Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon jól látod a problémát és a megoldást. A GOTO felejtendő. Ha csak nem -> GOTO end.
Ha nagyon GOTO-zni akarsz akkor: GOTO a b: Return . . . a: végrehajt GOTO b
Szia!
Jó lesz a 18F2550 helyett. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Kösz a választ. És kibírja majd a 12V Vpp-t is?
Úgy tudom 13V kellene a programozáshoz. A MAX. 13,5V
Ez a pontos érték: Voltage on MCLR with respect to VSS (Note 2) ......................................................................................... 0V to +13.25V Note2: Voltage spikes below VSS at the MCLR/VPP/RE3 pin, inducing currents greater than 80 mA, may cause latch-up. Thus, a series resistor of 50-100Ω should be used when applying a “low” level to the MCLR/VPP/ RE3 pin, rather than pulling this pin directly to VSS. Internal Program Memory Programming Specifications(1) VPP Voltage on MCLR/VPP/RE3 pin 9.00 — 13.25 V Tehát elég lesz a 12V A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Rendben köszönöm, akkor átírom az összes problémás rutint...
Oké, köszi! Tehát, ha jól értem, ráengedhetem a 12V-ot a 18LF2550 Vpp lábára.
Nézem a különbséget:
Standard devices with Enhanced Flash memory, designated with an “F” in the part number (such as PIC18F2550), accommodate an operating VDD range of 4.2V to 5.5V. Low-voltage parts, designated by “LF” (such as PIC18LF2550), function over an extended VDD range of 2.0V to 5.5V. Szerintem ennyi. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Szia!
Beprogramozva, kipróbálva PICKit2 panelben. Megy.
Kedves Hozzáértők!
Kellene működnie az 5V-os kijelzőnek egy 3.6V-on meghajtott PIC-en? Bármit teszek meg sem mukkan... Ledek villognak szépen, ahogy szeretném... Brrrr Help!
Üdv, van egy .hex file-m és pic16f628 ra van írva, ezzel az a gond hogy nekem csak 627-es van amin persze nem fut a program, valaki tudna annyit segíteni hogy átírja hogy menjen rajta? Ha kell akkor az eredeti oldalt is be tudom linkelni.
A forrás kellene, azt esetleg át lehet írni. A hexet nem.
Egyaltalan belfer a ´F627-be? Elvileg egyforma a ketto, csak a programmemoria merte nagyobb a ´F628-nal. A programozo SW-nel meg lehetne nezni hogy mekkora a HEX merete. Amennyiben nagyobb mint 1 kw akkor csak a batyuskaba fer bele. Vagyis ha az utolso word cime nagyobb mint 0x3ff akkor ´F628 a megoldas.
Bocsi gondoltam h kellett volna, csak siettem. Egy link ami letölti a forráskódot. Szerintem bele kell férnie a 627-be, nem egy bonyolult program, csak pár ledet vezérel. Ha valaki átírná nekem azt nagyon megköszönném.
Idézet: Igen.„Kellene működnie az 5V-os kijelzőnek egy 3.6V-on meghajtott PIC-en?” Idézet: Az LCD modult vagy 5V-ra kell kötni, vagy a kontraszt lábra negatív feszültséget kell kötni (vagy töltéspumpával, PWM-mel kell előállítani).„Bármit teszek meg sem mukkan...” A probléma gyökere az, hogy az LCD vezérlője elmenne 3,3 V-ról is, de a VCC és a kontraszt láb közötti feszültség 4 - 4,5 V-nál nem lehet kevesebb - ha látni akarod a kiírást.
Én megnéztem a winpic800-ban: 0x0639-en van az utolsó adat.
A programot nem úgy értettem, hanem amit a ledekkel csinál.
kistee: akkor azt jelenti hogy nem fér bele, ugye? Pedig erre nem akartam költeni, 627-böl több is van.
Átkötöttem 5 voltra... de ha 5 Volt a display VDD-je akkor a vezérlöjelnek elég a pic vdd feszültsége?
Idézet: „ha 5 Volt a display VDD-je akkor a vezérlöjelnek elég a pic vdd feszültsége?” Igen, legalábbis az általam eddig kipróbált vezérlőknek eddig elég volt. Viszont arra ügyelni kell, hogy vagy ne legyen visszaolvasás, az LCD foglaltság ellenőrzésére (W/R láb legyen fixen földre kötve!), vagy pedig 5 V-ot toleráló PIC bemenetekre legyenek kötve az LCD adatvonalai. U.I: Az E-bay kínálatában lehet kapni 3,3 V-os LCD-t is. Különös ismertető jel, hogy a kis IC ( a képen U3) be van építve. Gondolom, ez a töltéspumpa a kontraszt feszültség előállításához. Az 5 V-os példányokon az IC helye üresen van hagyva. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Szerintem nem kell átírni semmit...
Az asm forrás fájlt (pwmc_main107.asm) megnyitva, a program fejlécét érdemes lenne elolvasni. A szerint a kód működik 627A/628A és 627/628 al is. Csak a fordítás előtt az MPLAB ot be kell állítani a használt kontroller tipusra. És ha jól értelmezem akkor a "pwmc_SeqData.inc" eltávolítása esetén belefér az F627 / F627A 1K ba is.
Értem ez alatt, hogy a program elejéről kiveszed azokat a sorokat amik nem a F627 re vonatkoznak.
...és a helyükre illeszted a 627 re vonatkozókat mert azok meg hiányoznak... , a leírás ellenére. Nincsenek megadva a F627 re vonatkozó direktívák, ezért nem megy a kód az F627 esen.
Ha viszont valóban egyforma a két kontroller (F627/F628) a memória méretén kívül, akkor elméletben elég kivenni minden mást az F628 direktívákon és config word on kívül, és akkor belefér az 1 k ba a program.
Szia!
Idézet: „És ha jól értelmezem akkor a "pwmc_SeqData.inc" eltávolítása esetén belefér az F627 / F627A 1K ba is.” Beleférni bele fog férni, de men csinál majd semmit sem, ugyanis ebben az állományban van leírva, hogy hogyan is villogjanak azok a led -ek. A "pwmc_SeqData.inc" állományból töröld / kommentezd ki a "Seq 13" -at és az azt követőket. A pro481v207.asm pedig cseréld le az itt levőre. Fordítsd le .... Belefér a 16F627(A) -ba, de kevesebb szekvenciát fog kezelni.
Huhh, köszi. Igazábol felét nem értettem merthát elég kezdő vagyok ebben a témában, nincs hozzá programom és erre a gépre nem is tudok leszedni. Ahogy láttam nem tűnik ez nagy munkának, valaki tudna nekem foglalkozni vele kicsit? hogy nekem már csak beégetni kelljen? Köszönöm menyus-nak is.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Egy MpLab -ot csak fel lehetne tenni valamilyen gépre....
Ezt sikerült beleégetni, de vagy a program vagy az áramkör nem jó. Szóval így nem megy...
de mégegyszer megpróbálom összeépíteni de ha nem lesz jó akkor a program vagy a mikrovezérlő nem jó.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, tökéletesen működik az áramkör és a program is.
Szia,
Látom már megoldódott (tad.. ) Én is próbáltam még este csak nálam nem fordult le a kód mert nem találta a .inc fájlokat a megadott fájl nevekkel. Épp most akartam átnevezgetni őket. A "pwmc_SeqData.inc" - ből pedig végül nem töröltél semmit ha jól láttam...Hiába, aki tud az tud... A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
...csak ki kommentezted..sorry, ezt benéztem. Jegyzettömbben néztem meg hirtelen és ott ugye nem láttam a színeket (meg a pontosvesszőkre nincs mentségem. ) Ez van amikor a reggeli KV előtt ülök le a gép elé...(no meg úgy általában is.. )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |