Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Nem kell bocsánatot kérned , mi nem haragszunk
Hajrá Jani! Nekem azóta is kifogástalanul működik.
Ha már így alakult, nem kell az összes ellenállást kicserélni. Az egyik az MCLR portot tartja magas szinten, a másik a FET bázisára megy, ezek szinte mindegy, milyenek. A Jobb lenti viszont a 150k ellenállással az erősítés nagyságát állítja be, az fontos! Remélem, jól emlékszem
No és képeket láthatunk a működésről..?
Most megyek kijavítani a gondokat, meg összerakni. Aztán nagyvilág lesz...
Nézzétek csak! Bővebben: Link
Hát nem ment egykönnyen, hamarosan az enyém is épülgetni fog, nagyon tanulságos az eseted!
Használd egészséggel, gratula!
Nagyon szépen dolgozik valami kis táp, meg doboz kell csak...
Köszi! A táp eddig is, és most is megvan. A doboz meg a jövő kérdése. Szeretnék valami szépet alkotni.
Hello! Valaki tudna nekem ötetet adni, hogy lehetne egy 220 voltos állandó páka höfokszabályozasat megoldani? Arra gondoltam, hogy egy relé kapcsolgatná ki be a pákát, szabályoznám mennyi lenn a szünet. Ez elg durva megoldás. Tudnátok ötletet adni?
Akkor inkább relé helyett szilárdtestrelé (SSR) A PID hőstabilizátorok is úgy vannak megoldva.
Azt kell kitalálni, hogy mi és, hogy fogja figyelni a páka hőmérsékletét. A többi már könnyű lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Ez valóban nem tűnik bonyolultnak, de egyenlőre nem értem mi ez. Utána kell néznem.
És köszönöm!
Bocs. És köszi.
Sziasztok
Elkezdtem építeni a forrasztóállomásomat, de én egy Solomon SL-NI pákát (ESD-s) vásároltam. Meg tudnátok mondani, hogy ebben melyik hőelem van, és hol találom az ehhez tartozó feszültség/ hőfok táblázatot?
szia
Kék színű? Ha az akkor elvileg SL-10/20/30 hoz való ami hőelem. A cikkek között találsz több működő kapcsolást, panelrajzot, leírást. Attila86 vagy vzoole által publikált kapcsolásokat ajánlom. Vannak digitálisak is.
Nem, ez fekete színű, és be van kötve az ESD rajta. Erről van szó: Solomon SL-NI
Az alapot számomra mate_x és dtocy Digitális forrasztóállomás II. -je jelenti. Ezt módosítanám némileg: AVR vezérlés + Ds18b20 hőkompenzálás.
Van egy nagyobbacska toroidom, és azt tervezem, hogy abból készítek egy egybenövesztett labortáp + forrasztóállomás kombót, mivel pillanatnyilag mindkettőre nagy szükségem lenne. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
Amennyire én korábban utánajártam/kikövetkeztettem, annyi a különbség, hogy:
- más a színe - más csatlakozó van rajta - be van kötve a középső csatlakozóra a test.
Erre gondoltam, hogy más a csatlakozója. De ha már itt tartunk, írtam egy hülyeséget: "be van kötve a középső csatlakozóra a test." Inkább középső érintkező lesz az. Bocsi
Sziasztok!
Megépítettem az oldalon szereplő forrasztóállomás II.-t A PIC-et felprogramoztam a utolsó résznél lévő .zip fájlban levő Digitalis_forrasztoallomas.hex -el. A gombok, stb. működnek, szóval fűt, gombnyomásra lehet állítani a hőmérsékletet, viszont a kijelzője, valamiért nem működik. Háttérvilágítás oké, minden csatlakozik, de valamiért minden pixel világít. Lehet, hogy az a gond, hogy nem végeztem el, a kalibrációs mérésekben c. résznél leírtakat? Az a gond, hogy nem tudom, hogy álljak neki... Köszönöm előre is válaszaitokat! Bence
Szia!
A kapcsolási rajz alapján ellenőrizd le egy multiméterrel, hogy biztos jól csatlakozik-e az LCD összes kivezetése. Mivel programoztad fel a PIC-et? Lehet, hogy ez nem sikerült. Üdv, mate_x A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Egy PicKit 2 klónnal, amit még én csináltam.
A kontrasztot nem felejtetted el beállítani?
Ha a kontrasztot állítgatom, akkor először a második sor tűnik el, utána pedig az első. De semmi olvasható szöveg/szám nem látszik... De egy észrevétel: csak akkor kapcsol be a háttérvilágítás, ha a hőelem be van kötve...
Akkor ott valamit nagyon elkötöttél, ha a hőelemre kapcsol be a háttér. A háttérvilágításnak semmi közé sincs a PIC-hez. Feltehetnél egy fényképet, hogy mit csináltál.
Kicsit változtattam a nyákterven, ahogy előző hozzászólásokban volt, a lábak közötti vékony sávokat átraktam átkötéssé, meg azt hittem úgy meg tudom oldani 2x12v-os trafóval, hogy a közös pontról és az egyik kivezetés lenne a 12v a másik -24v- pedig a pákára. hát ez nem jött össze, ezért máshogy oldottam meg... mindent kimértem, nincs szakadás, se átkötés.
Felraknád a lay fájlt is? Azon kicsit könnyebb kiigazodni.. De szerintem a programozásnál is elronthattál valamit, ha nem ír ki semmit a kijelző. A Pickit2 Verify-je nem jelez hibát?
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |