Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én éneklek is, de ezt a környezetem nem tolerálja
Mor ve ötesi
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Linkelni is tudni kell. A http után hiányzik egy : .
Sziasztok!
Valaki hátha tud segíteni... Még mindég az RC autó val vagyok elfoglalva... Azon belül az irányváltó, valakinek nincs valam ijó ötlete? miből lehetne alkotni? Leg jobb egy Quad irányváltó lenne, de nem tudok szerezni csak újat, ami elég borsos.. Vajon mi lehet benne, vagy honnan lehetne egyet újítani?
Szia! Az elvet leírom, hátha az közelebb visz a megoldáshoz.
Látom bolygóművet már készítettél, azzal nem lesz gond. 1. A motor hajtja az egyik tengelyt, a bolygóház szabadon elforog -> üres. 2. A bolygóházon egy csúszó-gyűrűt kell leleményesen elhelyezni, mely akár egy golyó benyomásával, akár durvább eszközzel a bolygókereket reteszeli -> előre menet. 3. A csúszógyűrű a bolygóházat a vázhoz kapcsolja, azaz megállítja -> tolatás.
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod, de valahogy nem értem amit írsz, lehet hogy csak én vagyok fáradt.. egy skiccet tudnál adni róla?
Off illetve on. A'la Móricka.
Fürdés közben gondolkodtam. Eszembe jutott egy ötlet. Kell két ellentétesen forgó tengely. Ezt ha lánccal hajtod meg a motortól, akkor egyszerűen megoldható. Két tengely egymás mögött, rajta a lánckerékkel. Első lánckeréken alul vezeted el a láncot, majd felül megy a másodikra. Ezzel a két tengely ellentétes fordulatú lesz. Innen már csak a menetiránynak megfelelően le kell venni a hajtást. hajtás levételt a tolókerekes váltó elvével gondoltam. Két behajtó tengely végére két fogaskerék, persze nem egy síkon. Kihajtó tengely egy bordás tengely, melyen egy fogaskerék tud tengelyirányban elmozdulni. Ha ezt eltolod pl egy szervó segítségével az egyik fogaskerékre, akkor van előremenet, ha egyikkel sem érintkezik, akkor üres, ha a másodikkal kapcsolod, akkor hátramenet. Gyorsan rajzolok is egy skiccet.
A bordás tengely nem is kell, elég a tengelyen egy ékpálya, benne egy ékkel. A fogaskerék pedig az éken csúszik el, viszont az ék biztosítja a hajtás átadását. Lehet 2-4 éket is használni és akkor nagyobb erőt is át lehet adni. A tengelyen 90 fokonként egy ék, ez még nem is bonyolult, egyszerűen belemarható a tengelybe.
A lánc sem kell, mert ha két egymásba kapcsolódó fogaskereket használunk azok ellentétes irányba forognak. Ha nem egyforma fogszámúak az előre és a hátra fokozat különböző áttételű lesz.
Igen erre is gondoltam, de ha úgyis lánccal jön a hajtás a motor felől, akkor talán így egyszerűbb. A lánckerékkel is lehet a hajtást befolyásolni és talán egyszerűbb, mint a fogaskerekekkel. Itt csak egy lánckerék csere és kész a módosulás, fogaskeréknél meg tolni kell akkor a tengelyt is, plusz a foghézaggal játszani, hogy jó legyen.
Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
Ricsi, ez a megoldás egyszerűbben kivitelezhető mint a másik, de az sem rossz ötlet!
Egészen véletlenül nem volt ma valaki kémia OKTV-n? Utsó feladat elég brutál volt...
Mivel lomtalanítás topic már nincs ide teszem, háta érint valakit. A XI. kerület Előpatak utcai szelektív gyűjtő mellett ki van téve egy Sony TV. Jó nagy képcsöves, szürke dobozos ránézésre sztereó. Ha valakit érdekel tíz perce láttam.
Most jártam megint arra, már nem aktuális.
Ha ott laknál, akkor haza vihetted volna és akkor tőled viszi el valamelyik tagtárs.
Sajnos csak dolgozom arrafelé. Macerás dolog lenne hazahozni, aztán itt várni kell-e valakinek. Már ajándékoztam el a tagtársaknak néhány dolgot az itthoni készletből, de gyarapítani ilyesmivel nem szeretném.
Alig használt feleségemet Babettára cserélem. A viccet félre téve: nekem is akadnak itthon dolgaim, amitől gond nélkül megválnék.
hirtelen ötlet : ( bocsi ha már megvalósult valamilyen formában )
Nyissunk-e egy topicot ahol feldobhatnánk az ingyen elvihető (nekünk feleslegessé vált) holmijainkat ?
Támogatva.
Orion márkájú divx-es dvd lejátszó elvihető. Gyakorlatilag semmit nem játszik. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
Nekem is volna időnként oda felajánlható holmim. A padlás tele van ilyesmivel, amit az elmúlt harminc évben begyűjtöttem, hogy jó lesz az még valamire.
Nálam pont ezért van lecsavarozva a padlás ajtó! Amit úgy gondolok , hogy oda feltennék akkor rögtön elajándékozom. Mert ami egyszer a padlásra felkerül az onnan talán soha le nem jön.
Szüleimnél laktam akkor a Garázst pakoltam tele. Édesapám kérlelt, hogy tegyek rendet a garázsban mert dolgozna de nem tud. Én persze halogattam. Mert ugye lustaság fél egészség. Aztán egy hét után egy reggelen hatalmas puffanásra ébredtem. Édesapám elkezdte a kipakolást. És a tévével kezdte. Kidobta a garázs elé a betonplaccra. Egyébként nagyon nyugodt és türelmes. De már elege lett. Aztán 2 Skoda Pickupnyi kütyüt ajándékoztam egy barátomnak. A maradéktól már elfértünk. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
Ez így van sok olyan holmi akad, amit egy adott pillanatban értékesnek találtam, de aztán csak lom lett belőle. Húszon évesen még aktívabban forrasztgattam és gyűjtöttem a különféle holmikat. Mára van egy-két köbméternyi lom, amiről csak halvány emlékeim vannak mit is tartalmaz. Vagy hogy ami az emlékeimben van az megvan-e még. Ezért aztán több órás turkálással találok olyan dolgokat amiket régebben szerettem volna meglelni, de akkor nem sikerült. Az a dolog amit éppen aktuálisan keresek szinte sosem kerül elő.
Megtanácskozzuk a moderátor kollégákkal és az oldal tulajdonosával, és pozitív döntés esetén létre fogjuk hozni. (Természetesen a döntésről referálunk Felétek is.)
Valaki árulja már el, hogy miért akarja ma már szinte minden oldal a telefonszámomat ás az összes személyes adatomat benyelni? Mert most itt is valami baromság jelent meg, hogy adjam meg a számomat különben már egy lejárt hírdetést sem lehet érvényteleníteni.
Semmi durva szót nem használtam, de választ sem kaptam a miértre.
Semmiféle választ nem adtál, csak azt, hogy nem "kötelező itt hírdetni" ez nem válasz..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |