Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem az asm !
Steve
Te jó ég! Képes vagy ezt az alkatrésztemető TR909 klónt megépíteni?
Ha igen, sok sikert hozzá!
Miért ne lenne asm forrás. Csak unix -os sorvéggel írták...
Véletlen rosszat tettem fel először. Egyébként megépítem, kell! és olcsóbb mint az eredeti.
Steve
Sziasztok!
Próbálgatnék egy kis időzítőt össze rakni, elsőre dugdosós panelon. A nem megy. A pk2 látja a picet, programozza is, áttéve egy másik, kész panelba, fut a program rendesen (ez már csak egy ledet kapcsolgat, úgy átírva, hogy azon a vason is működhessen.), de a próbapanelon meg se nyikkan, kondik rajta vannak, reset lábon az ellenállás rajta van, már csak a tápot kapja meg, és egy led. A ledes lábon 1V körüli feszültséget mérek. 16F628-ról van szó. Szerintetek ilyenkor mi lehet a gond?
Sziasztok!
Egy-két hete kezdtem el tanulni a mikrovezérlő-programozást. A vezérlő belső működését már nagyjából értem. Viszont kicsit már elfáradtam a sok tanulásba, és ezért szeretnék kicsit pihenni, azzal hogy megcsinálnám a remélhetőleg közeljövőben használt égetőmet... Viszont ami fenn van nullárol a robotokig cikken égető, arra azt találtam hogy egyáltalában nem jó az áramkör... PIC-kel szeretnék foglalkozni, erre ezt az égetőt találtam(elvileg mindegyik PIC típusra jó): http://www.picnick.hu/icd2/icd2.htm Ez szerintetek jó? És miért van rajta ennyi mikrovezérlő???? És ezt hogyan lehet géphez csatlakoztatni? USB átalakítóval? NYÁK-ot hogyan tudok vasalni? Van erre tutorial valahol? Voltaképpen mit csinálok amikor rávasalom az áramkört? Hogyan működik ez? Bocs a rengeteg kérdésért de nem szeretnék hülye maradni :/ Válaszaitokat nagyon szépen köszönöm!!!
Szia! Külső vagy belső órajelet használsz? Nézd meg hogy a táp sínekben mindenhol megvan-e a kontaktus! Vannak olyan panelok ahol a tápok is el vannak még felezve!
Szia
Lehet, hogy bemenetnek van programozva a láb.
Szia!
Egy PicKit2-vel lényegesen jobban jársz! A itt kapcsolások között több klon is van. Ha szétnézel a Nyák készítés kérdések topicban arra a kérdésedre választ kap.
Most éppen belsőről megy. Tápot megkapja. Annyira egyszerű a kapcsolás, hogy ha ennél egyszerűbb lenne, már nem is lenne. Épp ezért nem értem.
Másik panelban működik. Tehát a program jó. A pic is jó.
Próbáld meg a panel másik oldalán összeállítani. Lehet hogy valami érintkezési hiba! A tép kondi milyen közel van? Esetleg egy képet is rakhatnál fel!
Köszönöm mps! Találtam is PicKit2-re linket:
http://wattmep.tvn.hu/PICkit2_W_klon/PICkit2_W_klon.html Amúgy ha megcsinálom ezt az égetőt, és mindent jól csinálok, akkor utána a beépített mikrovezérlőt hogyan programozom be?
Ahhoz keresned kell valakit aki felprogramozza vagy megépíted watt párhozamos égetőjét!
Nem tudtam most jobbat csinálni
Az ic tetején van egy 100n közvetlen a táplábakon, a csatinál is, és egy 100 mikrós is. Ez nem nagyon látszik. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
Idézet: „ez már csak egy ledet kapcsolgat, úgy átírva, hogy azon a vason is működhessen.”
Ez egy jó kérdés. Keres valakit a közelben aki beégeti neked. Persze ez az icd-nél is megvan.
Igen, mondjuk az sem látszik a led vezetékétől, ezen kívül már csak a táp van rajta, és a led, mind közvetlenül az ic lábainál, tehát nem használtam a tápsínt. A tápot mértem a lábon a tok mellett.
Ez azt jelenti, hogy van egy kész áramköröm ami egy futófény, a portb-n ledekkel, és más semmi, na azon próbáltam ki a programot és a picet.
Ha békés megyei vagy akkor beégetem neked. Ha messzebb akkor is, csak posta.
A képen csak kettő elektrolit kondenzátor látszik!
Na olyan nincs a közelemben:/ ... Tehát először vennem kell egy égetőt, hogy utána csinálhassak egy sajátot?
Somogy megye... :'D
|
Bejelentkezés
Hirdetés |