#) frank tibor válasza VIM hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia.
Az ellenállás egy biztosíték ellenállás 22ohm-os 1Wattos típus.
Az IC-t a nyák hűti, nem célszerű tokba ültetni. Bocs nem volt még időm kijavítani a kapcsolási rajzot.
Következő: »»   184 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem