Fórum témák
» Több friss téma |
Azért, mert nagy, (a mutatőja) nem kell lebecsülni a toronyóra pontosságát. Pontosabb, mint egy közönséges kvarcóra. Az igaz, hogy téli/nyári átállást kézzel kell megoldani.
Egy öreg órás nekem azt mondta az "automata" felhúzós szerkezetekre - 25 évvel ezelőtt:
Amíg a motor felhúzza a súlyt, a mechanikának nincsen hajtása. Persze az inga nem áll meg, de nem is azt a "pontos" ütenmet tartja, mint menet közben. 25 év alatt láttam pár felhúzós megoldást, ráadásul minden nap pontosította magát - ezzel együtt 10-15 percet tért el egyéb időszakban, magyarul hajítófát sem ért.
Fejből írtam, valójában 20-30ppm a pontossága, elnézést. 5ppm /év az öregedése.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Ráültem a kezemre....
Rendezzétek le egymás között
Nagyon szépen köszönöm! Ha nemértek valamit majd írok.
Ha halvány fogalmam lenne, miről írtál nekem most, erősen túloznék...
Vicces módon tünnek itt hozzászólások tömegével...
Én toronyóra és pontosság témára szerettem volna reagálni. Beteszem ameddig még megvan és nem tüntetik el: Idézet: „Egy öreg órás nekem azt mondta az "automata" felhúzós szerkezetekre - 25 évvel ezelőtt: Amíg a motor felhúzza a súlyt, a mechanikának nincsen hajtása. Persze az inga nem áll meg, de nem is azt a "pontos" ütenmet tartja, mint menet közben. 25 év alatt láttam pár felhúzós megoldást, ráadásul minden nap pontosította magát - ezzel együtt 10-15 percet tért el egyéb időszakban, magyarul hajítófát sem ért.”
4.194304MHz 30ppm: 2.592 mp / nap, 946.08 mp / év = 15.768 perc / év...
Akkor nem nekem szántad a 2-ővel ezelőtti válszt? Mert úgy van értelme...
Én a motoros (hajtóműves) felhúzó szerkezetekre mondtam pár példát, remélem nem sértettem meg senkit.Ott nincs ppm, meg plusz-mínusz, csak egy kikopott szerkezet felügyelet nélkül hagyása, végálláskapcsolós súlyfelhúzóval... Pőre tények.
Esetleg nagyon nagy kérés lenne ha kaphatnék egy alkatrészlistát, vagy összeírjam magam. Ugye .sch az eagleben megehet nyitni, és ebből a program nem tud csinálni nekem magától nyákrajzot?
Idézet: „Mert úgy van értelme...” Én még ebben sem vagyok biztos Pedig párszor visszaolvastam mindent. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Magától nem nagyon csinál nyákrajzot, azt is meg kell rajzolni mert amit rajzol az nem mindig jó, meg az alkatrészeket is kézzel kell lerakni. A panel egy oldalasra is elkészíthető az alkatrész oldal átkötéssel is helyettesíthető.
Ellenőrizzétek le jó-e? Lehet alkatrészlista is meg térben is meg lehet rajzolni, gerber fájlok is készíthetők ami alapján legyártják. Bár egy-két darabnál próba panelra is lehet megbízható, esztétikus panelt készíteni.
Nagyon szépen köszönöm. Végkapcsolón 3 vezeték van, melyik 2-t kell erre bekötni?
Így hirtelenjében egy hibát találtam : a kvarc 22pf os kondijai a + ra vannak kötve a gnd helyett! És talán teliföldet használva sokkal egyszerűbb lehetne a vonalvezetés
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Idézet: „a kvarc 22pf os kondijai a + ra vannak kötve a gnd helyett!” Szerencsére attól még működhet. Jó esetben ha egyáltalán nincsenek a 22 pF-ok, akkor is...
Hááát ... én még nem próbáltam egyik megoldást sem de , javítottam a tervet , megnyitás után klikk a ratnest ikonra . Egy pár módosítással elég lett egyetlen átkötés. Általában szeretünk olyan dolgokat terveznii amik működnek , nem csak
Idézet: „Szerencsére attól még működhet.” A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Már használtam ezt a megoldást hogy a + ra van kötve a kondi, így egyszerűbb mert közelebb van, a Vdd meg Vss közé rajzoltam egy smd táp hidegítő kondit.
A kondik értékével az óra pontosságát is tudjuk szabályozni, oda akár 10-30pF forgókondi is tehető és pontos mérővel beállítható a névleges frekvencia. Ha nincs kondi vagy túl nagy értékű akkor látszólag működhet de szélsőséges helyzetekben, zavar esetén lehet gond. Nem tudom megnyitni a feltett brd sch-t. Érvénytelen adat hibával lefagy az eagle. Úgy kell bekötni a kapcsolót hogy alaphelyzetben nyitott legyen, azaz a COM és NO kivezetésekre. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Ha használod a teliföldet , akkor nincs ilyen gondod , a földelendő alkatrészek azonnal helyben földre kerülnek és sokkal egyszerűbb a vezetékezés.
Amelyiket szimpatikusabbnak találod , az általam javított panelon csak egy átkötés van , és a mikrochip szerint ajánlott bekötést használom .Ha ezt választod nyomtatás előtt ne felejtsd el a ratsnest ikont .
És amit betettél, azt nem tudom megnyitni.
Mmilyen verzió az eagle amit használsz ?
Nekem 5.11.0 van, lehet fel kellene tenni jpeg ben hogy meg tudjam nézni.
Küldenél egy linket, ahol le tudom tölteni?
Ennyit ír: Invalid data in file valahol/Toronyora [1].brd A tiedet megtudom nyitni csak a kaqkkét nem. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
itt van kép és pdf formátumban
Elnézést az előző pdf ben volt egy hiba , javítottam
|
Bejelentkezés
Hirdetés |