Fórum témák
» Több friss téma |
A leírásod alapján én is a kapcsolóra tippelnék.
Ha a kapcsoló zavarszűrő kondijával lenne baj (zárlatos) akkor nem tudnád kikapcsolni. Szerintem egyszerően nem érintkezik rendesen, ezért szikrázik a kapcsolód. Most meg már teljesen beégett...
Nem, mert a kapcsolót, ha bekapcsolom, akkor vezet mind a 2 ágon.
Nem szedtem szét jobban, csak ahogy a képen van. A kapcsolón van 4 érintkező, 2 a konnektortól megy be, a másik 2-re csatlakozik a kondenzátor, meg gondolom a motor. Hogy más van-e még azt nem látom. Ezen a 2 csatlakozáson mértem, de nem forrasztottam vagy vágtam le a kondenzátort, ezért befolyásolhatja ami utána jön, mondjuk a motor. Bár ha a motor kapna áramot, csak csinálna valamit. Most meg tényleg semmit nem csinál, nem szikrázik, nem indul, semmi.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Szét kellene szedni jobban, belenézni a motorba is, mert lehet, hogy nem a kapcsoló szikrázott, hanem a szénkefék.
Konkrétan annak a kapcsolónak a fehér részén keresztül látszott a kékes fény.
Ha kiiktatod a kapcsolót egy pillanat alatt kiderül, hogy van-e egyéb hiba.
Már kétszer leírtam, hogy ha bekapcsolom a kapcsolót, akkor bekapcsol a kapcsoló, vezet, zárja az áramkört.
Csináld azt, amit írnak! Direktben adj a motorra áramot!
Most szétszedtem, az 1. kábel, és 1. szénkefe közt kb. 4 ohm, az 1. kábel, 2. szénkefe közt kb. 1 ohm van, és a 2. kábel 2. szénkefe közt is kb. 4 ohm 2. kábel 1. szénkefe közt is kb. 1 ohm van. Ez így jó nem? Oké, direktbe kötöttem, így elindult. De ha rámérek a kapcsolóra működik, fél ohm. Ez hogy lehet?
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2012
Meg vannak égve az érintkezői. A műszer pár milliamperes áramát átvezeti, de a motornak ennél többre van szüksége.
Mi a búbánatnak szedted szét?
Remélem most boldogabb vagy tőle hogy végigmérted a multimétereddel... Akkor most rakd össze (ha tudod ) és cseréld ki a kapcsolóját (bár elvileg az is javítható rövid távon)...
Tisztelt Tagtársak!
Egy problémában kérem a segítségeteket. Van egy SOLAC APOLLO TURBO SILENT porszívónk. Típusa: AS 3225. Ennek nincs fordulatszámszabályzója, van viszont benne egy kis lágyindító elektronika. Na ennek égett ki a triakja. A probléma az, hogy úgy égett ki, a típusának csak a vége olvasható. A következő látható rajta: -alsó sor: .....SD G -felső sor: .....0507 Az áramkör típusa sajnos made in china: KINGCLEAN VC-T4001S 040131HR Sokat googliztam, de nem jutottam semmire vele. Kérem, akinek bármilyen érdemleges infója, ötlete van, segítsen! Üdvözlettel: Flyingman A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2013
Miért nem csinálsz hozzá egy új lágyindítót? Pár forintbol megvan az egész...
Köszi, de közben, egy sor kutakodás után meglett: MAC15SD G volt benne. Úgyhogy vettem bele fillérekért egy MAC15SN G-t, így felcsiszoltam 800V-osra. Nem mintha elvileg a 400V-os SD nem lenne elég, de ez hátha tovább bírja majd. Úgyhogy összeraktam, és most tuti.
Hello!
Van egy egyszerű fordulatszám szabályzós porszívóm (semmi led, kijelző, extra funkció). Elromlott. Az egyik kondenzátor tuti rossz volt. Azt kicseréltem. Mást nem találok rajta, de továbbra se jó. A vezérlő paneljét kicseréltem egy még alapabb porszívóéra. Így működik. A fordulatszám szabályzó hatástalan, de azt nem bánom. Szerintetek hosszú távon használható így, vagy lesz valami gáz a csere miatt? Előre is köszi az infót!
Üdv!
Nekem egy Elektrolux porszívón 12éve van kikötve a szabályzó.Azóta is tökéletes.
Hali: Ez a jelenség a "körtűz" amit írtál? Ha igen akkor egy tisztításon kívül más nem segíthet?
( bocs a kép minőségért)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni alkatrész beszerzéssel kapcsolatban. Van egy Electrolux Z6200 tip. porszívóm, a nagy hiba az vele, hogy a szélkerék darabokra húllott benne. A neten nem találtam sehol hozzá, az átméróje 95mm. Valakinek van ötlete honnan szerzhetek hozzá másik szélkereket?
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Vireo(dyras) V1400WF tipusú vizes porszívóm van.Működés közben véletlenül annyira meglöktem hátrafelé hogy felszívott egy kis vizet amit a légszűrőkön nyomott ki illetve egy pillanatra leesett a fordulat.Azonnal kikapcsoltam.Teljesen megdöglött?Vagy van rá esély hogy még működni fog?Válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Szerintem túléli. Hagyd kiszáradni aztán mehet. Mondanám tedd ki a napra, de már este van és esik az eső.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Kár.....pedig már akartam venni egy Miele porszívót
Meg kicsit fura szaga is volt.....nem ez számít e valamit. Kis égett szaga mindig is volt neki de ez kicsit más....
Mindegy szétszedem felhajítom a padlásra aztán majd kiderül....
Sziasztok!
Régi Csajka 3 porszívó motorjának kell kenőanyag? Ha igen akkor olaj, zsír vagy teflon spray a megfelelő? Hol vannak a kenési pontok? Előre is köszönöm a válaszokat.
Már itt válaszoltam. Ezért van az, hogy egy dolgot csak egy helyen illik megkérdezni.
Nagyon Köszönöm, legközelebb csak egy helyre írok egy kérdést megígérem
Sziasztok!
Van egy ELECTROLUX ZCX6440 porszívóm, nem működik a fordulatszám szabályzója. Vettem bele egy újat, de ezzel is max. fordulaton megy. Írtam a boltnak, ahol azt mondták, installálni kell az új alkatrészt. Kérdésem, ez mit jelent és hogy kell csinálni? Köszi!
Érdekes egy bolt lehet. Az installálás itt a beépítést jelenti. Gondolom beépítetted. Van fotód a szabályzóról?
Sziasztok!
Van nekem egy electrolux z-2020 clario hygenica típusú porszívóm, ami azt a hibát produkálja, hogy maximális fordulaton egy 8-10 perc működés után leáll, majd csak 10-15 perc elteltével lehet újra bekapcsolni, de akkor maximum 3 percet megy. Ki lett takarítva, nem poros, mégis ezt csinálja. Mi lehet a probléma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |