Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   100 / 361
(#) watt válasza kkrisz75 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Abban egyetértek, hogy nem kell túlbonyolítani a feladatot, azaz ha kijelezni kell, akkor nem számít, hogy 101, vagy 99ms, és az sem ha kimarad egy kijelzés. De ha ezt mérésre használod, akkor ez nem engedhető meg, akkor más megoldást kell találni, kifinomultabbat!
Tehát a "mindig" nem helyénvaló a mondatodban, el is hagyható, vagy úgy is kezdődhet, hogy soha nem kell túlbonyolítani. Ehhez persze fel kell ismerni a feladatot és ismerni kell a lehetőségeidet, már ami a PIC képességeit illeti...
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) pjg válasza watt hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ilyen kristály a világon nincs. Csak akkor miért lehet beállítani. Ez a Timer 2 bejött. Azóta is itt ketyeg mellettem.

Arra gondoltam, hogy egy óra kvarcot teszek a timer bemenetére. Az elég pontos lesz.

A Timer1-re csak 32768kHz-ez kvarcot lehet kapcsolni? 16F628A adatlapja szerin ez a jellemző, de min-max értéket nem találok.
(#) Sanyessz hozzászólása Nov 29, 2012 /

Hello mindenkinek
Flowcode 5-el már megy a PWM és a minden más megy kivéve lcd, az nem akar. Lehet h kicsit gyorsan küldi a PIC a parancsokat?? hogy lehet azt le lasitani? vagy a flowcode beállitja ezt a dolgot és nem kell vele foglalkozni?
(#) watt válasza pjg hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Jó kérdés, fejből nem tudom, nézd meg az adatlapban.
Miért kell neked 10ppm pontosság? Az órakvarcok ilyen pontosak, miért nem elég a 20ppm, amilyen egy jó minőségű 20MHz-es kvarc. Mit akarsz csinálni?
(#) watt válasza Sanyessz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Milyen frekvencián megy a PIC-ed és milyen frekit állítottál be a projectben?
(#) Sanyessz válasza watt hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

4Mhz belső oscilatorrol megy. A panelon már legalább 5x ellenőriztem a panelt és minden okés vele.

És a másik kérdésem?

A pic belső oscilatorról megy, ami 4MHz-ret van beállitva. A tesz kedvéért a kapcsolásra kötöttem egy ledet ami villog, és az hibátlanul müködik, de a LCD meg se nyikkan, csak egy sor fekete kocka.
(#) mrobi válasza Sanyessz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Odáig oké hogy beállítod hogy belső órajelről menjen. De be kell külön állítani az órajelet a programod részére! Ebből fogja tudni az időzítéseket kiszámolni. Valószínűleg ez nincs 4MHz-re beállítva. Ha jól tudom akkor a projekt beállításoknál kell keresni!

Ha nem hiszed el: csinálj egy olyan hogy 10 másodpercig világít a led majd 10 másodpercig elalszik a led. Számold meg hogy hány másodperc lesz ez a valóságban.
(#) Sanyessz válasza mrobi hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

10másodpercig világit 10-et alszik. Szóval ezek szerint minden ok az órajellel, nem??

És a másik kérdésem?

Másik beállitás nem találom seholse.

Az baj. Meg kell keresd. Milyen verziójú Flowcode-od van?
(#) kokozo válasza Sanyessz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ha 4-ed van akkor, nézet ->project opciók ott megtalálod.

Flowcode 5-öst használok, build/projekt opciok/ itt van órajel sebeség és szimulácio sebeség. Órajel 4 000 000Hz-n van, szimuláció sebesége -Amilyen gyorsan csak lehet- -re van beállitva. Igy kell?

Nem kell nekem 10ppm. Hanem azzal egyszerűbb az élet. Se perc alatt le lehet osztani pontos 1 Hz értékre, de nekem 100Hz kell. Végül is, mivel a 628A csak 20MHz ig hajtható, azzal lesz megoldva. Legalább "kitanulom" a szakmát.
(#) pjg válasza Sanyessz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Tedd fel a programot. Nézzünk bele.
(#) pjg válasza Sanyessz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Kontraszt beállítva? Lábak jó helyre kötve?
(#) mrobi válasza Sanyessz hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Igen így kell. A chip beállításnál beállítottad belső órajelre? Egy kapcsolási rajzot vagy képet rakhatnál fel. Lehet hogy a hardveres résszel van a baj!

Igen, ez jó beállítás. Tedd fel a jelenlegi programot, mert így mennie kéne!
(#) pjg hozzászólása Nov 29, 2012 /

1. Látjátok, hogy a Flowcode topic pörög a legjobban?  Persze csak azok közül amiket figyelek.  :-)

1Hz-et igen, de 100-at szintén nem...
(#) kokozo válasza pjg hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Persze mert szét offoljuk
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Ez így nem teljesen igaz ! Vannak trükkök amivel pontos megszakítást tudsz csinálni . Pl Én most írtam óraprogramot 4Mhz -s kvarchoz 1000hz a magszakítás , nyáron készült egy századmásodperces stopper az is "halálpontos"

Igen, írunk sokat, de nem mindenki olvassa...

Azért gondoltam, hogy a Timerre 3,2768MHz-es kvarcot teszek. Az 2 a 15. hatványyal osztható és pont 100Hz a végeredmény.

Ennyi erővel bármi előállítható bármiből, ahogyan korábban leírtam. Kérdés Flowban hogyan éred el...
De írd már le, hogyan csinálsz 2-es hatványos osztással 100Hz-et?
(#) Sanyessz hozzászólása Nov 29, 2012 /

Tessék ahogy kértétek, kapcsolási rajz és a projekt.

*A melléklet a sok hibája miatt törölve !
Következő: »»   100 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem