Fórum témák
» Több friss téma |
Jaa, hogy fcd! Én olvastam félre és lestem, hogy mit és hogyan javítottál a fcf-ben!
Köszi az infót! Felteszed a fcf-et? Jó lenne összeilleszteni a periódusidő elvén működővel, hogy alacsony frekiknél pontos legyen, de magasabb frekit is lehessen mérni. Ez lenne az 1. frekimérési mód az 5 menüpontból.
Hello! Az ellenállás 10K-s trimmer. Az áramkört visszamértem nem találtam semmi hibát a vezetőképesség oké, az LCD másik áramkörön viszont szépen működik. Kezdek kifognyi az ötletekből, mi lehet a hiba.
Frankó! Mennyire ugrál a mérés?
Tökéletes, szép munka! Én csak az elvét mondtam el, azt meg is kell tudni valósítani úgy, hogy ne legyen a Timer megszakításokban csúszás. Ez neked sikerült!
Ezt megtudnád osztani ha lehetséges?
Bocsi megvan
Azt meglehet valahogy csinálni hogy pl 50 adatot gyűjtünk és a 10 legnagyobbat meg a legkisebbet kivesszük belölle? majd utána osztjuk 30-al.
Már hogy ne lehetne. Mi a probléma? De nem a frekimérőhöz kell ugye, mert annak kijelzése nagyon stabil.
Kettes számrendszerbeli osztásnak felel meg.
Kimásoltam egy részletet egy példa programból .Az lenne a kérdésem,hogy mit jelent ha kettő és nem egy egyenlőség van a (például) a 0 előtt
Hogy hogy kell megcsinálni, mert elképzelésem sincs nem én hőmérőt szeretnék csinálni
Itt ugyanazt, mint az 1db azaz egyenlő-e.
Csinálsz egy 50 elemű tömböt (változónév[50]), majd egy számlálóval beleteszed a méréseket sorban egy index-el(0-tól 49-ig), amit minden mérésnél növelsz és az index mutatja a tömb melyik rekeszébe kerüljön a mért érték (változónév[index]=mérés).
Ha megvan az 50 mérés, utána egy ciklusban sorba rendezed buborék rendezéssel, majd a középső 30-at átlagolod(10-től 39-ig). Esetleg lehet a méréskor is rendezni egyből, sőt úgy könnyebb is. Ezt neked kéne megoldanod, mert most nincs rá időm és abból nem is tanulnál. Ez egy alap kezdő feladat. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
Itt egy fa ami majdnem azt csinálja amit a videó, egyetlen PWM nélkül . 10 perc alatt toltam össze (csak példának) tehát biztosan hagy kívánni valót maga után, de az elv jól látszik rajta.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
Állítsd be a Timer előosztóját és számolj vele. Ha működik, akkor automatikus méréshatárváltást is tehetsz bele, vagy kézit...
A szinkronizációt kikapcsoltad már?
Szuper! Most már csak az a kérdés, hogy valójában mennyin is ketyeg a kristály?
Annál azért szűkebben! Felteszed a véglegest?
Igazából nem magamnak kértem. Nem értem miért ne tennéd fel ide?
Ez nem jó hozzáállás. Én soha nem foglalkozom ezzel. Egyébként sem akkora durranás ez, hogy károd legyen belőle. Hacsak nem te akarsz ebből hasznot húzni, mert akkor ez se nagyon tetszik nekem. Amit én közreadtam az sokkal többet érő program, nem csak az számít, hogy milyen magas frekit mér, sokszor a felbontás többet ér és a periódusok mérése stb. Kicsit csalódott vagyok...
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Nézzük mindig a pozitív oldalt. Mennyibe kerül ez a program? Mi mennyit kérnénk érte, ha elkérné valaki mondjuk privátban? Ha valaki elveszi innen és épít egy áramkört, bedobozolja, szépen megépíti, majd ezt áraulja, akkor mennyit kér a programért? Valószínűleg semmit, csak a saját munkájáért. Aki meg megveszi, nem jár rosszul, mert egy használható eszközt vesz, olcsón. Végül is ki jár rosszul és egyáltalán nyerészkedik valaki? A programért senki nem kért pénzt...
Teljesen igazad van, de ha már tudta előre, hogy nem lesz pulikus, akkor megbeszélhették volna privátban is.
Ahogy Simpi összehozta az a műszert szemmel láthatóan élvezettel és a kisujjából kirázva, arra gondoltam, hogy hamarosan megosztja itt a topicban és nekünk lesz lehetőségünk építeni egy igazán kiváló műszert. Így meg csak a nyálcsorgatás utáni csalódottság lett részünk. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Nem csak hobbielektronikán van így.
Anno terveztem egy 120as skoda karburátorhoz átalakítót amivel a vákuumos karbi mechanikusan nyitja a 2. torkot. Közzé tettem, és 1 hónap múlva találkoztam vele 500Ft-ért vaterán. Ott kis elbeszélgetés után, le került. Nem mintha degeszre tudná valaki keresni magát ezzel, inkább az erkölcsi oldala ami zavaró volt.
Szerintem ha kérdezel, kapsz infót és segítséget.
Én is oda adom bárkinek az óracsoport dolgait, de keressen meg. Azért értem meg, mert ha bele gondolok, hogy ha az óracsoportomat ott látnám vaterán jó pénzért, lehet engem is zavarna, hogy 2 éves munkámból más húz hasznot. Holott én jóindulattal osztom meg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |