Fórum témák
» Több friss téma |
és mi lenne ha mondjuk autómotornak a dugatyúját felhasználnánk vagy erősebbre cserélnénk a főtengelyt meghagyni és áttétellel egy motorral hajtani ezáltal meglenne a sűrítés hidraulika nélkül is a végére pedig szűkítést és olcsóbb mint a hidraulika
Üdvmindenkinek.
Csak a karácsonyi nagy rá érésemben pakolgattam s kincset találtam it a kép ha esetleg valakinek segítség lenne prés építésében privátban megbeszéljük.
Sziasztok! Tudna nekem valaki küldeni e-mailben egy brikettáló gépről egy szerkezeti rajzot? Szeretnék én is csinálni egyet . előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv.
És mit szeretnél vele préselni és menyi pénzt szánsz rá ez nagyon fontos szerintem
tudna valaki küldeni egy brikettáló müszaki rajzot?
sziasztok
ki tudná megmondani,hogy 3000N-os kapuszárny nyitóból lehet-e házi brikettálót készíteni, birná-e a nyitó a tőmöritést.
Sziasztok!
Csak hangosan gondolkodom, de mivan ha nem hideaulikát használok? Mivan ha egy hajtóműves motort, és egy csigát használok? A végére egy hurkatöltő szerűséget? Hmm?
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Azt hiszem jó topicban vagyok.
A szakdolgozatom témája egy egytengelyes daráló tervezése brikettálóhoz. A dolgozatomhoz meg szeretném határozni a fellépő erőket, szeretném méretezni a késeket, tengelyt stb. Nincs véletlenül valakinek a témához hasonló anyaga vagy segédlete, amit el tudna kűldeni? üdv.: pabesz
Kedves Krisz
Én is a papirbrikettálás problémájával küzdök. Készitettem egy prést ami jo volna viszont a papir előkészitésével van gondom. Hiába áztatom be z iratmegsemmisitővel összevágott 4 mm széles csikokat nem igazán keletkezik belőle massza. Akár 2 hétig is áztathatom nem tudom te mit csinálsz, hogy masszát kapj. Kérlek válaszodban erre is térj ki. A csikokat össze tudom préselni de szerintem az égetésnél ez gond lessz. Üdvözlettel M.j. *
Szia! Magától nem is lesz belőle pép, fúrógépbe befogsz valami keverőszárat aztán azzal péppé turmixolod.
Jó műszaki érzékkel rendelkezőnek tartom magam,igy ha valaki a brikettgyártásban gondolkozik,szivesen összeülnék vele.
Sziasztok!
Az én ötletem és elgondolásom és már megvalósítása is folyamatban van:2db mia motor amiből az egyik a meghajtó a másik 1 kis átalakítással présdugattyú a dugattyúra hengerfej helyére préshenger.Kis anyagi ráfordítás szükséges meg persze esztergályos munka de elgondolásom szerint jónak kell lennie!
Meg kell határoznod, hogy mennyi anyagot mennyi idő alatt szeretnél ledarálni. Aztán pedig ki kell számolnod a vágó sebességet, majd pedig a darálandó anyag szakítószilárdságának segítségével tudod a kést méretezni.
Sziasztok!
Bátyámnak van egy asztalosműhelye, és szeretné a melléktermékként létrejött forgácsot (nagy része durva, ami kijön a gyaluból) használni tüzelésre. Az lenne a kérdésem, hogy csak szorítással, max vízzel összeragad a forgács? Láttam itt, hogy sokan megbolondítják valamivel. Ez kötelező, vagy csak a minőség javítására szolgál?
A forgács csak igen nagy nyomáson ragad össze. Szerintem a víz csak a papír brikkettálását segíti.
Ha asztalos akkor keverjen, hozzá egy kis enyvet vagy kazeint és az majd összefogja.
De én pl. a világ legegyszerűbb brikettálását használom. Fűrészpor bele egy eldobható PE szatyorba, jól megtöm és a 2 fülével összekötöm, majd így egybe repül a kályhába. Évek óta jól bevált brikett. Egy dologra kell odafigyelni, hogy előtte legyen jó sok parázs.
helló.
a dugattyús brikettáló gyári vagy házilag osszerakott(másolt)technika?
Sziasztok! Milyen adalék kell ahhoz,hogy a fabrikett összetapadjon?
Elég nagy nyomás esetén nem kell semmi egyéb.
Ha rövid akkor azt teheted hogy 2x préselsz. megtöltöd préselsz újratöltöd megint préselsz. macera de ha nem akarsz költeni más nincs. esetleg a második töltés előtt berakhatsz egy fém lapot. 2 briketed lesz egyből.
Engem is érdekelne egy házilag elkészíthető papírprés/pelletgép. lényegében csak a prés érdekelne. a többit meg tudom oldani kézzel. De a préselés kézzel na azt kihagynám. Megtöltöm én a formát csak azután legyen valami ami helyettem elvégzi a préselést. Valaki adna tanácsokat képeket és rajzokat? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Engem az édekelne mennyire lehet gazdaságos.
Valaki utánna számolt?
Szia! Azóta már a következő présen dolgozok... vagyis inkább még csak elmélkedek, nem jött be a szőlő préses megoldás sem. EZ lesz a következő áldozat . Gyors, egyszerű, rövid emelővel is működik, mert nem az emelő nyomja ki a brikettet. Csak még nem jutottam el a megépítésig, de majd beszámolok.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
Sok sikert kívánok hozzá. Majd elmagyarázod hogy lehet kiszedni emelő nélkül a kész brikettet? kíváncsi vagyok rá hogy lehet megoldni emelő nélkül a kiszedést.
Hát ha jól befűtesz a kazánba és este megpakolod brikettel akkor reggeli tartja a meleget. Legalábbis ezt olvastam de ehet gondolom kell egy automata ami szabályozza beáramló levegőt. Hogy égjen de ne szálljon el a kazán se.
Ha megnézed a videót amit reggel belinkeltem ott láthatod. Elég ötletes.
Bocsi elsiklottam felette De megnéztem nagyon ötletes. ez meg lehet csinálni automatikusra is szerinted? lusta vagyok pumpálni. bár tornának sem utolsó
Jól látom az a kék valami lukas és abba megy bele az a vasrúd? lényegében az is végzi a nyomást a kék valami?
Éppenséggel lehet automatizálni is pl.: ÍGY
Idézet: Hát a prés húzogatáshoz képest ez semmi Az a kék valami az egy cső, csak le van fedve valamivel ami kivan fúrva, igen abba megy bele a vasrúd. Ha ugyan arról a kék valamiről beszélünk. „Tornának sem utolsó”
Ez nem is rossz videó. ez egy nagyon jól megtervezett gép. igaz a vízelvezetést tényleg meg kell oldani. Lényegében egy fahasogató gép meg némi fém azt már kész is van vele az ember. na meg kell hozzá egy zuhanyfólia
|
Bejelentkezés
Hirdetés |