Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   202 / 400
(#) Alkotó válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ügyes, gratulálok!
Ha jól látom, ez az Én terveim egyik változata. Nem volt gond a panellel? Elfért minden rendesen? Működésbeli hiányosságokat tapasztaltál? (Erről a változatról még nincs visszajelzés, ezért érdeklődöm.)
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia! Nem tudom a Te munkád-e a nyomtatott áramkör terve. Észrevételem: a teljesítmény ellenállás párok elég közel esnek egymáshoz.
(#) Doncso válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Köszönöm. Igen ez a te terveid alapján készült. Szerintem nagyon jól el van találva minden, mindkét panel első rúgásra indult, mindenféle probléma nélkül. Az alkatrészek tökéletesen elférnek, az ellenállások melegedése nem kritikus, fél órányi zenehallgatás után is csak kézmelegek-melegek voltak. Semmi olyat nem véltem felfedezni amit másként csináltam volna. Szerintem nagyon jól el van találva a terv. Az aki esetleg régebbi vágású bontott alkatrészekből építi majd meg, annak okozhat némi fejtörést a raszterméret, mivel ugye a ma kapható alkatrészek egy része méretben kisebb. De erre meg azt tudom mondani, hogy ez az áramkör igazán megérdemli, hogy beruházzunk 1000Ft-ot új kondikra, elkókra. A többi mérete nem változott.
Pár kép még itt található. KÉPEK
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Igen, de ez szándékos, mert a közel lévők, párhuzamosan kötött párok. (Ezzel a duplázással növeltem a teljesítményt)
(#) fordkapcs válasza Doncso hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Nekem speciel LF356-al is tetszik a hangja (szerintem egy hangyányit jobb mint a TL071), és ugyanakkor filléres dolog... (lomexben pl. 118Ft)
(#) Gránátalma válasza fordkapcs hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

JÓDRÁGA:O Ezt megjegyzem, kipróbálom én is, hátha valóban jobb
Most jöttem rá, hogy mágis vennem kell egy új piezó magast, mert az egyik ládámban tönkre ment és sokkal jobb volt mikor benne volt. Tanulságos lehet ez másnak is. Észrevettem, hogy néhány számnál kifejezetten érthetetlen lett így az ének.
(#) Doncso válasza fordkapcs hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Hát, majd próbálkozok ezt azt, meglátjuk.
(#) mylansmeister hozzászólása Nov 18, 2012 /

Sziasztok! Minap lettem kész a quad-ommal. Nagyon szépen szól, de amikor a doboz tetejét rátettem egy jelkábelt odacsíptem és csak bekapcsoláskor vettem észre, hogy az egyik hangfal befele indult el, tehát olyan volt a jelenség mintha fordítva kötöttem volna be a hangfalat. Szerintem zárlatos lett a bemenetem a kábel összenyomásár. Esetleg tudnátok segíteni, hogy hol induljak neki a hibakeresésnek. Annyit megcsináltam, hogy rákötöttem a lámpákat, de azok egyike sem világított. Várom válaszotokat.
(#) compaqamplifier válasza mylansmeister hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Kimeneten van kraft?
(#) mylansmeister válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Igen kint van a tápfesz. Kb. 46V
(#) Gránátalma válasza mylansmeister hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Nekem akkor húzza be a hangfalat, amikor kikapcsolom és kisül a puffer a táp után.
De bekapcsolásnál sosem húzza meg. Pedig nincs se koppanásgátlóm, se hangszóró védőm.
Egyébként zene van a kimeneten? Szólnak a hangfalak? Vagy csak simán meghúzza befelé?
(#) mylansmeister válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Simán behúzza
(#) compaqamplifier válasza mylansmeister hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Visszacsatolással van valami, nézd meg hogy nem-e mattos a forrasztás stb...

Tehát negatív egyenáram van kimeneten?
Szerintem nézd meg, hogy a végtranzisztorok kollektora nincs-e zárlatban pl. Jól elszigetelted-e őket egymástól a bordán.
(#) reloop válasza mylansmeister hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Szia! A bementi jelkábel rövidre zárása nem okozhat kárt az erősítőben, sőt élesztésnél az első bekapcsolást célszerű minden erősítőnél rövidre zárt bemenettel elvégezni.
Nem itt lesz a probléma.
Ellenőrizd, hogy a panel megkapja-e a +/- tápfeszültséget, ha biztosítékot is tartalmaz az jó-e!
A készülék ház milyen kapcsolatban van a jelfölddel, kaphatott-e a bemenet olyan feszültséget, akár csak impulzus formában is ami az IC-nek árthatott. Ha megoldható, próbáld ki egy másik műveleti erősítővel is.
Ha jobban bele kell mélyedni, linkelj be egy számodra szimpatikus kapcsolási rajzot, hogy a pozíciószámokra lehessen hivatkozni.
(#) mylansmeister válasza reloop hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Szia a hàz kapcsolatban van a jelfolddel erdekes mod en probaltam mindent elszeparalni egymastol. Az Alu profilon levo 6 tanto osszes laban merheto a tapfesz a foldhoz kepest. Ludwig fele kapcsolasom van,az Alkotós
(#) reloop válasza mylansmeister hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

A 46V ezek szerint testhez képest pozítív. Negatív táp, műveleti erősítő tápfeszültsége [4]; [7] hogy állnak?
Várj csak! T8 kollektorán milyen előjelű a feszültség?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2012
(#) mylansmeister válasza reloop hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Köszi, holnap lemerem megyek aludni mert reggel Koran kell kelnem
(#) compaqamplifier válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Nem írja a polaritást...
(#) Gránátalma válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

De a hangszóró befele mozdul.Nyilván egy pozitív impulzus kifelé mozdítja helyes bekötés esetén...

Áram nélkül dióda állásban lesd meg a végtranyókat a bordán, nem sípolnak-e véletlenül.
Gyanús, hogy mindegyiken egyforma a feszültség.
(#) compaqamplifier válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Lehet hogy fel is cserélte a hangszóró polaritását, én se tudom hogy is van most bekötve. egyébként végtranyó vagy műveleti erősítő fele van hiba ha - van a kijöveten.
(#) Gránátalma válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Érdemes pedig egy lassú impulzus sorozattal ellenőrizni a helyes bekötést, sokat jelent egy mélynyomónál, hogy épp szív, vagy fúj.
(#) compaqamplifier válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 18, 2012 1 /

Gondolom, de ez nem mélynyomó bár szerintem jó lehet a polaritás, mert nem vettem észre.
Egyébként én hangszórót sosem kötök vakon egy épp elkészült erősítőre.
(#) mylansmeister válasza reloop hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Szia a T8 emittere a földhöz képest negatív előjelű, viszont valamit összezártam a multiméterrel a műveleti erősítőn úgyhogy most már a negatív oldali lámpám világít, szerintem elszállt a műveleti erősítő??
(#) Doncso válasza mylansmeister hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Megjegyzem, hogy ha kiveszed a műveleti erősítőt vagy ha rossz, ami könnyen előfordulhat, mondjuk ha megemelkedik a tápja, szóval ha ezek fennállnak, akkor az erősítőd elbillen az egyik táp felé, ez is okozhatja a folyamatos tápot a kimeneten.
(#) hangszoros válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Ge Lee jól látja a kérdést! Az 50mA-es "A" osztályú meghajtó nem fejöstehén! Az áramkorlát is tud cifrákat tenni mikor belép! Ez a leggyengébb pontja szerkentyünek szerintem. A kereszvezetést nem is emlitvén. Ezt nem szeretik a hangszórók kivezetései sem! Főleg a magasasok. Még ehhez az aszimetrikus klipp. Jézus Mária.
(#) janika002 hozzászólása Nov 27, 2012 /

*

* Ez az aprónkba való!
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2012
(#) Moszkvai válasza Doncso hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Még szép, hogy halljuk! LT1028-as messze a legjobb! Rendelj mintát belőle az ingyé van!
Remélem majd meghallgathatom?!
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
(#) Doncso válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 28, 2012 /

Szereztem LT1028-ast és 1115-öst egy egy párat. Meglássuk mit mond. Természetesen meghallgathatod. Csak tudod, hogy van, munka munka munka....
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
Következő: »»   202 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem