Fórum témák
» Több friss téma |
Hát a gondom az ,hogy mindenem van a kisérletezéshez cső is csőfoglalat is kimenőtrafó is ECL-hez SE-hez meg PP-hez is meg még minden ami kell (szkóp, hangfrekis jelgenerátor...) csak hálótrafóm nincs. Az EAG-okat meg nem akarom megbontani mert az 4 éve totál fel lett újítva az utolsó csavarig...
Egyébként hogy lehetne egy olyan torzítót csinálni csővel (semmi félvezető) ami egy metál torzító szinten torzítana? Van Digitech meg Boss pedálom is de steril az egész meg nemtudom szóval nemtetszik.
Én 3 féle csöves torzítót láttam.( utánépítőset) Az egyik az Urbán féle kit, a másik még egy régi RT ben volt, de ott zener diódával vágta az egyik felét a jelnek, a harmadik pedig meghajt paralell kötött diódákat. Az EAG-ba, ha roncs a kit belefér, de elég húzós az ára.
A metál hangzáshoz nagyon mély hangok nagy kiemelése szükséges, illetve jó ha van valamilyen visszhangosítás. A metalzone átvitele is hasonlóan épül fel, de jellemzően nem csöves eszközökről van szó. Leírva talán a Beatrice Nagyvárosi farkas c. nóta alatt szóló gitár hangját lehet megcsinálni egyszerűen, pár dióda alkalmas helyre történő beforrasztásával, de ez inkább hard rock. Van pár képed a rons jószágról?
Semmi félvezetővel nehéz, a csövek munkapontjának eltolásával lehet ugyan, de dióda mindenképpen kell, célszerű.
Akkor, hogy lehet olyan metál effektet építeni ami jobban szól mint a Digitech Grunge vagy a Boss MT-2?
A Digitechnek semmi mélye nincs meg hülyén torzít a Boss meg olyan mintha dobozt falat a hangszóró elé. Mármint így szólnak a marshall gyári torzítójához képest ami nagyon jó de sajnos nem metálra való inkább hard rock. (De azt hiszem itt már nagyon gitáros témába mentünk el)
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, állítólag azt mondják, hogy az EA 057 kimenőjét érdemes lenne át vasazni egy VacuumSchmeltze SM-102b Hipersil vasmagra.
Örülnék ha többen is elmondanák ezzel kapcsolatban a tapasztalatait. Köszönöm.
Erre válaszoltak a másik témában. Amúgy nem tudom van e értelme bántani, főleg ha nem ingyen van a vas.
Teljesen passzol bele a hiperszil?
Sziasztok nincs valakinek egy EA-057 kimenő transzformátor cséveteste, vagy egy E lemeze, mert kellenének a méretei.
Előre is köszönöm
BEAG TB 100 és/vagy 104 Trafó -ról tud e valaki bővebb infót? bekötés, tekercsek száma, árnyékolás, stb?
Én úgy tudom hogy M102 maggal készítették.
Annak meg megtalálod a méreteit.
Sziasztok! Ki tud valami hasznos infót a BEAG KEP 5001-es erősítőről?
Én amit tudok: 80 V-os és 30 V-os vonali kimenet, 4 db 2SD797 tranyó a végfoka, 2 db nagy trafó van benne, jobban nem szedtem szét.
A katalógus 97. oldalán találsz róla bővebb infót: http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/Beag%20katalogus.pdf
Köszi, de nekem ez a link nem jön be.
Bejött nekem. Ez egy PDF. Javaslom tegyél fel egy újabb Acrobatot.
Most már nekem is bejött egy Acrobat frissítés után,
de legjobban a kapcsolásra lettem volna kíváncsi.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem ,hogy megtudjátok-e mondani nekem a frekvenciátvitelét és a torzítását egy Beag Aet 453-as erősítőnek? Sokat segítene
Szia!
Ha az adatlapját nézed akkor DIN szerint tudja a 20-20000Hz átvitelt 1% THD alatt. Annak idején mértem az erősítőt, elég sokat kellett kozmetikázni, hogy tudja. Nem egy csúcs Hi-Fi cucc. Általános beltéri hangosításokra megfelel, de csodákat ne várj tőle. Üdv : Gábor
Sziasztok! APT-100 erősítőmmel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. 100V trafó kiszedve, legalább 8 ? jó minőségű hangfallal volt járatva. Nem volt sose meghajtva, csak normál üzemben működött. 1988-as gyártmány. Bekapcsolás után a hangerőt mennél jobban fentebb veszem, annál erősen torzabb lesz az erősített hang. Kb. negyed hangerőig semmilyen jele nincs annak, hogy torz lenne a jel. Eddig nem csinált ilyet ! Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ?
Pár adat: Az OUO 3856-2 (amin a végtranzisztorok is vannak 4 db 2N3055 típus) panelen van egy LM-741 IC is. A hangerő szabályozó panel a szokásos OUO 3857-es. Feszültségek rendben vannak. Van valakinek gyakorlati ötlete, hogy ne kelljen mindent végigmérnem, mi ment tönkre? Valamelyik tranzisztorra gyanakszom, mert erősítés van csak torz. Esetleg valamelyik ellenállás ? Vagy dióda Hálásan köszönöm szépen az érdemi segítő hozzászólásokat, és köszönettel várom!
Előző hozzászóláshoz, javítás, hogy nem 8 hangfallal, természetesen hanem 8 OHM (óm) csak valamiért kérdőjelet írt az omega helyett
Üdv. Nekem lenne egy kis problémám. Pár napja sikerült leégetni egy Beag AET 453-ast. Pontosan az egyik tranzisztor lábára menő ellenállás szált el, megégett a külseje így beazonosítani is nehézkes az értékét. Mik lehettek azok a hibák ami miatt ez így elszállhatott? Esetleg már el volt fáradva vagy túl nagy áram erősséget kaphatott? Esetleg a tranzisztor ment tönkre és emiatt ment tönkre? (van itthon tartalékba 2 végfokpanel kisebb hiányosságokkal alkatrésznek).
Hello!
Így a kollégáknak is nehéz lesz beazonosítani, mert szinte mindegyik tranyó lábán van ellenállás. Értékét természetesen a kapcsolási rajz alapján lehet megmondani, ha a pozíciója már egyértelmű.. üdv! proli007
Igazad van.
Persze sejtjük mi, hogy valószínűleg nem a kis tranzisztorok bázis ellenállása égett meg...
Akkor kicsit konkrétebban, ha erről a készülékről van szó: Bővebben: Link
Akkor a két 0.47 Ohm éghet első körben, és akkor a 2N3055 és a BC301/BC303 páros mérendő és cserélendő első körben. Talán még a 220 Ohm-os trimmer tud még "tömegkatasztrófát" csinálni...
Sziasztok!
Kaptam egy beag AET 453-as erősítőt, és egy AKT-408-as keverőt,tudna esetleg valaki segíteni hogy hogyan tudnám őket összekötni ,és cd-t stb. rákötni. Köszönöm.
Sziasztok! Aszt szeretném kérdezni hogy tudnátok e nekem valami infót adni beag aet 453 típusú keverő erősítőről? Legfőbb kép az érdekelne hogy hány csatornás ez az erősítő. És még annyi hogy menyit ér?
Bemenet: négy darab
Hangszin: magas - mély Kimenetek: - vonalszintű 775 mV, - 50 Watt/4-16 ohm, - 100 Volt feltranszformált
RCA - DIN átalakító kell hozzá. A 453 elején van egy kis kapcsoló. Mikrofon (2mV - kis szintű jel), vagy "vonal" bemenet (250mV- nagyszintű) bemenet. Neked a nagy szintű bemenetek egyike kell majd. A 453-on van hangszínszabályzó is.
Javítottam sok ilyet régebben, sőt utánépítést is csináltam párat belőle magamnak. (persze módosítva és más félvezetőkkel). Az elején lévő 2 db BC212 is szokott zárlatba menni.(diff.er.) A két trimmert ajánlom mindenképpen cserélni valami újra. Ezek ha KH-sak a sok év után, akkor először recsegni kezd az erősítő, érdekes hangokat adni, torzítani, majd egy rakás tranzisztor elszáll. A rajz tökéletes, a potik beállítását a megfelelő feszültségek szerint kell elvégezni. (P2 0V a kimeneten, P1 -3,3V R6-on)
Üdv.! Tehát akkor ez csak mono erősítő ha jól értelmezem! És menyit érhet darabja?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |