Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   444 / 731
(#) ptesza válasza attirush hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Próbálj ajánlott típusokat keresni. Általában a JBL hangszórókkal jól fogsz járni.

pl.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
(#) attirush válasza ptesza hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

ezek azok voltak azon az oldalon!!
(#) steelbird válasza attirush hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Szerintem is inkább nevesebb márkák közül válassz.
JBL, JVC, Alpine, Mac Audio...
(#) steelbird válasza ptesza hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Köszi az oktatást!
(#) Levi Jr. hozzászólása Dec 21, 2012 /

Hangsugárzók építéséhez műszaki rajzok!Ha építenétek, akkor a honlapomon (remélem nem lesz szakmaisága ellenére reklám) megtalálható egy nagy rakás dobozterv, és hangsugárzó műszaki rajza. Lehet szemezgetni, ha van olyan rajzod, amit leközlésre érdemesnek tartasz, akkor jelezd, és felrakom!!
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
(#) saraha hozzászólása Dec 22, 2012 /

Üdv.Kaptam 8db ilyen membrán nélküli hangszórót.Nem igazán találtam szerelési javaslatot.Ismeri esetleg valaki?Hogy kell ezt használni?Persze,ha kézzel odanyomom valahová akkor jó,node,hogyan kell ezt rögzíteni?Röstellem de még nem találkoztam ilyen hangszóróval.Amúgy meglepően kellemes hangja van.VISATON EX 60 AN
(#) saraha válasza saraha hozzászólására (») Dec 22, 2012 /

Szia,itt van amit kerestél pdf
(#) golem hozzászólása Dec 23, 2012 /

Sziasztok!
Ez a hangszóró jó mély ládába mert van belőle 2 darabom de én most csináltam neki egy dobozt
50l méreteztem 2 db hangszórónak vagy az kicsi 2 hangszórónak. Viaston
(#) ptesza válasza golem hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Ha méretezted akkor tudod ,hogy miért lett akkora. Nem értem mi a kérdés.
(#) golem válasza ptesza hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

után építettem egy gyári ládát abba 30 cm hangszórók voltak 25 cm
(#) szamóca válasza golem hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Beszél érthetőség nem cm mi hol litert hiány kérdőmondat vissza össze?
(#) golem válasza szamóca hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Bocsi én a hangszóróra lenék kíváncsi hogy jó e mély ládába?
(#) ptesza válasza golem hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Reflexbe nem,de zártban jó lehet ,csak autóban.(50liter)
(#) golem válasza ptesza hozzászólására (») Dec 23, 2012 /

Köszönöm
Akkor jó dobozt csináltam neki.
(#) Haliapu válasza Davidd hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Szia, nekem van egy pár belőle, sajnos egy nagy csalódás úgy kell rá vigyázni mint egy hímes tojásra. A hangszóró készlet jó de a doboz az katasztrófa 16mm,es OSB, és ez van behúzva a legsilányabb kárpittal. Ha sokat akarod mozgatni akkor a doboz szélei letörnek és be szakadnak mert nagyon el van a fa anyag vékonyítva a bútorlap csavarok ki hullottak belőle egy buli alatt és még a doboznak saját hangja is van mert minden fele szuszog és zörög mert nincsenek az oldalak jól meg merevítve. Három napi asztalos munkámba került mire el fogatható dobozt készítettem belőle, és majdnem elfelejtettem egyes példányokban a driver tartó is hiányzik ami néha a műanyag tölcsér halálát okozza mert nyakban el szokott törni a rossz szállítás miatt. A hangszórók 2db15”os lemez kosaras mély 3”os lengővel találkoztam olyan gyári példánnyal ahol a cséve a membránhoz 3csepp ragasztóval volt csak oda fogatva és az első bulin meg kukult. Egyes példányoknál a gyári kereszt váltóba nincsenek be kötve a mély sugárzók csak a magas driverek, a magas sugárzó 1,5” bakelit membrános 30W,os viszonylag strapa bíródarab de én is el láttam izzós hangszóró védelemmel mert egy két fiatal botfülű DJ. már rég az örök vadászmezőkre küldte volna őket. Én ezektől a hibáktól el tekintve csak ajánlani tudom ezt a típus mert ebben az árfekvésben ilyen strapabíró hang sugárzót biztos nem kapsz csak mielőtt használatba veszed szedd szét és pótold a hiányosságokat hidd el, meghálálja. És egyben meg ragadom az alkalmat, hogy minden fórum társamnak és kedves családjuknak Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánjak.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
(#) Davidd hozzászólása Dec 24, 2012 /

Sziasztok! Haliapu gondoltam át kellene ide jönnünk, ne offoljunk ott. Amit lefényképeztél hangszóró hogy a lengőjét megragasztottad az az eredeti hangszórója?Eredetileg nincs rendesen megragasztva? Ismerősömnek soos csaba fórumtársnak is van két darab, hallani hallottam a hangját sub nélkül is elég szépen dübög. Most csak ennyim van, mellékelem a kepen min van. A kis erositommel a szagot kihoztam a hangszoroimbol, visszavettem utanna nincs baj, ez az erosito majd subokat fog hajtani csak hat gyerekként elég drága hobbi és mindenre idő kell hogy gyűljön ki a pénz. A mostani erősítőm sok lenne meg a dupláknak is.Te mekkora erősítővel hajtod őket? Te újonnan vetted hogy ekkora figyelmet/gondoskodást hajtottal rajta végbe vagy az előző gazdi lestrapálta és te visszahoztad őket eredeti állapotnál is jobbra? Garantálom hogy ez a két sima top van olyan nehéz mint neked egy egy dupla, 22,5 mm préseltből van. Magas sugárzom alapból 5 Kg . A driverek bírnak is csak most azon gondolkodom hogy meg ruházzak be ezekbe valami erőseb difut esetleg valami melyet a saltol, akkor meg ugy bírna a t.ampot is rendesen és akkor sub se kellene, de én valamikor valami nagyobb rendszert szeretnek. Ezek 15 " sak. Sokat linkeltem en ideezeket most ilyen van bennük, te hány wattot küldenél topba? Gondolom kellene aktív szűrő bypassra es akkor lehetne oket középmagasnak megeroteljesebben használni. Esetleg ha tudnál mutatni valami olyan oldalt ahonnan romaniabol is tudok rendelni. Sokat gondolkodom, es nézem mi lehet a legjobb megoldas, es nem csak mostanra gondolok,hanem madj a jövőben hogy csak bővítsem egyre jobban a rendszert.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012

Szia, én szerintem vedd meg a RSP-30, sokat ha erre van pénzed és tedd rendbe őket nem fogsz bennük csalódni. Igen amit a képen látsz az eredeti membránja a 15”hangszórónak de megjavítottam és megint szépen szol. Én ezeket a hang dobozokat már csak monitornak használom és 2X300W,os erősítővel hajtom őket. Én már régen csak R300,as hangszórókat gyűjtök figyelem az egyes hirdetéseket és ha jó árba tudok venni veszek egyet kettőt és ezekből építgetem a rendszerem. A reflexeket nagyon könnyű javítani és duplában szolnak akkorát hogy be sza…. ember tőle. Ha nincsenek nagy igényeid és ügyesen bulizol 1-2 év és össze szedhetsz apránként magadnak egy jó kis motyót és akkor le cserélheted a RSP-is. Itt egy pár kép az enyémről ezek a berendezések romhalmazként kerültek hozzám 3évembe került míg ilyenek lettek, csak az erősítőket építettem új és bontott anyagokból. És az erősítődet ne add el jó kis erősítő az csak fél évente vedd le a tetejét és port el kell belőle tüntetni mert ha sűrűn használod lesz benne rendesen. És sokat olvass itt a fórumon, nekem is nagyon sokat segíttetek az itt lévő nálam sokkal nagyobb tudással és felkészültséggel rendelkező kollégák amit nagyon szépen meg is köszönök nekik.
(#) Davidd válasza Haliapu hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Meg nem ott tartok hogy vegyek csak meg ott, hogy kinézem mire kezdjek el gyűjteni na meg hogy mennyire is lesz szükségem. Gratula a cuccokhoz, szépek olyan nagy tölcsér mennyibe kerül, milyen magasat ajánlasz, valami mnc driver, az van meg valami olyan árba amit nehezen megtudok fizetni. Ám láttam régebbi hozzaszolasodban hogy abban a rutse ládában rcf ek dolgoznak. Oda mar tényleg kell anyagi háttér. Szerinted most hogy van nekem ez a ket top, ezek melle gyűjtsek annyit hogy esetleg építek/veszek dupla topot vagy 2 subot erne meg nekem most csinalni. Meg csak ez az egy komolyabb erősítőm van szóval crossoverrel játszadoznék egyik csatorna subokat hajt másik meg melykozep+magasakat.

Milyen hangszórók vannak a topp ládáidba? És hány Ohmosak? Én ezeket a szubb ládákat ajánlanám, 8Ohmos 18”vagy 15”os reflex 400W,os hangszórókkal vagy EVM,ekkel. Ezeket a hangszórókat viszonylag olcsón meg lehet kapni használtan és brutális mélyeket szolgáltatnak ezekben a dobozokban. És az sem egy hátrány, hogy egy jó passzív hangváltóval egy erősítőről hajtani lehet az összes dobozt. Az én nagy ládáimban is 18” Reflexek vannak de a nyáron készül még hozzá 2db Hog Scoop nagy láda, mert méretre kisseb de hangban nem sok eltérés van a kettő között.
(#) Davidd válasza Haliapu hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Uhg lemaradt a link pedig akartam linkelni mutatok kepet ahol nagyabol latszik nekem is komoly felfogatas van a driveren hisz 5 kg es muanyag tolcseren van. Elol alura van felcsavarozva. Es a link igen enis subot csak 18" sat akarok venni. A kepeken latszik hogy befele milyen merevites es ahol mar bevan festve ott oldalt latszik az aluminium fogatas.

Ezek a toppok igazán csinos darabok, ezekkel már lehet kezdeni valamit, és ha 18” hangszóróhoz akarsz szúbb ládát ezt ajánlom igazán ütős darab. Én már készítettem belőle egy párt egy kollégámnak, 2db 18”Eminence dorombol benne, hát le esett tőle az állam mikor kész lett és megszólalt. Később teszek fel róla képeket csak most nem lelem azt a régi mappát
(#) Davidd válasza Haliapu hozzászólására (») Dec 25, 2012 /

Szerinted történhetett valami óriási baj mikor a t.ampal hajtottam és az egyikből kicsit kijött a szag, nem füstölt vagy ilyenek, de csak kijött a szag és kész utána visszavettem és semmi gond nem volt ment tovább. Őszintén kicsit berezeltem,hogy tonkretettem. Valami kisebb erősítőt akarok csinálni es veszek valami rack ládat, akarok "rackesedni" hiába van itthon erositodobozom csak nem olyan. A hog scoopok kulteren is megalljak a helyüket?Mondjuk két ládát nekem is olcsobb lenne megcsinalni ugyancsak 22,5 mm es anyagból, tuti nem rázódnak széjjel. Akkor amit említettem majd megcsinalhatom azt hogy crossoverrel aktívan vágom a topokról a melyet ezekről a magasat, de úgy hogy az erősítőnek egyik csatornajan a topok, masikon a subok, tudom hogy Mono de ekkora hangerőnél nem hallatszik hogy sztereo-e vagy sem. Megnézem mennyibe fajnak a mélynyomók mert van mar 500ron~35000 huf ebből gondolom meg egy sem telik ki. De meg majd gyűlik. Régebben enis nagyon nezegettem pont ezt a hog scoop ládát. Szerinted az en toppjaimnak kb hany wattal lene szabad hajtsam? ha készítenek neki valami tda7294 hidat de úgy hogy teljesen kinozni oket hogy +/-36 V visszaesett táppal es akkor a 200w szinusz kijön belőle, vagy ez meg túl kevés lenne? Mert ez a t.amp al mar nem lehet játszani szerintem[számomra] komoly darab.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
(#) gery20 hozzászólása Dec 28, 2012 /

Sziasztok

Lenne egy kis problémám. Van egy mély ládám a kocsiban de az asszony panaszkodik hogy sok helyet foglal. Láda típusa MNC penta gyári láda ezt kaptam eszembe se jutott volna ilyet venni. 42L reflex rendszerű. Szeretnék egy kisebb ládát de a meg lévő hangszórót használnám. Valakinek valami ötlete?
(#) szamóca válasza gery20 hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Ha kisebb reflexdobozt használsz, növekedni fog az alsó határfreki.
Általában ezt inkább kerülni szokták. Előny viszont a jobb impulzusválasz, ill. valamelyest nő a terhelhetőség. Zártba csak akkor tehető, ha az EBP értéke ezt engedi. Ehhez tudni kellene a TS adatait a hangszórónak.
(#) gery20 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Zártra gondoltam holnap meg próbálom le mérni TS adatokat majd látom mi lesz. asszony azt mondja hogy vegyünk kisebbet. Arra esetleg valami ötlet? ( mit érdemes venni 50e Ft ig)
(#) szamóca válasza gery20 hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Azért a fizikát nem lehet megkerülni.
Ha kisebb a doboz nem fog akkora böffenet kijönni rajta.
(#) Davidd hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok!Van egy elkeszitett tda7377 erosito, ehez szeretnek valami hangdobozt csinalni. A kepen mellekelem a hangsugarzot, azt mondtak nekem hogy ezek a hangszorok a 5.1 es kozep-magas difuja volt. Milyen ladat keszitsek nekik, mondjuk egy egy magast nem artana melle tenni hogy szebb magassai legyenek mellekelem a hangszorokat.Kerdesem az lenne milyen es mekkora ladaba szolna valahogy... eredetije valami kicsi muanyag bass reflex volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) highand hozzászólása Dec 29, 2012 /

Erről tud valaki konkrét leírást?csodahangszóró
(#) r4pt0r válasza highand hozzászólására (») Dec 29, 2012 / 1

Engem is érdekelne, mert papíron jól hangzik, de várjuk ki a végét.

"minden egyes alkatrészében egyedi kialakítású hangszórót fejlesztett ki, mely nem az eddigi klasszikus hangszóró elv szerint működik." Ehez képest úgyan úgy néz ki mint az összes széles hsz, és még a levegőt is megmozgatja. Hol van itt a "nem klasszikus elv".

De majd kiderül.
(#) szamóca válasza r4pt0r hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Hm. Azért van valami érdekes dolog a képen. Az sem biztos hogy vezeték mozog mágneses térben elv. Mióta a kapacitív motort is eltüntették "jóakarók" a köztudatból, azóta lehet más is kitalálta ugyanazt az elvet.

Hsz.jpg

Következő: »»   444 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem