Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!ime a képek az elkészült hidalt tda7294-röl!kb-+44dc,600wtrafo,6x15000uf kondi,oldalankénti védelem(protect,ill clip ledek)8ohm-ba tökéletes,eröteljes.dinamikus hangja van!4ohm-ba csak a clip felvillanásig lehet használni mert belép a védelem!
Szia! Természetesen tud DC-t erősíteni.
Köszi, akkor el is kezdem megtervezni az áramkört.
Üdv.: Miki
A feszültség-utánhúzó kondenzátor elmarad, a pozitív irányú kivezérelhetőség némi csorbát szenvedhet. Mértékét nem ismerem.
Üdv!
Láttam itt jó néhány rajzot és az lenne a kérdésem,hogy egytápos vagy +- tápos erősítő megoldás a jobb???
Egy +- 10V-os jelet akarok 2X-ére felerősíteni, majd bufferelni. Vagyis a TDA-nak +- 20V-os DC-t kell bufferelnie. Tápnak adok neki +-25 V-ot és az úgy szerintem már korrekt. Max. 2A-t akarok kivenni. Majd kiszámolom mekkora hűtőfelület kell. De még nem volt kedvem elkezdeni a tervezést.
Üdv.: Miki
Az egytápost jártas építőknek ajánlom inkább, aki átlátják a működését.
Nekem sikerült, akkor az már nem lehet olyan bonyolult.
Értem! Van 1 toroidom ami 23,3v ad le annak menyi lesz a vége egyenirányítva,hogy lehet azt kiszámolni??
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
Íme néhány lehetőség az egyenirányításra, a számításokkal együtt.
Ja 2*23,3V. Ha jól sejtem nekem a 4. ábra kell?! Jól számoltam ha 46,6 az eredmény??
Szia! A legegyszerűbb számítás,ha az adott AC feszültséget meg szorzod 1.4-el,és meg kapod a DC-t.
A 2x23,3 V AC = 2x32.62v DC
Köszönöm !!!!
Ha viszább olvasol én is igy oldottam meg.23V Ac volt és aból +-31V jőn le.Elég ha jó kis trafód van csak 2xpuffer kellene mint sima 2xAc-hez.
Üdv!egy hidalt tda7294-et hogyan lehet ketté választani?nagyobb bontás nélkül! elöre is köszönöm!
Az egytápos megoldás jó ha pl.nagy tápfeszűltségű trafód van.Az én esetemben 2x47V AC amit nem lehetet csak ugy rá kőtni az erősitőre mert +-63 V jőne le.Igy csak fele 2x +-31,5V.Amugy nem nagy valami bele iktatni a 2 kis tranzistort meg 4 ellenálást,ha van miért.
Leszeded az ellenálást ami megy a viszacsatolásban az egyik Ic-nek a 14-es lábáról a masiknak a 2-es lábára.Ennek van a fázis forditás szerepe.És leveszed a főldről a bemenetet a viszacsatolt Ic-nek,oda kőtőd a jelet.És már meg is van a Sztereó erősitő.A hangszóró a GND meg a végfokra megy,már nem a 2 végfokra,hangszóró kimenet.
Értem!ha monoba akarom használni akkor nem muszáj a bemenethez nyulnom?ha jol értem akkor az ellenálást vegyem ki,és ami eddig volt hangszoro kimenet az lesz a 2+ a GDN meg a -?
A 14-es láb a + mindkét végfoknál a - meg a GND.Igen az ellenálást ki kell venni hogy ne forditson fázist és nem a testen hagyod a bemenetelt.Igy akár sztereót is tudol csinálni belőle 2x70W.Vagy párhuzamosan akarod használni?
Szia!konkrétan arra gondoltam hogy a végfokomba amiröl tettem fel képeket egy oldalal elötte,van 2db hidalt panel,és az az ötletem támadt hogy ugye nem nagyon akarja 4ohm-ot,de ic-ként hajthatnék 1-1hangfalat! nem 2x200w hanem 4X100w! nem jo az elgondolásom?
Szia!Jó az elgondolásod.De olyan tápfesz mellet még 4 ohm-on is elég nehéz az Ic-nek.Ha párhuzamosan kőtőd akkor is ugananyi telyesitmény lesz csak 2x nem 4x de stabilan mert fele ugy van terhelve az Ic.4x100W nemnagyon lenne mert kb 70W-ot tud tisztán(lehet kicsit tőbbet) 100W már jó kis torzitásal jár.Párhuzamban simán elviszi 4Ohm-on mert 8-at lát.Amugy lehet a védelem már belép ilyen tápfesz mellet 4 ohm-on is.Én ezt javaslom párhuzamosan kapcsold.Én csináltam igy +-40V-nál mert belépet a vedelem (3Ohm-on volt hajtva igaz)
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
Ha párhuzamositod akkor +-44V-al olyan 150W jőn le 4 Ohm-on ha tartja a tápfeszt a trafó.Egy Ic-vel ez ennek a fele(lehet picit tőbb) mert nem tud diszipálni az Ic.Ezt elfelejtettem irni
Ennyi adat van a toroidon T:425-9220.DD/DB. Több adatot nem tudok csak a v-ot.
Van 1db 16*10 cm-es fényérzékeny nyáklapom rá fér a sztereó végfok?? Ezt hogy is kell?? 2xpuffer kellene A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2012
Szerbusz! Annyira nem olvastam vissza a beszélgetéseket. De szerintem a hídbakötött kapcsolásra gondolsz. Ebben az esetben is az a 39V környéki feszültség kell neki, csak nyilván "izmosabb" táp, mivel 2 IC -t kell "etetni". Kicsit több puffer is mehet bele. (40 000 u)
Azt még jó lenne tudni, hogy szimmetrikus feszültséged van-e, mert ha nem akkor is megoldható a párhuzamos táp, csak sokkal több pufferre lesz szükség... A nyáklap meg bőven elég. Szerintem 4-5 db is kijönne belőle (a Pedró féléből)
Üdv!
A toroidom 2x23,3 V AC = 2x32.62v DC. Igazából 100W sztereót szeretnék!
Én anno Pedro féle TDA-t építettem meg. Nem tudom Neked milyen "féle" kapcsolásod van, de szerintem ez a tápfesz kicsit "vérszegény" egy TDA-hoz. És ez még a Graetz miatt csökken további 1,2V-ot is...
Igazándiból ha sok a feszültség akkor lehetne letekerni pár menetet, de sajnos "hozzátenni" macerás, amit házilag nem is javasolok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |