Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor nálad győzőt a Keil hajrá!
Menyibe Fájt a Fullos neked?
Kb 10 perc google
![]() És meglett az okositás. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Félő, hogy csak 1 virus gyárat találtál!
Kíváncsi leszek a véleményedre! A Jtagodat felismerte? (Én már itt elakadtam vele!) Tudsz már programot feltölteni? Mondjuk kezd itt: Getting Started: http://www.keil.com/product/brochures/rl-arm_gs.pdf A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Most nézegetem:
Getting Started For 8-bit, 16-bit, and 32-bit Microcontrollers Creating Applications with μVision®4 http://www.keil.com/product/brochures/uv4.pdf Ha jó lesz a véleményed lehet, hogy újra próbálkozok vele. Bár nem hiszem, hogy 1 ilyen: ARM/Keil Realview Ulink2 USB JTAG Debug Adapter Megér $25? USB-n is lehet vajon debugolni?
Ezek szerint nem mindegy, hogy milyen jtagot használok?
A keil elég sokat ismer nekem valami st-linket hozott fel ha jól emlékszem. Elvileg az STM32 discovery eszközökön is van usb-jtag ha jól tudom. De eszköz híjján én a szimulátort használtam. Ami furcsa nekem, hogy a header állományokat nem kell a projekthez adni. Legalábbis a demo projektekben nem volt hozzáadva a projekthez. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Kérdezted: ARM Download Files
http://www.keil.com/download/list/arm.htm Én már immár mit válasszak? ![]() STM32m4 discovery van nekem is az debugol. Csak a demó max 3 töréspontot enged.
Köszönöm a linkeket, nagyon jók, lesz mit tanulmányozni míg megjön a devboard.
Úgy látom a leírásokból, hogy az usb és tcpip az RTOS használatával van megoldva. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Milyen devboardot rendeltél?
És mik a céljaid vele?
Egy ilyet: Bővebben: Link
És gondolkodok egy ilyenen Bővebben: Link a lan miatt, bár meglepően olcsó. Igaz kcsit zavar, hogy nxp van rajta. Csak az armokat akarom megismerni ez a jövő. A microchipet akarom majd leváltani mert unom, hogy mindíg új programozót akarnak vetetni.
Nekem is van: STM32F4DISCOVERY
Ehhez az Atollic TrueSTUDIO® for ARM-ban vannak kész könyvtárak. A Boardhoz és rajtalevő extra perifériákhoz. Sajnos csak az IDE-ből elérhetőek . (Nem adják meg a letöltési címeket.) COCOX-ban szintén ez a helyzet. Keilben csak a STM32F407VG-hez vannak libbek. A Boardhoz és rajta levő Gravitációs szenzor, és Hang processzorhoz nem találtam. A Második választásodat most látom először. De figyelemre méltó! Feltéve, ha megfelelően dokumentálva van? Ezt még nem találtam meg. Idézet: „bár meglepően olcsó.” Mert CPU nincs rajta, ez csak egy "Expansion board". Bővebben: Link Ráadásul a hozzávaló CPU boardokon eléggé elavult ARM7-es CPU-k vannak, ezért azokat meg is szüntették: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link "A terméket kivontuk a kínálatból"
Visszatérve 1 előző gondolatodhoz:
„A CooCox az ingyenes, de túlságosan önálló, így nem látok mögé, tehát valójában nem én fejlesztek,” Ez nem egészen így van! Hiszen csak a választott libeket fűzi hozzá a Projecthez. Amik teljesen nyílt forráskódok. Szabadon szerkesztheted kedvedre. És inkább tanulhatsz belőlük, mint, hogy javítgatni kellene.
Milyen kész könyvtárakra gondolsz?
Tán ezekre: STM32F4 DSP and standard peripherals library De csomó példa is fellelhető az ST oldalán. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Ilyesmire, de ez nem kimondottan ahhoz a boardhoz készült, mint amit te rendeltél!
Neked inkább Ez kel: Discovery kit for STM32 F4 series - with STM32F407 MCU Most Grafikus LCDt próbálok illeszteni. Kép: (Link. Gyors kép, a dátum nem lett beállitva!) És ezeken felül ís találhatók az említett IDE-kben. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Na csém akkor jó sok hp (nem a nyomtató) és soproni démon utén nem tudom, hogy milyen devboardot lenne érdemes beszerezni, és azt gondoltam, hogy akkor most mi van, azért nem gyenge ilyenkor a monitorra fókuszálni., szóval akkor kérdem a hozzáértőket, hogy milyen devboardot reendeljhekLe? Eddig PIC-el foglalkoztam, akkor hol van az az arm7 hez képest? mindegy tanulni akarok és ennyi. A többit leírtam lejjebb. (elnézést a helyesírásért) akkor kérdem a hozzáértőket, hogy milyen devboardot mérdemes rendelni és milyen fejlesztőkörnyezuetet érdemes hasznáni? E hozzászólás megírása kb 50 percbe került.
![]()
Az STM32F4Discovery kártyádhoz valami ehhez hasonló motherboard csatlakoztatható. Hogy kell-e, megéri-e, azt neked kell eldönteni (az ára számomra egyáltalán nem tűnik kecsegtetőnek, de az E-bayen talán jobb ajánlat is van).
engem igazából az LCD nem érdekel, ha valaki csilivili, GUI-t akar, akkor használjon ANDROID-ot, vagy WINDOWS-t, engem az USB, és Ethernet érdekel. De majdcsak kitapasztalom, hogy min érdemes fejleszteni, azért köszönöm, a segítséget.
Előbb ki kéne találnod, hogy mekkora sebességekre vágysz.
Ethernetnél az is izgalmas kérdés, hogy mennyi RAM mellett leszel boldog. Egy rendes TCP/IP stackhez a mikrokontrollerek beépített 64-256KB memóriája édeskevés, több MB külső SRAM-ból pedig drága. Ha rendes TCP/IP stackre vágyik valaki, akkor külső DRAM-mal felszerelt CPU kéne. Azokkal pedig gyorsan 15-20 rugó fölé fog menni a devboard ára.
Na én PIC el ultra brutal epic http servereket csináltam. Ugyhogy ha pic el meg tudtam oldani, akkor ARM al is meg kéne tudni oldani, csak gyorsabb a mikrovezérlő.
Na én PIC el ultra brutal epic http servereket csináltam. Ugyhogy ha pic el meg tudtam oldani, akkor ARM al is meg kéne tudni oldani, csak gyorsabb a mikrovezérlő.
Témába vágó oldal:
STM32F4 Discovery Board running .NET MicroFramework STM32F4-NETMF A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Köszönöm a segítséget, tanulmányozom a doksikat, amíg meg nem érkezik a devboard.
És ehhez mit szólsz?
STM32F4DIS-BB Base Board Nekem tetszik. Azt hiszem rendelek 1 ilyen készletet: Bővebben: Link
Szerintem meg : Linux / forditasz egy linaro-gcc-t, es a legfrissebb CMSIS DSP libraryt letoltod es leforditod static librarykre, irsz nehany Makefilet, es pl gedit-ben szerkeszted az egeszet. Open OCD-vel megy a programozas.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Rossz hírem van!
A Keil oldalán az összes tömörített forrás fájl, jelszóval védet! Valószínű fizetős! Vagy, hogyan lehet megszerezni a jelszót?
Melyikre gondolsz?
Nekem a STM32 PWM (1) Example.zip nem volt jelszóval védve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |