Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem a dobozokkal van a probléma, hanem azzal az elátkozott kapcsolással.
Szűnni nem fog, ha dobozlás után került bele ez biztos. Sokat szórakoztam árnyékolással, aminek a vége az lett, hogy kikerült a trafó a dobozból, na az htékony volt.
Amúgy a trafó körül vaslemezek leföldelve jól dolgoznak. Ha a végpanel bemenetére kötött kábelt mozgatod üzem közben, akkor hallod, hogy erősebben, olykor gyengébben zajong. Én csak fadobozba építek már és még az is okoz furcsa jelenségeket..
Kipróbáltam mozgattam a vezetéket de semmi változás,a trafó körbe van lemezelve.Hiányzik a toroid felső takaró lemeze lehet ezért zavar.Nagyon oda kell figyelni csak akkor hallani a berregést de a fülem már ráált igy zavar.
Ha lerajzolod a jelenlegi kábelezést (mi honnan, hova megy) akkor tudok segíteni abban, hogy hol alakulhat ki a brumm.
Ennyi van
Szia! Azokról az összefűzött 4700µF kondenzátorokról van szó?
Nem mai daraboknak néznek ki, lehet vesztettek a kapacitásukból, ezért sülnek ki viszonylag gyorsan. A kondenzátorok összekapcsolása nálad nem az igazi. Erről beszélgettünk már több munkád kapcsán is. Az egyenirányító után mikor rákötöttél az első kondenzátorra, csak onnan, közvetlenül a kondenzátor lábától viheted a következőre, és így tovább. Az teljesen helytelen, hogy a tápfeszültség csillagpont szerűen "elmegy látogatóba" a pufferhez. A mégoly vastag vezetéken is feszültségesés jön létra a töltés pillanatában folyó igen jelentős áramtól. A szűrés így tökéletlen lesz. A transzformátortól a pufferig tartó vezetékeken másodpercenként 100 alkalommal jelentkezik ez az előbb említett áramlökés, mely akár kapacitív, akár induktív módon hathat az erősítőre. Nemcsak a jelkábelre, hanem akár az erősítő alkatrészeire, vagy vezetősávjaira. Ezt a kábelszakaszt először is célszerű a lehető legrövidebbre kialakítani, valamint a transzformátorhoz hasonlóan mágneses szempontból árnyékolni. Itt megfigyelheted hogyan oldottam meg ezt egy vaslemezzel.
A jó öreg quad.Ha lesz rendes pufferem rendesen megcsinálom a kábelezést.A kondik 1986-ak.Sajnos a sorba kötés miatt sokat nem tudok kezdeni
Ha lekötöm a bemeneti vezetéket a panelről és elviszem onnan, akkor is kerreg.
Nálam is hasonló elven van a hibrid mint reloop-nál. -Teljes takarás a szórások rövidre zárása kell a művelethez..
Nálam két darab toroid is bent van abban a ketrecben. A több csillagpont alkalmazása nagyon nagy előny. Érdemes megfontolni. Ebben a zizegésben van mélyszerű búgás is, vagy csak felső tartományra hat ki? A fém doboz nem lehet probléma, nálam is teljes csend van a hangsugárzókra rámeredve, -pedig itt jó pár csillagpontot kialakítottam a csöves hajtás és az egyéb segédfeszültségek véget. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Szevasz blasz, na még mindég azzal a végfokkal szenvedsz?, és ha a végfok bemenetét kötöd le a testre akkor is búg?.
Inkább olyan mély-középhang tartományban perceg.A Tiedtől kb.50év távolságra vagyok az remekmű
Az elvet azért lerajzoltam.
A védelmek, a hangsugárzó kimenet, a végfokmodulok, külön-külön kapnak testet a puffer elkok pontjáról? Reloop említette a hibát az elkok összekötésénél. Ésszerűen hangzik , -az asztalon is ezzel a pufferhálózattal volt próbálva? -Ha igen akkor elvileg csendesnek kell lennie dobozban is.
Egy pontos földkábelezési rajz segítene a végfokodról. A képekről sajnos szerintem nincs olyan ember a talpán aki pontosan átlátná. Csak te ismered.. A nyugalmi áramfelvétel sem lehet gond. Nálam is 300mA / modul az áramfelvétel a félvezetős részben. Nem vagy 50évre, én csak így fértem el a dobozban, -semmi többről nincs szó. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Igen külön mennek a testek a kimenetre,nem ezzel a pufferörülettel megy hanem ugyan ilyen tipusú 6db, csak nem kell sorba kötni ott 55v +- avval próbálok,a dobozba 70v +- van azért kötöttem sorba.
Ez lesz akkor a baj, a sorba kötések kivitelezése..
A kondik eltérő esr értéke is a soros kapcsolás esetén még rosszabb lesz csak..
Köszönöm hasznos ugyan így van bekötve a puffer, csak nem jol vettem le a feszt róla ezekszerint. De cserélni kell mert igy még kevés is 7000uf körül van 2x
Az egyes drótok sorrendiségét figyeld meg, még máskor máshol jól jöhet.
Nem hiába jutottál olcsón azokhoz a kondenzátorokhoz, olcsó húsnak...
Ami az asztalon van 6db ugyan ez hegeszteni lehet róla,de igazad van,1500Ft volt 25db annyiért nagy kár nem ért.Akkor még nem gondoltam hogy 60v felett kellene használni.Lesz vele valami.
A képet lementettem hasznos,mint minden amit küldesz
Az a probléma, hogy nem a puffereddel lesz a baj, folyamatosan követem a problémáidat, és (nem kárörvendően) jókat mosolygok, de csak azért mert előttem van a fejem, amikor ugyanezekkel a problémákkal szívtam, mint amikkel most te, szinte ugyanígy. Kb akkora volt mint egy görögdinnye. Emlékszel még az elején említettem neked, hogy valamiért ezzel a kapcsolással mindig baj van. Próbálj meg valamit. Lehet badarságnak hangzik. De nálam ez csendesítette el. Válaszd szét a jelföldeket egymástól és a csillagponttól is. A két jelföld ne érjen össze. Nekem (mivel ha bármilyen eszközt dugok rá közösödik a jelföld) úgy lett megoldva a végén, hogy az egyik csatorna jelföldjét egy kondival kötöztem a hátlapon lévő RCA csatihoz.Tudom sufni, de ha összeért a két erősítő jelföldje, akkor (most is itt van a fülembe) búgott, nem is búgás, mert az mélyebb, ez ilyen .. na nem jut eszembe, mihez hasonlítsam, de tudom hogy tudod. Akár mit csináltam ez ott volt. ha pedig a jelföld hozzáért a csillagponthoz, na akkor meg még rosszabb lett. Próbáld ki.
Köszönöm, megpróbálom,nálam a jelvezeték mind két pontja levan választva csillagpontról,szigetelt 6.3jack bemenet,és két poti van igy mind két panel külön külön vezetékkel van kötve.Annyit teszek majd még hogy rákötöm az asztalon levő trafót a dobozolt végekre,nem e a trafó a hunyó.A zaj tudom milyen mint a régi tévék alapból morogtak egy kicsit.
Ha már vagyok kérdezném hogy a becsatoló kondi értékén érdemes változtatni?Kevés kapcsolásban láttam ekkora értéket 220nf.Most készül az utolsó 2 darab ebböl a kapcsolásból aztán valami "hájend" -et szeretnék kitünő minőséggel,ha van ilyen. Hajt a kíváncsiság kipróbálom koax vezetékkel,még a Duna tv-ből maradt pár méter profi videojel kábel az rendesen fémhálós árnyékolással van. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
Sziasztok most elkészült a következő végpanel ugyan az mint eddig,itt az asztalon semmi a világon zaj nincs se percegés se semmi.Persze zárt bemenettel.A vezetékelés ellenére
Ha a gyakorlatban is így van kébelezve, akkor nem csoda, hogy brumos. a kondenzátorknak szó szerint sorban kell lenniük. A 0 vezetékeit úgy kösd be, ahogy a +- tápnál is van y elosztásban.
Úgy van sorba kötve hogy a fesz miatt kellett,az elkó 63v a fesz meg 70v
Akkor ezek szerint semmiféle kontaktusban nincs egymással a két jelföld? Akkor az jó. A csillagponhoz sem ér hozzá. A koax kábel jó ötlet, az még ami nekem sokat segített, illetve nem pont koax, hanem voltak ezek a BNC -s háló kábelek pc-hez, tudod a régi hálókártyára gondolok, na azok nagyon jó kábelek, mert fémhálós nem réz mint a mostani árnyékolt kábelek, mert mint tudjuk a réz rádiófrekisen a fém hálós meg mágnesesen árnyékol, ezért nekem nagyon sokat segített, a rezet megszórta a trafó, és azért pörtyögött, mint a régi tv, jól mondod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |