Fórum témák
» Több friss téma |
Hát igen ... látszik magyar emberek, ha valaki mer találgatni egyből le van nézve . Ez a különbség az angolok és a magyarok között az angol fórumon írok ilyen merész dolgot ott nem egyből le van hül** ve az ember hanem el kezdik fejtegetni a dolgot lehetne-e vagy felejtős a dolog . Oké lehet hogy neked van 40 ezer forintod egy fejlesztő panelre de attól függetlenül le lehetett volna írni : A pc cpu ,bios, s.t.b nem lehet ilyen célra találták ki , hanem inkább keresgess "friendly arm-ot" vagy valami hasonlót . Szerintem te se úgy születtél hogy mindent vágsz oda vissza .
Nem a találgatással volt/van probléma, hanem a téma megközelítésével. De ez itt már erősen off...
Te kérdeztél olyat, ami a digitális áramkörtervezés magasiskolája. Posztodban rögtön tanúbizonyságot is adtál róla, hogy te ennek az iskolának a kapujában állsz.
Mégis milyen választ szerettél volna? A HDMI-nél 165MHz -es jelet kellene kiroutolnod a NYÁKodon. Olyan 60MHz felett kezdenek csúnyán eldurvulni a dolgok. De tessék, ne legyek genyó, Itt van a Raspberry Pi nyákterve: RPI Itt van az OLINUXINO projekt: OLINUXINO Ezeket meg lehet építeni. Idézet: „Oké lehet hogy neked van 40 ezer forintod egy fejlesztő panelre” Erre meg hadd reagáljak csak annyit, hogy a 2-nél több rétegű NYÁK-ok világában nem fogsz semmit olcsóbban kihozni, mint a milliós nagyságrendben gyártott termékek.
Oké értem fel fogtam . Tudom milyen nehéz még a két oldalas nyák készítése is sőt. Mind1 ez a téma legyen offolva .
Ezeket már én is nézegettem, csak az a kérdés, hogy van-e, vagy lesz-e olyan szoftver, ami kihasználja a hardveres gyorsítást?
Mondjuk az más kérdés, hogy túl sok minden nem fog kifogni ezen a procin, még szoftveres dekódolás esetén sem.. ![]()
XBMC-nek pont jó lesz. Kis csendes média player. Mellékesen meg lehet hegeszteni saját linux projekteket rajta, ha nem éppen film megy rajta.
Sziasztok !
STM32F4 tipusu IC-khez van Linux alatt lehetoseg program forditasra, program betoltesre?
Persze, eclipse-szel es openocd-vel.
Szia ! JTAG nelkul lehet programozni ?
ui: A STM32F4-DISCOVERY panelra gondoltam,.. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Annyival pontositok, hogy az mcu SWD interfeszere kapcsolodik. Mindazonaltal az SWD es JTAG labak megegyeznek. De egy szo, mint szaz az openocd es eclipse parossal mennie kell linux alol a fejlesztesnek.
Szia
Nincs meg neked véletlen annak a mini2440 nek a jtagos szoftja? Mert a hjtag nem ismeri fel ![]()
Sziasztok
A problémám a következő: Nem ismeri fel a JtagMini-met a H-jtag. Bármire állítom nem ismeri fel. Szóval ha tud, valaki ajánljon nekem egy olyan programozót, amivel az at91sam7s256-ot fel tudom programozni .
de mivel és hogyan. Kérlek segítsetek.
de ha tudtok vagy tudsz olyan usb-s bármilyen programozót, amivel fel tudom írni bele a tartalmat, adjatok egy linket hozzá. Köszi
(Majdnem?) Minden ARM-ban van beépített UART programozó felület.
Ez a program kell neked: SAMBA Az AT91SAM7S256 adatlapjában leírták, hogyan lehet a boot üzemmódba helyezni. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2012
Szia!
Samba-val sorosporton, és USB-n is fel tudod programozni. Sikolymester jól írta, csak olvass utána kicsit.
Szia ! Eclipse? Nem tudom hogy lehet azt beallitani. ARM eseten nem csak a forditot kell beallitani, hanem egy csomo mindent.
Forditottam linaro-gcc-t, irtam 10 Makefilet--> leforditottam a az STM DSP_libraryt static librarykre. Gedit a fejlesztokornyezet. Hamarabb beallitottam mint az Eclipse-t.
Nem bonyolult, egy pár plugint kell telepíteni és rögtön megy.
Majd linkelem azt az oldalt, ami alapján csináltam.
Szia ! Koszi. Raer, ugyis jobban szeretem az egyszeru eszkozoket.
Üdv!
Keil uvision4 ARM fejlsztőkörnyezethez nem tudtok valami leírást amiből meg tudom ismerni az alapokat? Pl a dinamikus memóriakezeléssel nem boldogulok, mert nem ismerem a környezetet. Magyar leírás előny, ha angol, akkor meg a lépésről lépésre az előnyös, vagy mintaprojekt kommentekkel. STM32F1 sorozaton akarok kezdeni. ARM hoz vannak könyvtárak, vagy olyan megoldások mint mondjuk a microchipnek az USB vagy TCP/IP könyvtára? Ez a Keil fejlesztő mennyire jó? Olyat szeretnék választani amivel ha elindultam, akkor a későbbiekben is tudom használni. Vagy egyáltalán mi a legelterjedtebb fejlesztő ARM hoz? Az eclipse megoldás is tetszik, de állítólag kínszenvedés mire összerakja az ember a fejlesztőkörnyezetet. A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Minden gyártó ajánl valami IDEt.
Nagyban függ a választott HW környezettől. Pár ingyenesnek mondott lehetőség: TrueSTUDIO_for_ARM_Lite_win32 http://www.atollic.com/index.php/truestudio Running FreeRTOS Demo within TrueSTUDIO http://ph-elec.com/archives/freertos-demo-and-truestudio/ CooCox CoIDE is a free software product. Visit: http://www.coocox.org/CooCox_CoIDE.htm FreeRTOSV http://www.freertos.org/ Keil: http://www.keil.com/demo/limits.asp (Ki mit választ? ) A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Igen a keil az jó lenne, de mivel nem ismerem így csak magamat szivatom vele.
A CooCox az ingyenes, de túlságosan önálló, így nem látok mögé, tehát valójában nem én fejlesztek, hanem az IDE és ha valamit elcsesz az IDE gyártója akkor csak szívok és nem biztos, hogy megkerülhető a probléma. Ráadásul most ingyenes (MÉG) de mi van, ha pár év mulva kitalálják, hogy meg kell venni aranyáron, akkor kezdjem előlről az egészet. Nagy dilemmák ezek. A lényeg, hogy ARM-ra is szeretnék fejleszteni és most kezdeném, ezért olyan környezettel akarok indulni ami hosszutávon is jó lesz. Jelenleg én a keil mellett voksolok, bár leírásom nincs hozzá vagy kimondott fórum. Ez is olyan lehet mint az mplab, hogy vannak olyan funkciók amit külön be kell állítgatni attól függően, hogy milyen projektet akar az ember fejleszteni. Az atmelhez van valami Atmel studio vagy mi, de az atmelhez nagyon drágák a devboardok. És a programkönyvtárakkal mi a helyzet USB ethernet stb? A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
A Keil csak a saját Gyártmányú lapjait támogatja! És a demó változat azt hiszem erősen korlátozott képességű.
És mivel nekem nincsen olyan ezért nem foglalkoztam még vele! Nem olyan ördöngös feladat ez, csak vágjál bele. Ha elcseszed, újra kezded! Felraksz egy alap IDEt, és azt a saját igényeidhez igazítod. Mindhez találsz leírást. Ha egyet megismersz, a többi már gyerekjáték. Mind ECLIPSEre épül. Projectfejlesztés nem létezik hibakeresés nélkül. A szívást nem lehet elkerülni! Csak ki gyorsabban, ki lassabban tanul. De olyan, hogy valaki már mindent tud, nemlétezik!
Akkor úgy kérdezem, hogy mi a legelterjedtebb hobbisták körében?
A keil-ben benne van az összes arm szerintem. A korlát nem gond mert fullos verzióm van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |