Fórum témák
» Több friss téma |
Megoldódott!
A "Chip beállítása" be volt kapcsolva és volt egy C betét: osccon=0x70;//8Mhz ansel=0; Ezt töröltem. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Ha nem pipálod ki, akkor nem fordítja bele a configurációt a hex-be és nem fog futni a program. Arra kell figyelni, hogy ugyanaz a PIC legyen kiválasztva a konfigurációs ablakban, mint amire programot írod.
Köszi hogy segitettélNem olvastad a topic cimét?Van olyan a programban hogy c. beillesztése igy nem feltétlenül kell tudom c-ben programozni
Nem kell tudnod C nyelven programozni, de programozni tudnod kell, ami szinte ugyanaz! A Flowcode része a C blokk, tehát nem árt, ha az is megy...
Most bepipáltam és csak a Port B 4-et állítottam át Digit I/O-ba.
18F2550 Hiba nélkül lefordult. Megy a PIC-be. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Eddig még nem volt rá szükségem,de nem vagyok ellene.Egyébként aki itt van nem biztos c-ben profi mert hát azért van itt.Pont azért csinálták ezeket a programokat LD micro,Parsic,Flowcode.....
Oké, de bekonfigoltad a PIC-et? Vagy van benne már egy bootloader? Mert ha igen, akkor nem kell bepipálni! Viszont akkor el kell tolni a kódott 0x1000-el!
Érdemes megnézni: C.
Nem ezért csinálták, de ebbe ne menjünk bele. Mindenki úgy használja, ahogy tudja. Én úgy használom, mint a Visual Studio-t, megkönnyíti a munkát. Legalábbb is eddig nem gátolt, hanem segített. De rengeteg esetben nem lehet megoldani normálisan C nélkül. Nem is lenne C blokk, ha ez nem így lenne.
Biztos érdemes megnézni3x irja ki hogyinternet explorer leáll,Nem sikerült visszajuttatni a következő helyre: webmaster442.hu. de viccnek nem rossz,biztos c-ben irtad
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Mindenki úgy használja ahogy könyebb nekiDe ha az inditó kérdésemre ennyien válaszoltak volna az többet segitene
Eltoltam és bepipáltam. Nem is megy. Az LCD-n a felső sor összes karaktere Fekete kocka.
Az a baj hogy ez nem vicc. Sajnos nem nyitja meg az internet expoler! Nézd meg ezt!
Ha bootloadert használsz, akkor mindegy, hogy bepipálod, vagy nem, mert ott a bootloader beállításai a mérvadóak, nem hagyja felülírni a konfigot.
Viszont az időzítések miatt be kell állítani az oszcillátor frekijét. Ha 20MHz-es kvarc van a 2550-en, akkor 48MHz-et kell beállítani!
Nincs bepipálva, 48MHz, 1000-rel eltolva.
Mégis ezt írja a letöltő: No address within range in file: Single OneWire_DS18B20_ 18F2550.hex. Verify the correct firmware image was specified and is designed for your device.
Te meg nézd meg eztEredeti kérdésemEgyébként köszönöm mindenkinek aki válaszolt rá
Az LCD-t melyik portra konfiguráljam? Most a B-n van nem ez a baj? A B4 port alapból nem analóg bemenet?
Hogy toltad el?
A fordító be kell állítsa a portokat, ha az fizikailag lehetséges. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Nem szeretem, ha szemrehányást kapok olyan dolog miatt, ami önkéntes. Meg lehet oldani, ha megismered az AD kommunikációját. Ez nem flowcode kérdéskör...
Linker/assembler paraméterek sor végén: -rb " 0x1000"
Tedd fel a hex-et, megnézem jó címre fordítja-e!
Sajnos nem. Nézd meg, hogy minden rendben van-e a beírással, nem tudom mennyire érzékeny pl. egy space-re a macskaköröm után...
A vicc az ha valaki még iexploret használ
Igen! Az volt. A " és a 0 közt volt egy szóköz. Az első 0 előtt. -rb " 0x1000"
Kiírta a Hello World-öt. Köszi a segítséget.
Nincs mit! Ki gondolta volna, hogy ez számít, én sem!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |