Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1177 / 2499
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Szia megpróbáltam amit mondtál de beállíthatatlan lett az egyenfesz,ezért vissza került a 100k,de megkapta a kondit párhuzamba.A többit amit csináltam a hangjának tett jót nagyon és nem érzékeny most annyira.Amit olvastam a quad leírásában,a gerjedésről itt nem lehetne alkalmazni?
A végtranyók B-C lábai közé 1-4.7nf kondi.Azt irták megszűnt a gerjedés.
(#) reloop válasza nemethjani hozzászólására (») Nov 21, 2012 / 1
 
A upc1237-t [IC902] nem ismerem kellő alapossággal. A 4-es lábán mérj feszültséget testhez képest, hogy legyen valami információ R923 szerepéről. A CN906 "RELAY" csatlakozójába 12VAC pozitív félhullámot kéne küldeni, de a dokumentáció alapján ennek megoldására nem tudok javaslatot tenni.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
A T1 és T2 bázisához kapcsolódó - korábban 100k ellenállásokat - egyszerre csökkentsd és azonos mértékben, akkor kézben tartható a kimeneti DC.
Amit a QUAD-ról olvastál az egy egészen más probléma, ilyen szempontból nincs a topológiák között átjárhatóság.
Ne tartson semmi vissza a kísérletezéstől, csak áramkorlátozó használatáról ne feledkezz meg.
(#) Szaki81 hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Sziasztok! Kicsit amatőr vagyok segítségre lenne szükségem.
Az EA 6383S-ben kellene ballans potit cserélnem,de nem tudom milyent rendeljek bele valaki?
Előre is köszi Üdv:Tomi
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Köszi rajta vagyok, áramkorlatozónak,egy egyszerű izzót használok primerbe,és sokkal kisebb feszű trafóval üzemeltetem a kisérlet alatt,2x28vDc.Az előző 100k helyett most 22k van betéve,a kimeneti Dc állitó trimmerje már 480r nél van,az eredeti 2k7 helyett az ellenállás csere óta.Most nem tudtam már beállítani a kimeneti Dc-t,260mV lett a legalsó érték ezért került vissza a 100k.Holnap folytatom a kísérletezgetést.A hangja már rendben,még egy kicsit tompítunk rajta és talán kész,többet nem csinálok ilyen kapcsolást.Jöhet az újabb....
(#) Tiggey válasza reloop hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Üdv! Az az ic egy hangszóróvédő IC. Valószínűleg ott a hiba, hogy kell neki AC feszültség a trafó szekunderéről közvetlen. Az hiány végett az életben nem fog bekapcsolni, ugyanis koppanásgátló is egyben. A bekeretezett csatlakozón is van egy AC feszültség átvezetés.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) reloop válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Szia! A működőképesség ellenőrzése céljából fel lehetne húzatni 1-2V-ra, azért kértem egy tájékoztató jellegű mérést a 4-es lábról. Ha eddig sikerül eljutni, akkor már csak egy dióda kell valamelyik szekunderről. A 12VAC-t az adatlapból kerestem vissza a 4,7k ellenállás alapján.
(#) silkdress hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Üdv! van egy SABA MI 215 ös erősítőm, ami ha tápot kap az egyik ellenállás füstöl.. a kapcsolási rajzon bejelöltem az ellenállást, tudja valaki, hogy mitől lehet ez?

09.jpg
    
(#) tenke hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Sziasztok!

Közeleg a karácsony és meg szeretném lepni anyukámat egy erősítővel! Bluest, nép, és könnyű rock zenét hallgat. Mit gondoltok milyen erősítőt lenne érdemes készítenem neki? 2.0-ás vagy 2.1-esre gondoltam.
* ezt így kimondani de sajnos az anyagi keret nem túl nagy, viszont van otthon egy rakás alkatrészem, trafóm.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) reloop válasza silkdress hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Szia! Milyen értékű, és pillanatnyilag mekkora feszültség esik rajta? Egy rövid méréssel állapítsd meg!
(#) silkdress válasza reloop hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
kb 80V és 100ohmosnak kéne lennie , most kb 500ohmos, a főbiztosítékot is kiégette..
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) silkdress válasza silkdress hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
vagy 5 kohm, mikor mennyi...
(#) blasz hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Sziasztok,tudom nem teljesen ide való,de megcsináltam az első koppgátlómat légszerelve, amennyire lehet rendbe tartva az alkatrészeket,és a szerelő állványomat amit barkácsoltam,régi lemezjátszó tányérból,egy régi gömbfej,és egy nagy csipesz.Billen fel-le és forog minden irányba.
(#) reloop válasza silkdress hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
A pozíciószámokat nem tudom elolvasni. A PNP végtranzisztorok bázis-emitter diódái vagy emitter-ellenállásai szakadtnak néznek ki. A biztosíték kiolvadás miatt valamennyi végtranzisztort ki kell mérni, mert valahol zárlat is van közben.
(#) silkdress válasza reloop hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Hol nem szabad a tranzisztorokban rövidzárnak lennie?
(#) reloop válasza silkdress hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Itt utána nézhetsz. Javaslom vonjál be jártas ismerőst, +/-40V-os erősítő javításon elég kockázatos az alapokkal ismerkedni.
(#) Szaki81 hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Sziasztok! Kicsit amatőr vagyok segítségre lenne szükségem.
Az EA 6383S-ben kellene ballans potit cserélnem,de nem tudom milyent rendeljek bele valaki?
Előre is köszi Üdv:Tomi
(#) szamóca válasza Szaki81 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Az eredeti 2x22kOhm A lineáris karakterisztikájú, 5mm lábkiosztású, ami kapható is. A gond az, hogy ritka a Videoton 4mm-es köszörült szárral kompatibilis poti.
(#) marthfew hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
Sziasztok!

Lenne egy Juster 3D-168D típusú 2.1es hangfalszett. Haverom küldte el hogy nézzem már meg mi a gondja mert nem szól. Gyors szétkapás után egyből szemembe ütött a hiba. A betápon a graetz után lévő kondi, ellenállás meg egy dióda pukkant ki. A kondival meg a diódával nincs is gond de az ellenállás értékét nem tudom leolvasni a szenesedés miatt... Valaki nem találkozott véletlen ilyen vagy hasonló erősítővel mert a google-n semmit nem találtam róla. Amúgy az ellenállás R26 névre hallgat
(#) reloop válasza marthfew hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Szia! Rajzold le az égett ellenállást tartalmazó áramköri részletet. A dióda része volt a graetz-nek, esetleg zener volt? Fotózd le, ha segítség kell a funkció felismerésében!
(#) janika002 hozzászólása Nov 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Most szeretnék trafót csináltatni az épülő végfokomhoz!Az elektoros PA-300-at építem de szerintetek mekkora toroid kell bele!A doksiba 625w-ost ir monóba mi a francnak kell ekkora szerintetek!Csatolom ha esetleg valaki nem ismeri!A puffer 2x40000mikro!És szerintetek hol érdemes csináltani!
(#) marthfew válasza reloop hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Holnap rakok fel képeke köszi előre is
(#) Ge Lee válasza janika002 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Leginkább sehol ha megnézed pl. ezeket az árakat. Vagy vegyél használtan, vagy ennél jóval kevesebből megvan egy kapcsolóüzemű.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
S ha hozzátesszük azt, hogy audiominőségre nem is nagyon tudják megtekercselni.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Olyanra nem tudom miként kell tekercselni (talán nem jobbról balra hanem balról jobbra :dizzy, de biztos úgy van ahogy mondod.
(#) szamóca válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Nekem ezidáig, csak zümmögősre tekercseltek, még akkor is zizegős volt amikor háromszoros impregnálással készíttettem el. Volt Szegedi mérnök kolléga, aki svájci műhelyben tekercseltetett méregdrágán, gondolván ott jobban megcsinálják. Az sem jött be, sőt miután írt nekik, az volt a válasz, hogy nem adta meg a kritériumok között a maximális zúgási paramétert.
(#) Ge Lee válasza szamóca hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Csináltak pedig az országban nagyon jó minőségű toroidokat (400VA 7mA-es nyugalmival a névleges gerjesztésen), de hát az ilyen helyeket be kellett zárni. Ezért is jobb ha mondjuk 50kHz-en megy egy trafó, az egyrészt nem fog zizegni, másrészt meg tudom csinálni magam, itt az asztalon.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Elektris 2000-el maximálisan meg vagyok elégedve. Bármilyen trafót megoldottak eddig.
Mindent tudnak, nagyon rugalmasak, persze itt is meg kell adni amit szeretnél, pl. hogy, kimondottan audió célra kéred. És az ár is bőven átlagos!
(#) agressiv válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
Én toroidra kézzel tekertem szekundert megfelelően kibélelve és azzal nem volt gond.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
(#) elek tron válasza janika002 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /
 
nyugodtan tekerd meg bármire ami van._audiora tekerés létezik de azt csak kimenötrafonál alkazmazzák. (egy sor ez egy sor az) ha ei magra tekeresz célszerü egy 1mm vastag vaslemezzel árnyékolni a vasat. szorosan kell tekerni akkor nem zizeg. a 2x40000uf bizony kell. _meg valami izmosabb graetz. ez egy nagyon szépen kidolgozott kapcsolás. a végtranyok helyett használhatsz komplementer feteket is. ha kapsz. én a helyedben nem kettöt hanem négyet csinálnék megy egy aktiv crossowert ugy 600hz frekivel. biztos nem csalodnál.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
Következő: »»   1177 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem