Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Firmware frissítés

Témaindító: Dave87, idő: Jún 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 4
(#) Dave87 hozzászólása Jún 22, 2007 /

Sziasztok!

Seltronic SEL-2712G tipusú lejátszómról kellene leszedni a 9.0.48-as verziójú fw.-t. Egy gond van vele hogy azok a programok amikett találtam nem támogatják a 9.x.x verziójú fw-ket, így nem is szedik le.
Ha tudsz segíteni, légyszi tedd meg.

Az ok, amiért le kellene szedni az fw-t az az, hogy szeretném módosítani a képeket, stb.

Kösz, előre is!

Dave
(#) dB_Thunder válasza Dave87 hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Szerintem a firmware-t leszedni nem tudod, csak frissíteni !
Gondolom moddolni akarod az fw-t.
Én letöltenék a netről 1 friss fw-t, moddolnám, és utána feltölteném...

Le lehet szedni, csak nincs olyan progi ami támogatná ezt a verziót. (www.mympxplayer.org)

Friss fw-t meg még úgysem találok, ezért akarnám a jelenlegit leszedni és ahogy te mondod moddolni.

Segíthetnél kicsit mert nem teljesen világos ez az egész.
(#) Gál Norbert hozzászólása Jún 22, 2007 /

Nekem egy Panasonic SC-HT540 házimozim van.
Az a problémám, hogy a gyári FW nemtámogassa az .mpg .mpeg fileokat csak a .avi

Nemtud valaki oylan FWt amivel ezeket is lejátszaná, vagy nemlehet valahogyan a gyárit módosítani (mert iylet már halottam).
(#) patexati válasza Gál Norbert hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Frissíteni kell a legújabbra az talán már támogatja!

Skacok eltértünk a témától!

Nekem nem tudnátok segíteni? Lécci! :rinya:
(#) patexati válasza Dave87 hozzászólására (») Jún 22, 2007 / 4

Segítenék ha tudnák de én csak frissíteni szoktam kiszedni még nem próbáltam soha Hülyeséget meg nem akarok írni :yes: Annyit bizonyosan mondhatok,hogy ha elszúrod akkor vége van a készülékednek!
(#) szabi_o válasza Dave87 hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Nézz utána a gyártónál a jelenlegi fw-ért, valószínű letölthető az oldalukról.
(#) Dave87 válasza szabi_o hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

az a baj hogy a gyártónak (seltronic) nincs weblapja.
de mondok egy érdekességek a sony is kidobott egy pontosan ugyanilyen lejátszót csak annak nem seltronic a neve hanem sony. na de tök mind1.
a lejátszó s1mp3 "alapú". Annak a weblapján találtam progit amivel le lehetne szedni és moddolni a fw-t de az a progi már nem támogatja a 9.x.x fw-ket. ezért kérek innen segítséget de úgy tűnik hiába :rinya:
(#) ZLED hozzászólása Okt 22, 2007 /

nagy bajban vagyok, letöltöttem egy firmware-t az mp4 lejátszómhoz, de nem jót, és most nem megy, csak fehér képet mutat, és nemtok felrakni másik firmware-t
nem lehet úgy leformázni, hogy még a firmware is lejöjjön????
(#) Lucifer válasza ZLED hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

PC felismeri még?
(#) ZLED válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Igen, beérzékeli
(#) patexati válasza ZLED hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

A régi firmware-t kéne megpróbálni visszarakni Egy próbát megér!Nekem más ötletem nincs :no: Illetve esetleg az elemet,akkut vedd ki belőle próbáld az nélkül vagy rakd vissza egy 20 perc után bele hátha ez is segít (már semmin nem lehet meglepődni) ha usb töltős beépített akkus akkor csak szétszedve lehet leválasztani!Talán másnak is lesz valami ötlete rá!
(#) ZLED válasza patexati hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Próbáltam, de nem tudja leszedni a régit!!!!

Ki lehet szedni az akkut vagy elemet belőle?
(#) ZLED válasza patexati hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

hát... az akku bennevan, két vezetékkel bevan forrasztva.
ki szedjem???

Csak szakítsad meg az áramkörét és próbáld meg úgy!
(#) ZLED válasza patexati hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Nem megy, nem rakja fel
(#) Dave87 válasza ZLED hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

szia!

lehet hogy tudok segíteni, csak kicsit macerás a dolog, ugyanis a flasht amiben a fw is pihen, "sokkolni" kell hogy teljesen üres legyen. A sokkoláson azt értem, hogy egy csipesszel megfogod és végighúzod a lábain, ekkor, ha jól csináltad teljesen agyhalott lesz a lejátszó, és tudsz rátenni egy fw-t ami jó. mivel elég hosszadalmas meló, így azt ajánlom, hogy vegyél fel msnre és online elvégezzük a javítást :yes: , de szólok előre hogy kétesélyes a dolog. ha szerencsénk van akkor sikerül ha nem akkor kuka... Ha még garis, próbáld meg visszaküldeni a forgalmazónak, valami kamu szöveggel és valószínűleg kicserélik. Ha nem akkor nekiesük a házi szervizelésnek

szeva!

ja az msnem: k.d.a.v.i.d@hotmail.com
(#) Lucifer válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Ez azt kell hogy mondjam így ebben a formában nagy hülyeség.

Az flashmemóriák törlése bonyolult művelet hasonlóan az olvasásukhoz illetve az írásukhoz. Összevissza karistolással nem kitörölhető. Eszetlenkedés csak további romláshoz vezethet.

Spec mp3 lejátszóval nem foglakoztam még így, de különböző routerek elcseszett flashelését lehet úgy megoldni, hogy a FLASH címbuszának egy bitjét a földre húzod. Ezáltal resetkor hibás adat kerül a prociba, ami észleli a CRC hibás cuccot, ezáltal alapbaáll, és felkészül az új FW fogadására. Azaz a flash tartalma nem lesz módosítva csak felül lehet írni az újjal.

Továbbá. Elterjedt dolog manapság az ilyen cuccoknál az úgynevezett JTAG port. Ezen keresztül lehet debugolni, szoftver feltölten stb. Néhány s1mp3-on már láttam ilyet.
Szedd elő a nézd meg benne a nagyobb méretű IC-ket. Felmész a datasheetarcive.com ra, keresel adatlapot, és nézed van e szó benne JTAG-ról. Ha van akkor sem kell örülni, mert lehet nincs kivezetve, ssop tokra forrasztani meg nem egy leányálom.

Továbbá lehet anyázni nyugodtam, hogy hülyeséget mondok, meg, hogy neked bezzeg sikerült, de nem ajánlgatnék másnak olyat amivel még jobban tönkreteheti a félholt cuccát.
(#) ZLED válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Nem megy, akármit csinálok nem teszifel az FW-t
(#) IMi válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Hello!

Ezen az oldalon az 5. pontban foglalkoznak ilyesmivel. Ezt eljátszottam a sajátommal (mert szükséges volt) és működik ! Csak be kell tartani az ott leírtakat!
(#) válasza ZLED hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Milyen típusú lejátszód van? Szerintem többet tudnánk így segíteni, hátha vkinek pont ilyenje van, és tudja... Nekem pl már volt ilyen problámám egy Meizu M6-os lejátszóval (ugyanígy nemjó firmware->fehér kép induláskor), és viszonylag egszerűen sikerült megoldani a dolgot (de nem írom le mert hacsak véletlenül nem pont ilyened van akkor tök fölösleges lenne).

szerk.:amúgy legtöbb lejátszó nem hagy "visszafelé" frissíteni, azaz nem engedi h régebbi fw-t rakj fel.
(#) ZLED válasza hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

FREEDATA 1502 1GB vagy így is írják: FD1502
(#) Dave87 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Lucifer!

Lehet hogy nagy hülyeség amit írtam, de ajánlanám hogy nézd meg ezt az oldalt: www.mympxplayer.org
Itt megtalálod azt is amit én leírtam, csak kicsit részletesebben. Érdekes módon többszáz embernek működött így szóval asszem mégsem olyan nagy hülyeség ez... Vagy ha mégis kva nagy mákjuk volt.
Nekem is működött volna ha lett volna olyan progi ami hibamentesen ki tudta volna szedni az fw-t a lejátszómból. de még csak most jutottak el addig hogy lett egy ilyen.
(#) patexati válasza Dave87 hozzászólására (») Okt 28, 2007 /

Nem hülyeség mert ha sikerül azokat a lábakat összezárni melyek hibát okoznak a beletáplált progiban van esély rá,hogy sikerül!Csak az a bibi,hogy kárt is tehet benne!Én ezért mertem csak a tápfeszleválasztást javasolni mivel van amikor az is megoldja a problémát (olyan mint a számítógépnél a bios reset).Ha valaki végső elkeseredésében mégis ezt a megoldást választja legelső dolga legyen a tápáramkör megszakítása (valamelyik típúsnál lehetséges az elemen vagy az akkun kívül belső kis elem is ) ezeket mindenképp meg kell szakítani nehogy kapjon az ic feszt mert ilyen esetekben halálos rá a rövidrezárogatás!ha megszakítjuk a tápellátást akkor is várjunk vele (cigi,kávé,cigi,kávé ) mert a bent lévő kis kondik is tárolhatnak még annyi kis feszt mi elég az ic meghibésodásához!Inkább zárjuk rövidre a művelet elött a táp bemenő részét így biztosan "kisül"! Ne feledkezzünk meg,hogy a statikus feltöltődés is káros az ilyen kis áramkörökre!Földeljük magunkat csuklópántal de ha nincs akkor mikor hozzányúlunk legalább a dugyajjban érintsük meg a védőföld csatlakozóját pár másodpercre!A legjobb ha az összes lábát összezárjuk az ic-nek egyszerre!Ez elég barbár megoldás de valóban működik bizonyos esetekben (nálam is működött párszor) nem is igazán akartam ide leírni de ha már témánál vagyunk !
(#) ZLED hozzászólása Nov 15, 2007 /

Sziasztok.

ATJ2093H tipusú IC hez kellene FW

Előre is megköszönöm.
(#) gunter3 hozzászólása Jan 15, 2008 /

syasztok!!!
hasonló a problémám, mp4 player, erotech!!( tuti kinai, van benne samsung flash mamoria, rockchip vmilyen ic), a gyártó már meg is szünt, de a legdurvább h a honlapon nincs is olyan készüléktipus mint az enyém et uc207, nah mind1.
szal frisítettem rá 1 szoftvert, és megdöglött.........minden megoldás érdekelne!!!
a fentiek közül bármelyk megfelelne, csak kellene kiss help!!!!ha vki segítene
msn címem gunterr3@msn.com
előre is köszi
(#) Dave87 hozzászólása Jan 20, 2008 /

Halihó!

Akinek van a következő lejátszóhoz firmware-je az legyen szíves vegyen fel msnre, vagy dobjon egy üzit!
Köszi!

Technika MP-707

Sigmatel STMP3505
Samsung 719 (2GB) flash

az eredeti fw verziója: 3.295
(#) Ginuwine hozzászólása Feb 24, 2008 /

helou.nekem van egy teac mp-380 asom azt csak kaptam a t-com tol es mikor kapcsolom be nem azt irja ki hogy teac hanem t-com meg amikor kapcsolom ki akkor is es ezt szeretnem kiszedni hogy mutassa azt hogy teac vagy ha nemmutassa hogy teac ugy is jou csak nemutassa a t-com jelet ebben kernek segitseget hogy lehetseges e es hogyan ha kel van msn es skype cimem. elore is kosz
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem