Fórum témák
» Több friss téma |
Olyan állat nincs, hogy gyújtókondenzátor, tehát a laikus végképp nem értheti. Honnan vetted ezt a megnevezést? Talán a burában lévő zavarszűrő kondenzátorból jött?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
A trafó 60 vagy 80W-os a gyújtópatron volt cserélve de ugyan az a helyzet. De eddig működött 1 évig igaz nem túl gyakran volt használva.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Hát akkor az a baj. 40Wattos fénycsövet 40Wattos fojtótekercsről (és nem trafó a megnevezése) kell működtetni. Ha ettől nagyobb wattszámú fojtótekercsről működteted, túl nagy üzemi áram fog átfolyni a fénycsövön, ami idő előtti tönkremenetelt okoz, mint ahogy okozott is. Minden fojtótekercs adott fénycső típusokhoz van méretezve.
Nem tudom biztosan hogy milyen értékű lehet hogy 40W-os sötét volt így nem láttam, csak tippelek, de eddig jó volt. A fénycső meg jó másik foglalatban ami hasonló felépítésű úgyhogy biztos nem a fénycsőnek van baja. A másik működő foglalat fénycsöve se működik ebben, de 3-4 nappal ezelőttig még minden oké volt kb. 1 évig. Szóval inkább más lehet a baj. (Mindegy úgy is le kell szedni szóval akkor már mindegy.) De a külső zavarszűrő kondi elhagyható nem? Gondolom ez nem okozhat ilyen gondokat? Esetleg valami érintkezési hiba vagy a fojtóval lenne valami?
Esetleg ha tudnál egy képet feltenni, amin látható minden fontos adat, lehet segítene. Küls
Sziasztok,
Nyák levilágítóhoz vettem uv fénycsövet és tartozékait, de az összeállításnál megzavarodtam Valaki ki tudna segíteni egy vázlatrajzzal ? A folytó bekötésével vannak gondjaim, mert van rajta 4 csatlakozó és erre nem számítottam.(A folytó 4-6-8w-os fénycsőhöz való.) Köszönöm szépen
Szia!
A két bal és két jobb oldali dugós csatlakozók belül össze vannak kötve. Tehát valójában két csatlakozód van, csak osztottan.
Be kötöttem az uv csövem és azt vettem észre, hogy az egyik elektródánál a két láb között kicsit izzik valami, ez nem gond? Mert a fehérnél ezt nem tapasztaltam, pedig ugyan az a márka és a teljesítménye.
Hát gondolom ugrálnak le az elektronok az elektródáról, és mennek a másik elektróda felé Hány wattos fojtóra kötöttél hány wattos csövet?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
Gond, mert ott csak addig izzhat, amíg be nem gyújt a cső.
Gondolom elektronikus gyujtó...
Ha már úgyis izzik valami a két láb között...
Szia!
Mérd ki a fűtőszál ellenállását, nagyjából ugyanakkora ellenállást kell mérned mindkét oldalon. Mivel a szokványos bekötéskor ugyanaz az áram megy mindkét szálon keresztül, ezért ha az egyik izzik és a másik nem, akkor a fénycsőnél lehet a hiba.
36W-os fojtó és 36W-os cső, hagyományos gyújtás, nem elektromos, de félóra után is működött. Kicsit csillapodott az izzás, ez volt az első üzeme.
Új fénycsőnél kb 100 óra normál, névleges feszültségen való üzemeltetés szükséges a fénypor "beégéséhez".
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség, hogy miért nem működik vajon a fénycsövem. Akvárium világítást akarok csinálni. 2db 18Wattos fénycsővel. Vettem egy trafót, 2x18wattos. A fénycsöveket sorba kötöttem. Bejöttem a fázissal a trafó alsó részébe a felsővel mentem tovább az egyik fénycsőhöz, majd attól a fénycsőtől a másikba és a végén pedig a nullára behoztam. Próbáltam 2 másik trafót is. Mi lehet a gond? Idegbajt kapok már! Köszönöm!
A fojtótól nem fognak csak úgy működni a csövek , oda kell még egy- egy gyújtó (starter) is ami őket "kapcsolja".Nézd csak!
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Szia!
De a gyújtó benne a foglalatba. Azon kívülre is kéne még egy -egy?? Most átkábeleztem az egészet újra, hátha szarul volt benne a foglalatba a vezeték, de nem. Így sem működik. A gyújtó is jó. A foglalat is jó. A sorba kötés az jó? Mindegy, hogy a kimenő és a bejövő melyik oldalán megy a foglalatnak? Illetve, hogy sorba kötésnél, először bemegyek a gyújtós oldali foglalatnál a fénycsőbe, és a másik fénycsőnél is a gyújtós foglalaton megyek be vagy mehetek a másikba? (így akkor átlósan vannak a gyújtós foglalatok)
Ebben az esetben rossz a bekötés, így kösd be. Számít még a gyújtók típusa is, ezek "W-ban egyformák kellenek legyenek a csővel".
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Elvileg eszerint van bekötve, annyi ,hogy a starter benn van a foglalatba. Nem tudom ez mennyibe változtatja meg a kábelezést.
Akkor elmondom, hogy hogy csináltam. Trafó lenti részbe megy a fázis, onnan a felső részéből megyek a gyújtós foglalat egyik felébe, a másik feléből megyek a túloldali sima foglalat egyik felébe, a másik feléből megyek a következő fénycső gyújtós foglalat egyik felébe, a másik feléből megyek tovább a szembelevő foglalat egyik szélébe, a másik széléből pedig már a nullába. Mi a hiba? Nem tudom így mennyire érthető Mindkét gyújtó egyforma Watt számú. :/ A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Szia Atomhuzat!
A hiba valószínűleg ott van, hogy felcseréltél két vezetéket. A gyujtót ha kiveszed (persze feszmentes állapotban!), akkor egy egyszerű kéziműszerrel ellenőrizheted a lábak bekötését. Ha egyformán csinálod és jók az alkatrészeid akkor menni fog. Nézd meg a rajzot, belerajzoltam a gyújtót a foglalatba, hogy egyértelmű legyen a kötés. De!! Légyszíves használj háromeres vezetéket, és a fojtót (a rögzítőcsavar segítségével) kapcsold a védőföldelésre! Főleg vizes környezetben (akvárium) ez KÖTELEZŐ elővigyázatosság. A fázis és a nulla felcserélhető. Használj kapcsolót, és mindig húzd ki a dugót, ha belenyúlsz a világításba! A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Szia!
Megvan mi volt a hiba! Kimértem a trafót és az nem volt jó. Visszavittem a boltba, kaptam egy másikat, ezzel működik! Köszönöm a segítséget azért!
Akkor minden happy. Nemsokára jobban látnak majd a halaid.
Sziasztok lenne egy kérdésem hogy egy 36w 2 db neon cső szereléséhez milyen teljesítményű gyújtó patron kell illetve milyen teljesítményű trafó.Ellőre is köszi mindenkinek
Starter= gyújtó patron?amúgy 2X36 watt köszi a gyors választ
Az fénycsőgyújtó. És nem trafó, hanem fojtótekercs.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |